Kefalonija letovanje 2024 apartmani i hoteli | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Kefalonija - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Lefkada
Krf
Zakintos

Kefalonija - Letnja odiseja

Letovanje Kefalonija 2024: vile, apartmani, hoteli

Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga sa površinom od 780km2. Veruje se da je ime dobilo na osnovu samog izgleda, ostrvo s glavom (grč. kefalos glava), ali i da je nazvano po mitskom, atičkom heroju Kefalosu. Nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa i najelitnije je letovalište u ovom delu Grčke.

Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa prelepim plažama na istočnoj strani. Burna prošlost i bogata istorija učinili su da uz veliki broj istorijskih gradova i spomenika možete oživeti vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Danas je Kefalonija najelitnije Jonsko letovalište sa modernim hotelima i luksuznim vilama smeštenim u turističkim oazama.

Pored uživanja na plažama pruža Vam se mogućnost avanture i istraživanja ostrva, kako kopnom, tako i sa mora. Kefalonija je jako dobro povezana trajektnim linijama sa ostalim Jonskim ostrvima što Vam pruža mogućnost da upotpunite Vaš odmor. Argostoli je grad u zapadnoj Grčkoj i najveće i najvažnije naselje ostrva Kefalonija. Grad Argostoli se nalazi na zapadoj obali ostrva Kefalonija, na obali najvećeg ostrvskog zaliva. Naspram njega nalazi se drugo po važnosti mesto na ostrvu, Liksuri. Klima u Argostoliju je sredozemna sa toplim i suvim letima i blagim i kišovitim zimama.

Kefalonija vile i apartmani letovanje 2024