Kasandra apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Kasandra - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Popust:


Povezana mestsa

Halkidiki
Sitonija
Atos
Zapadna obala

Kasandra - Centar turizma Halkidikija

Kasandra apartmani leto 2024: Pefkohori, Hanioti, Polihrono, Kalitea, Nea Potidea...

Kada pomislite na Halkidiki prva asocijacija su vam famozna takozvana tri prsta. U pitanju su tri fenomenalna poluostrva, međusobno različitih ali svako od njih sa svojim jedinstvenim šarmom i duhom karakterističnim za Halkidiki.

Kasandra je zapadni deo Halkidikija, najpopularnije i najnaseljenije poloostrvo Halkidikija. Raširen je u oblasti u kojoj ćete pronaći peščane plaže ukomponovane sa tirkizni plavim morem. Kasandra je idealni izbor za one koji više vole živopisne destinacije uz obilje noćnog života, zabave i mnostvo drugih stvari. Ovde ćete naći sve pogodnosti - veliki izbor hotela svih kategorija, restorana, kafica, diskoteka... Najrazvijenija mesta na Kasandri su Polihrono, Hanioti, Pefkohori, mada ni ostala mesta poput Afitosa, Kalethae-e i Nea Skionia ne zaostaju sa ponudom vila, hotela i apartmana.

Prema legendi, ime je dobilo po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba. Poluostrvo ima kulturno nasledje iz starogrčke i vizantijske ere.

Kasandra letovanje 2024

Hanioti

First minute 2024

Pefkohori

First minute 2024

Polihrono

First minute 2024

Afitos

First minute 2024

Kalitea

First minute 2024

Nea Potidea

First minute 2024

Elani

First minute 2024

Fourka

First minute 2024

Kalandra

First minute 2024

Kriopigi

First minute 2024

Loutra

First minute 2024

Mola Kaliva

First minute 2024

Nea Skioni

First minute 2024

Paljuri

First minute 2024

Posidi

First minute 2024

Sani

First minute 2024

Siviri

First minute 2024


Halkidiki - Kasandra

Na samo jedan sat vožnje od Soluna naići ćete na veličanstvenu prirodnu lepotu, pesčane plaže i slikovite zalive, mediteransku klimu koja se meša sa brdašcima prekrivenih borovinom, mala ostrva i skrivene uvale, tradiocionalna sela... Naićićete na "prvi prst" poluostrva Halkidiki,na Kasandru

Kasandra je ime dobila u slavu makedonskog kralja Kasandrosa, i predstavlja najzapadnije i najposećenije poluostrvo Halkidikija. Među lokalnim stanovništvom se naziva "prva noga", dok je kod nas mnogo rasprostranjeniji termin "prvi prst". Kasandra je karakteristična po bogatoj i mirišljavoj vegetaciji, borovim šumama, fenomenalnim plažama i malim, dobro organizovanim Letovalištima. Pored izuzetno čistog mora i tople klime, plaže su veoma bezbedne i uređene, pa većina njih svake godine dobija prestižno priznanje "Plava zastavica".

Lokalno stanivništvo je uglavnom skoncentrisanou priobalnim delovima, gde se pored turizma, meštani bave i poljoprivredom i ribolovom. Shodno tome, unutršnjost poluostvra je slabo naseljena i u njoj se uglavnom nalaze maslinjaci i vinogradi. Proizvodnja meda, vina i maslinovog ulja je razvijena, a kvalitet na zavidno novou, te obavezno kupite kod lokalnog stanovništva i ponesite da u njima uživate i po povratku sa odmora.

Kasandra apartmani i hoteli

Ipak, turizam je najrasprostranjenija delatnost. Nekada mala ribarska sela, danas su poznata turistička mesta sa puno lepih i novih vila i hotela, taverni i restorana, kao i kafića i diskoteka za ljubitelje noćnog života. Kao što smo već rekli, turizam je najrasprostranjenija privredna delatnost. Na istočnoj obali poluostrva nalaze se najveća i najpopularnija mesta, pre svega Polihrono, Hanioti i Pefkohori, dok su na zapadnoj obali najveći Sani i Furka. Mesta koja imaju prefiks Nea (Novo), osnovale su izbeglice koje su se sa raznih strana ovde doselile u prvoj polovini dvadesetog veka.

Plaže na Kasandri

Plaže Kasandre su veoma poznate, kako među našim turistima, tako i u celom svetu, i s pravom nose reputaciju jednih od najlepših plaža Grčke. Možete da potražite plaže kao što je Paliouri ili Kanaptis, Hruso i sasvim nova plaža Fyki. Plaža Ksenija je takođe u blizini Pefkohorija, a idealna je za malu decu jer ima veliki pojas plitke vode. Voda je topla i u vansezoni, pa pogoduje onima koji ne vole velike vrućine. Ceo Halkidiki odlikuju velike površine borove šume koje mu daju izuzetno prijatnu klimu


Izleti na Kasandri

Kako Vam odmor ne bi bio monoton, preporučujemo Vam da dan provedete na nekom od mnogobrojnih izleta koji se organizuju. Lokalne turističke agencije stoje na raspolaganju, i i organizuju veliki broj izleta, među kojima su krstarenje, obilasci, šoping ture... Za sve Vas koji želite da svoj odmor obogatite, na raspolaganju su Vam izleti do Soluna i akva parka u Solunu, manastira Meteori, krstarenja oko Svete Gore sa posetama značajnim kulturno-istorijskim mestima, krstarenje zalivom Toroneos sa celodnevnim kupanjem i obilaskom plaža, kao i Grčko veče na kome možete videti deo Grčke kulturno-umetničke tradicije i uživati u čuvenim gastromonskim specijalitetima i grčkoj gostoljubivosti.