Pratite nas na:

First minute

Last minute

Grčka apartmani

Grcka apartmani

Ponosni

Club Paradiso Nagrade

Prijatelji:

Diaspora group
Generali osiguranje

Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Kasandra -> Fourka

Fourka - Spoj sunca i mora

Letovanje Fourka 2019: vile, apartmani, hoteli

Furka apartmani

Fourka je letovalište na zapadnoj obali poluostrva Kassandra, udaljena samo 105 km od Soluna. Iz godine u godinu privlači sve više posetilaca. Neveliki centralni trg je središte dnevnih zbivanja a mesto obiluje zelenilom, borovinom, maslinama i cvećem, izvornom arhitekturom dok se u daljini uočava linija spoja neba i mora. Ovo bogatstvo boja selu Fourka daje kosmopolitski karakter. Furka je sačuvala svoje osobenosti iz 19. veka što ćete uočiti kroz etno stil, šarenilo cveća i vizantijskoj crkvi.

Natpis na crkvi Svetog Atanasija ukazuje da je selo postojalo još u Rimsko doba a crkva Svetog Jovana svedoči o vizantijskoj eri. Današnja Fourka broji oko 700 stalnih žizelja i ima svu neophodnu infrastrukturu za ugodan boravak. Odlično je polazište za istraživanje Kassandre i čitavog Halkidikija.Fourka apartmani i vile leto 2019

Fourka mapa

Skala Furka patrola – Kolima do Skala Furke

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Skala Furke. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO SKALA FURKE

Fourka video

/

Fourka atrakcijeleto 2019

Selo Fourka ima dve predivne crkve koje su izuztne arhitekture. . Jedna od njih je vizantijska i smeštena je usred zelenila u prirodnom krajoliku sa veoma zanimljivim zvonikom.Crkva je u obliku krsta sa kupolomi posvećena je Panagiji tou Meleti.

Fourka plaže leto 2019

Skala Fourka je predivna plaža koja se nalazi na 2 km udaljenosti od naselja i zahvata prostor između dva šumovita brežuljka..Nedaleko od plaže je mala marina.Plaža je peščana i ima sležaljke,suncobrane,riblju tavernu.

Fourka izleti leto 2019

Muzej ribolova i brodova Nea Moudania ima zanimljive eksponate čija postavka upućuje u nekadašnje tehnike ribolova,izradu aparata za navigaciju i slično.

Stagira-Antička Stagira smeštena je nedaleko od sela Olimpijada ,na severoistoku Halkidikija.Leži na poluostrvu Liotopi kod zaliva Strimonikos.Stagira je rodno mesto najsvestranijeg i najučenijeg grčkog filozofa Aristotela (384pne-322 pne) koji je slavu stekao u Atini osnivajući školu Likej.Na lokalitetu se mogu videti ostaci građevina iz klasičnog i helenističkog perioda (akvadukt,javne zgrade,delovi utvrđenja i sl.) kao i statua Aristotela u prirodnoj veličini,te zabavni park sa njegovim otkričima( sunčani sat,teleskom,kompas,turbina i sl).

Afitos-izlet do jednog od nesumnjivo najlepših sela na Halkidikiju. Afitos obiluje tradicionalnim kamenim kućama karakteristične arhitekture i čuven je po vidikovcu „Balkon“ sa kojeg se pruža fascinantan pogled na zaliv Toroneos i dva poluostrvska prsta,Sitoniju i Kassandru.Selo ima bogatu kulturnu tradiciju,tokom leta organizuju se brojne muzičke i plesne predstave,izložbe slika,folklorni nastupi.

Atos-izlet na Svetu Goru i kkrstarenje duž zapadne obale koje započinje iz „kapije“Atosa,nebeskog grada Uranopolisa.Vožnja brodom traje oko 3 Časa i tom prolikom se sa udaljenosti od 500 m od obale mogu videti 8 manastira.

Solun-Odlazak u Solun i razgledanje glavnog grada Egejske Makedonije i njegovih znamenitosti:Bele Kule,Bulevara Pobede,spomenika Aleksandru Makedonskom,Egnatis najveća ulica u gradu,Zejtinlik srpsko vojničko grobljeRotonda,,vrema za kupovinu (česte rasprodaje) i šetnju.

Meteori-Geološko i arhitektonsko čudo srednjeg veka,manastiri u oblacima.Na putu nazad poseta crkvi Svete Petke u klancu Tembi.

Fourka noćni život i zabava leto 2019

U Fourki je odlično organizovana zabava i noćni život.Provod je odličan i nudi izbor za svačiji ukus.. U naselju su barovi i taverne kao i noćni koji radi do same zore. Obližnji Siviri ima amfiteatar u kojem se održavaju i koncerti.