Strimonikos apartmani letovanje 2024 | Club Para
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Strimonikos - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Halkidiki
Olimpska regija
Jonsko more
Grčka ostrva
Tasos

Letovanje Strimonikos 2024: Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna

Letovanje Strimonikos 2024: Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna

Oblast Sveti Djordje se nalazi u istočnom delu Grčke, izmedju jezera Volvi i zaliva Strimonikos. Popularna letovališta u ovom delu severne Grčke, koji se graniči sa Halkidikijem su: Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna. Ova popularna, i kod nas poznata letovališta smeštena su u zalivu Strimonikos, koji se naziva i draguljem Makedonije. Zbog moderne mreže saobraćajnica i novog auto puta, do njih se dolazi veoma brzo, i lako su dostupna. Ova oblast je poznata i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. Široke plaže, skrivene uvale i čisto more, glavne su karakteristike ove regije. Blizina Uranoupolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire doprineće da imate bogatiji i aktivniji odmor.

Strimonikos vile i apartmani letovanje 2024


Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna

Ova poznata i popularna letovališta se nalaze u zalivu Strimonikos, koji se nazivaju i draguljem Makedonije. Oblast se naziva i Volvi, po istomenom jezeru. Sedište ove opštine je u Stavrosu, a glavni i najveći grad je Asprovalta. To što ovu oblast još čini posebnom je i blizina Uranoupolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire, gradića Amfipolis i muzeja u njemu, pećine Alistratis koja svedoči o životu na ovom području još iz paleolitskog doba. Blizina Soluna sa jedne i Kavale sa druge strane, veliki izbor smeštajnih kapaciteta, kvalitetnih vila i hotela, gostoljubivost domaćina i mogućnost različitih aktivnosti svake godine opredeljuje na hiljade turista da baš ovde provedu svoj odmor. Ako sanjate o bezbrižnom i opuštajućem odmoru sa tradicionalnim grčkim šarmom, u kvalitetnom smeštaju i plažom nagrađenom plavom zastavicom, ova regija je pravi izbor. Kada jednom odete, poželećete da idete tamo svake godine.

Strimonikos apartmani i hoteli

Ponuda apartmanskog smeštaja ni malo ne zaostaje u odnosu na druge delove Grčke. Samo u Stavrosu u našoj ponudi se nalazi preko 45 vila i apartmana, koje možete pogledati na nasem sajtu Stavros apartmani. Asprovalta kao najveće mesto regije je sledeće sa ponudom smeštaja, ali ni Nea Vrasna ne zaostaje. Nea Vrasna je karakteristična po tome što su skoro svi objekti na prvoj liniji od mora, ili u neposrednoj blizini plaže.

Strimonikos plaže

Oblast Strimonikos, u kojoj se nalaze Nea Vrasna i Vrasna Paralia, prepoznatljiva je po skoro 10 km dugoj peščanoj plaži, koja se proteže od Asprovalte, preko Vrasne, do Stavrosa. Delovi ove obale su nagrađivani Evropskom plavom zastavicom. Široke plaže, skrivene uvale i čisto more, samo su deo bogatstva ove regije. Oblast Strimonikos (ili Strimonikos) poznata je i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. U samom Stavrosu nalazi se plaža prekrivena lepim, mekim, zlatastim peskom. Malo pristanište deli obalu na dve velike plaže. Desno od mola proteže se Stavros plaža oskudnog zelenila, potpuno otvorena za ljubitelje sunca i mora. Plitko i toplo more idealno je za porodice sa malom decom. Plaža u Asprovalti je prelepa plaža, ukras obog grada, a duga 3 km i široka 200 m sa sitnim belim peskom.

Strimonikos izleti

Lokalne turističke agencije za sve koji žele da upotpune svoje letovanje još nekim sadržajima, organizuju mnogobrojne izlete. Iskoristite priliku da obiđete Tasos, ostrvo jedinstvene lepote, ili da slobodan dan provedete u setanju i kupovini u gradovima Kavala ili Solun. Svakako ne treba zaobići ni Svetu Goru, dok je put do Meteora malo duži, ali zaista vredi posetiti i te grčke manastire. Grčko veče koje se organizuje u lokalnim tavernama dobra je prilika da se upoznate sa lokalnim običajima, grčkim folklorom, muzikom i tradicojom.