Pratite nas na:

Budvanska rivijera

Budva apartmani

 • Budva
 • Becici apartmani

 • Bečići
 • Petrovac apartmani

 • Petrovac
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Crna Gora -> Rafailovići

  Rafailovići -

  Letovanje Rafailovići hoteli, apartmani, cene

  Letovanje Rafailovici

  Rafailovići su malo primorsko selo starih kamenih kuća koje se nalazi između letovališta Budva i Sveti Stefan, čiji žitelji žive od davnina od ribarenja i maslina a danas je izraslo u pitomu oazu i atraktivno letovalište sa ambijentom primorskog mesta i brojnim sadržajima za ugodan odmor. Smešteno je na samo nekoliko km od Budve, na završetku zaliva i velike Bečićke plaže koja je duga 1950m, a 1935 godine u Parizu od eksperata proglašena za najljepšu prirodnau plažu na Mediteranu i dobila Grand Prix Zlatnu palmu. Rafailovići od 2002 poseduju marinu za vez čamaca, jahti, i glisera. Letovalište ima sredozemnu klimu a broj sunčanih dana u godini je 225. Rafailovići su spojeni sa Budvom pešaćkim tunelom kroz usko poluostrvo Zavala i uređenom obalnim korzom - trim stazom dužine 3 km koja se pruža uz samo more, pa su pogodni za one koji bi da budu blizu Budve a ipak dovoljno daleko. Od čuvemog Svetog Stefana Rafailovići su udaljeni 2 km, a od aerodroma Tivat 18 km. Iz letovališta svakodnevno plove brodići ka Budvi, Miločeru, Herceg Novom, Igalu, Svetom Stefanu i ostalim primorskim naseljima na crnogorskoj rivijeri.


  Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici Letovanje Rafailovici

  Rafailovići vile i aprtmani leto 2016:

  /

  /

  Rafailovići atrakcije leto 2016

  3 crkve
  Svetog Preobražebja
  Svetog Tome
  Na brdu iznad Rafailovića,nedaleko od sela Brajića,na nadmorskoj visini od 800 m, nalazi se Kosmač, austrijska kamena srednjevekovna tvrđava. Sa tvrđave koja je nekada bila važna strateška tačka žuto-crme monarhije danas je vidikovac sa kojeg puca pogled na čitavu Budvansku rivijeru.Uz tvrdjavu se nalazi poletna staza za paraglajdere koji „zmajevima“sleću na plažu na ushićenje i oduševljenje kupača i time čine atrakciju za posetioce.
  Nedaleko od Rafailovića u selu Ivanovići nalazi se jedinstveni spomenik priride - Velja maslina, čija se starost procenjuje na više od dva milenijuma. Maslina datira iz ere Ilira, ima visinu od oko 11m a obim 12,5 m. Ovo blagodarno deblo i dan danas daje plodove pa je atrakcija za turiste.
  Šetalištem uz more u toku leta saobraća turistički vozić, koji polazi sa kraja plaže u Rafailovićima i vozi do krajnje tačke u Starom gradu - Budva. Aqua park u obližnjim Bečićima u sklopu hotela „Mediteran“ je novo u turističkoj ponudi sa vodenim atrakcijama na budvanskoj rivijeri. Može da primi 1000 posetilaca, zahvata površinu od 75.000 m2 a u svom sastavu poseduje 6 bazena, brzu reku, 10 tobogana, platoe za sunčanje, fontane, restorane.

  Rafailovići plaže leto 2016

  Za uživanje u blagodetima mora i sunca, tokom boravka u Rafailovićima dostupne su Vam plaže tzv Budvanske rivijere koje po kvalitetu peska spadaju u najvišu kategoriju:
  Plaža Mogren čine dve manje plaže dužine od po 350 m koje su povezane tunelom i prostiru se od rta Mogren do Vidikovca. Naročiti šarm ovim dvema plažama daju fini pesak i na obali i u moru Plaži Mogren je juna 2004 g. dodeljena "Plava zastavica" jer je ispunila 28 obaveznih kriterijuma za ekologiju kvalitet vode, sigurnost i usluge. Od Starog grada Budva deli je 150 m lepo uređene staze. Plaža nosi naziv po španskom pomorcu Mogriniju koji se iskrcao na jnju posle brodoloma.
  Slovenska plaža - Ostrvo Sv. Nikola. Na ostrvu postoje 3 peščane plaže ukupne dužine 850 m. čije okruženje je bujna mediteranska vegetacija. Obale ostrva se okomito strmoglavljuju u more, i postoji nekoliko uvala idealnih za romantične posetioce. Najomiljenija plaža na ostrvu leži na južnoj strani i do nje se do nje je jedini mogući pristup brodićima.
  Plaža Guvance - ovo kupalište znano je i po nazivu "Mala plaža" čija dužina iznosi svega 80 m i smeštena je tik uz obalski korzo koja spaja Bečiće i Budvu i kojim cirkuliše turistički vozić. Plažu čini sitan pesak i na obali i u vodi. Plaža Guvance okrenuta je ka zapadu što omogućuje kupanje do sutona.
  Velika Bečićka peščana plaža važi za jednu od najlepših na Jadranu i dugačka je 2 km. Proteže se od Zavale do Đevištenja, peščana je i na obali i u moru a u njenom okruženju je odlična i razvijena infrastruktura sa svim neophodnim pratećim sadržajem. Već nekoliko godina unazad dobitnik je plave zastavice.
  Plaža Kamenovo je plaža izuzetne lepota a nalazi se nedaleko od Pržna od kojeg je razdvaja kameni rt. Do plaže je moguće stići kolima. Obala i more su peskoviti a dužina plaže iznosi 330 m. Orijentisana je prema Svetom Stefanu i pučini i ima izvanredne pogodnosti za vodene sportove.
  Plaža Pržno - Plaža Pržno zahvata predeo od rta Kamenovo do rta Miločer i duga je 340m. U zaleđu plaže je istoimeno primorsko mesto smešteno usred mediteranskog zelenila pa je čitav lokalitet uvršten u listu zaštićenih prirodnih rezervata. Na plaži Pržno impresivni su zalasci sunca.
  Kraljičina plaža - Kupališni lokalitet koji je nesumnjivo jedan od najlepših na čitavom Mediteranu a ujedno i najkontroverzniji obzirom da je poslednjih deceniju i po zatvoren za javnostZbog toga nosi epitet "nedodirljiva" jer se na njoj odmara privilegovani svetski jet-set. Dugačka je 120 m a okružena je borovom šumom i višedecenijskim maslinjakom. Naziv nosi po Mariji Karađorđević, jugoslovenskoj kraljici, koja je obožavala da se na njoj relaksira.
  Plaža Miločer - Znana još i po nazivu "Kraljeva plaža", leži tik uz Kraljičinu plažu, a zaleđe čine parkovi koji obuhvataju prostor od 18 ha sa retkim i egzotičnim sortama cveća i drveća: kaktusa, libanskog kedra, agave, tropske mimoze, japanske mušmule, pitospora i drugog drveća. Poznat je običaj moreplovaca da iz dalekih primorskih zemalja donose razne vrste drveća i sade ih po rodnom kraju. Plaža je duga 280 m a čini je sitan pesak i na obali i u vodi.
  Plaža Sveti Stefan je udaljena 2, 5 km od Rafailovića. Zapravo, na kamenom ostrvu su dve manje plaže i peščani sprud (tombolo i utvrđeni Grad - Hotel Sveti Stefan-jedno od najelitnijih letovališta na Mediteranu a i šire

