Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Jonska ostrva -> Kefalonija

Kefalonija - Letnja odiseja

Letovanje Kefalonija 2019: vile, apartmani, hoteli

Kefalonija apartmani

Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga sa površinom od 780km2. Veruje se da je ime dobilo na osnovu samog izgleda, ostrvo s glavom (grč. kefalos glava), ali i da je nazvano po mitskom, atičkom heroju Kefalosu. Nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa i najelitnije je letovalište u ovom delu Grčke.
Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa prelepim plažama na istočnoj strani. Burna prošlost i bogata istorija učinili su da uz veliki broj istorijskih gradova i spomenika možete oživeti vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Danas je Kefalonija najelitnije Jonsko letovalište sa modernim hotelima i luksuznim vilama smeštenim u turističkim oazama. Pored uživanja na plažama pruža Vam se mogućnost avanture i istraživanja ostrva, kako kopnom, tako i sa mora. Kefalonija je jako dobro povezana trajektnim linijama sa ostalim Jonskim ostrvima što Vam pruža mogućnost da upotpunite Vaš odmor. Argostoli je grad u zapadnoj Grčkoj i najveće i najvažnije naselje ostrva Kefalonija. Grad Argostoli se nalazi na zapadoj obali ostrva Kefalonija, na obali najvećeg ostrvskog zaliva. Naspram njega nalazi se drugo po važnosti mesto na ostrvu, Liksuri. Klima u Argostoliju je sredozemna sa toplim i suvim letima i blagim i kišovitim zimama.


Kefalonija letovanje Kefalonija letovanje Kefalonija letovanje Kefalonija letovanje Kefalonija letovanje Kefalonija letovanje

Kefalonija vile i apartmani letovanje 2019

Kefalonija mapa

Kefalonija patrola – Kolima do Kefalonije

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Kefalonije. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO KEFALONIJE

Kefalonija video

Kefalonija arakcije 2019

/

Kefalonija plaže letovanje 2019

Detaljniji tekst Top 9 plaža na Kefaloniji možete videti na našem blogu

Kefalonija izleti letovanje 2019

/

Kefalonija noćni život i zabava letovanje 2019

Lassi

Leto 2019

Argostoli

Leto 2019

Skala

Leto 2019U pripremi: Poros.