Kalandra apartmani letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Kalandra - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Popust:


Povezana mestsa

Siviri
Fourka
Loutra
Sani

Kalandra - Antičko srce Kasandre

Letovanje Kalandra 2024: vile, apartmani, hoteli

Kalandra (grčki = Καλάνδρα) je letovalište na mestu antičkog grada Mendi. U drevnoj grčkoj taj gradić je bio kolonija koju je osnovao Haklid i rodno mesto skluptora Paioniosa, tvorca statue Nike koji se nalazi na vrh stuba pobede u Olimpiji. Smatra se da je kasnije naselje Kalandra osnovano u 14 veku na zemljištu metoha manastira Hilandar.

Leži u unutrašnjosti poluostrva Kasandra, nedaleko od naselja Posidi sa kojim je gotovo povezana pa se neretko u mnogim brošurama pominje kao Kalandra - Posidi.

Kalanda ima mnoštvo živopisnih kamenih kuća građenih u tradicionalnom stilu koje se sklasno uklapaju sa savremenim zgradama i infrastrukturom. Preporuka je da u Kalandru putujete svojim kolima ili da uznajmite rent-a car kako bi uživali u pejzažima i znamenitostima u okolini.

U okruženju su borove šume i maslinjaci pa se Kalandra smatra zelenim srcem Kasandre.

Kalandra je od Soluna udaljena oko 110 km jugoistočno, a čuvena je po kampu Kalandra koji je 1960 godine osnovao Univerzitet Aristotel iz Soluna i u njemu održava letnju školu sa promocijom uštede energije i podizanja nivoa ekološke svesti.

Najzastupljeniji lokalni proizvodi su: vino, maslinovo ulje, med, žitarice, voće i povrće.