Amouliani apartmani letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Amouliani - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Jerisos
Nea Roda
Tripiti

Amouliani - Mikonos Halkidikija

Letovanje Amouliani 2024: vile, apartmani, hoteli

Amuljani (u prevodu fini pesak)je jedino trajno naseljeno ostvro na Halkidikiju (oko 540 stalnih stanovnika čija je glavna delatnost turizam i ribarenje), leži u zalivu Mount Athos u srcu Halkidikija. Amuljani ima rajsku prirodu zbog pejsaža izuzetne lepote i zahvaljujući činjenici da na površini od 4,5 km2 postoji naselje koje su osnovali 1925 godine doseljenici iz Male Azije iz arhipelaga Propontidos u Mramornom moru (Galimi-Pasalimani-Skupia) u blizini Carigrada (današnjeg Istanbula). Do 1925 ostrvo je pripadalo manastiru Vatopedi sa Svete Gore i na njemu je živelo 3 kaluđera kojima je u obradi zemlje, ispaši životinja i uzgoju maslina pomagalo dvadesetak radnika. Od Soluna, glavnog grada istoimene oblasti ostrvo Amulijani udaljeno je 120 km, a sa kontinentalnim delom Halkidikija spojeno je trajektom koji saobraća od pristaništa kod Tripitija (Atos) do luke Amuljani na ostrvu (oko 2 nautičke milje) u vremenskim intervalima, od pola časa u oba smera(vožnja traje svega 15 minuta).

Na koloritnom ostrvu Amuljani (Mikonos Halkidikija) preovladava sitno zrnasti zlatni pesak, more tirkizne boje, i obilje zelenila. Ne postoji reč kojom bi se opisale sve nijanse neba, mora, vegetacije i bajkovitih zalazaka sunca. Skrivene uvale su odlična prilika za ljubitelje mira i tišine. Infrastruktura ostrva poseduje supermarkete, pekare, apoteke, javni telefoni, picerije, oprema za ribolov, motocikli za iznajmljivanje kao i policijska stanica.

Dolazak do Ostrva Amouliani je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna idete prema Atosu, odakle se trajektom, iz mesta Tripity prelazi na ostrvo. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.visitammouliani.com/en/the-arrival/ferry-timetable/

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Amulijanija