Letovanje -> Letovanje Grčka -> Olimpska regija

Olimpska regija letovanje, apartmani, ponuda smeštaja, cene...

Letovanje Olimpska regija 2019

Olimpska rivijera apartmani

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnoj Pierii nalaze se dva letovališta, Paralia i Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista. Pored Paralie i Leptokarie, ovde se nalaze u druga popularna mesta kao što su: Nei Pori, Olympic beach, Platamon. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.


Paralia

Apartmani

Olympic beach

Apartmani

Nei Pori

Apartmani

Leptokaria

Apartmani

Platamon

Apartmani

Hit destinacija! Makrigialos

Apartmani

Litohoro

ApartmaniOlimpska rivijera

Olimpska regija apartmani

Olimpska regija je jedno od najpopularnijih letovališta među našim turistima. Smeštena je u podnožju planine Olimp koju zaista vredi posetiti pogotovo ako dolazite automobilom. Pružiće Vam se fenomenalan pogled preko velikog dela Grčke. Glavne odlike Olimpske regije su prelepe plaže i kristalno čisto plavo more. Najpoznatija turistička mesta gde leto provodi veliki broj naših turista su Paralija, Leptokarija i Nei Pori. Ovde ćete shvatiti zašto su bogovi odabrali baš Olimp za svoje sedište. Jedinstvena prilika posetilaca Pierie, oblasti u centralnom delu Egejske Makedonije, je što se za nekoliko minuta sa plave obale mogu naći na padinama Olimpa. Prekriven oblacima i uvek zelen, izazovno lep, zaliven nektarom bogova koji stanuju na njegovim vrhovima, vodi posetioca u očaravajuću mističnu tišinu.

Međunarodni aerodrom Makedonija je povezan sa Pierijom glavnim auto putem i udaljena je samo 80km. Prestonica Pierije je mesto Katerini. Graniči se sa Larissom (Thessaly) na jugu i zapadu, Kozani na zapadu i Imathia na severu, planinom Pirej na zapadu, zalivom Thermaic na istoku. Olympic beach i Korinos čine najveću i najsvetliju kosmopolitsku stranu regije Pieria, pa kao takvi su uspostavili vezu sa posetiocima koji će im se iz godine u godinu rado vraćati i zajedno sa meštanima postati veoma dragi prijatelji.

Smeštaj u Olimpskoj rivijeri

Olimpska regija plaze

Paralija - najposećenije letovalište u Grčkoj, posebno među našim turistima. Smeštena ispod planine Olimp. Paralija ima bogatu ponudu svega, ovde možete kupiti garderobu, parfeme, krzno, nakit kao i opremu za vodene sportove po veoma povoljnim cenama. Zanimljivo je da je ovde posebno jeftino zlato.

Leptokarija je letovalište sa oko 5000 stanovnika, nalazi se u podnožju planine Olimp. More je jako čisto i veoma bistro. U zapadnom delu plaža je peskovita dok je u istočnom peščano-šljunkovita. U Leptokariji postoje hoteli, restorani, prodavnice i marketi.

Najjužnije je mesto Nei Pori, poznato pre svega po predivnoj peščanoj širokoj plaži koja se proteže u dužini od nekoliko kilometara. Malo mirno turističko mesto, širokih ulica, manjim šetalištem, prodavnicama, tavernama, poslastičarama pogoduje pre svega porodicama sa decom i ljudima koji žele miran odmor.

More, sunce, pesak, plaže...

Olimpska regija plaze

Bogovi sa Olimpa su postavili samo tri boje na svojoj paleti: plavu za more, zelenu za planine i zlatnu za plaže. Plaže olimpske regije su u dužini od oko 10km. Plaže Gritsa, Litochoro, Leptokaria, Platamonas, Neos Panteleimonas, Skotima Platamonas i Nei Pori su vrlo jedinstvene plaže u najlepšim mestima. Svaka regija ima vodeće gradove po svojoj specifičnosti, gostporimstvu pa i poseti turista a Pieria je poznata po mestima kao što su Paralia, Olympic beach, Leptokaria, Paltamaon i Nei Pori.

Kulturno-istorijsko nasleđe

Naziv Pieria potiče od drevnog plemena Pieres i drevne zemlje Pieris. Ona je takođe i dom planine Pierus - dom Orfeja i muza kao i planine Olimp najviše planine - prestola drevnih grčkih bogova. Osim prirodnih lepota, obale, kristalno čiste vode, fascinantnih plaža i bogate vegetacije, kao i moderne turističke infrastrukture, Pieria sa ponosom ističe svoje veličanstvene kulturne i arheološke spomenike. Pieria je bogata istorijskim i arheološkim atrakcijama koje su veoma interesantne za posetioce. Takve lokalitete ćemo naći širom ove oblasti i one svedoče o bogatoj istoriji ove oblasti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. To je mesto gde su nekada organizovana sportska nadmetanja i pozorišne predstave; mesto gde su vladari slavili svoje pobede i odakle je Aleksandar Makedonski kretao u svoja osvajanja, prethodno iskazujući poštovanje i obožavanje prema Zevsu.U pripremi: Litohoro, Velika, Skotina beach