  Rafailovići izleti leto 2016

  Tokom boravka u Rafailovićima imate mogućnost za nekoliko izleta u okolini:
  Budva - prestonica crnogorskog turizma sa starim gradom smeštenim na poluostrvu i osnovanim u XV veku stare ere (jedan od 20 najstarijih na svetu), gradom koji ima najlepše primorje na Mediteranu, evropskom top destinacijom za XXI vek.
  Ostrvo Sveti Nikola - najveće ostrvo u Crnoj Gori, nazvano tako po istoimenoj crkvi posvećenoj ovom svecu zaštitniku putnika i moreplovaca koja se nalazi na ostrvu.
  Cetinje - udaljeno je 32 km od Rafailovića a nekadašnja je crnogorska prestonica i grad muzej.
  Sveti Stefan - najelitnije jadransko letovalište - mesto na kojem letuju poznate ličnosti i krunisane glave. Godine 1960 Sveti Stefan je pretvoren u grad hotel. Legenda kaže da je sagrađen sredinom 15-og veka blagom otetim od Turaka. 12 Paštrovskih plemena izgradilo je po 1 kuću na ostrvu da bi u njima mogli sklanjati porodice iz okolnih sela pred nasrtajima Turaka i pirata. Sveti Stefan je gotovo 300 godina bio sedište Bankade - jedinstvene uprave i suda paštrovskih plemena.
  Petrovac - poznato turističko letovalište sa manastirom Reževići u blizini.
  Manastir Ostrog je najveće pravoslavno svetilište koje pohode hodočasnici iz svih krajeva sveta moleći se svetom Vasiliju koji se smatra čudotvornim isceliteljem. Obilazak manastira uklještenog u stenu nezaboravan je izlet za turiste i ruta za hodočasnike... Na dan Sv. Vasilija, 12 maj tradicionalno saboruje hiljade vernika na ovom prostoru.
  Skadarsko jezero - plovidbe brodićem po skadarskom jezeru - najvećem na Balkanu. Jezero važi za ptičiji raj jer na njemu živi 264 vrste ptica. Proglašeno je Nacionalnim parkom 1983 godine, a jezero je kriptodepresija (nalazi se ispod nivao mora). Na jezeru su brojna ostrva, obiluje prirodnim lepotama i istorijskim tekovinama: Rijeka Crnojevića, Obod sa prvom štamparijom, Žabljak - prestonica nekadašnje Zete, tvrđave Lesandro i Gromzur.
  Nacionalni park Biogradska gora - se ugnezdio izmedju reka Tare i Lima, u jezgru planine Bjelasica. Prašuma Biogradska gora je jedna od poslednje tri u Evropi i zauzima površinu od 1.600 ha. U samom srcu Biogradske prasuma je jezero smaragdne boje, najvece ledničko jezero u ovom nacionalnom parku bogato pastrmkom.
  Splavarenje rekom Tarom - Kanjon neukrotive i divlje reke Tare“Suze Evrope“ je remek delo prirode stvarano vekovima unazad. Po veličini zauzima drugo mesto u svetu, odmah iza Kolorada, a čuven je po lepoti tesnaca i ponora koji zadivljuju prizorom. Obale Tare su obrasle raskošnom vegetacijom, a naročito su karakteristične šume crnog bora čija debla imaju više stotina godina.  Zato je neukrotiva Tara pravi izazov avanturistima  da joj se prepuste.

  Rafailovići zabava leto 2016

  Tokom sezone Rafailovići nude raznovrstan noćni život u restoranima, kafe barovima i noćnim klubovima. Za ljubitelje intenzivnijeg provoda u neposrednoj blizini je Budva do koje se može i peške stići.

  Pansion Obala

  Pansion Obala Rafailovici

  Letovanje 2016

  Hotel Obala 3*

  Pansion Obala Rafailovici

  Letovanje 2016

  Hotel Ponta Nova 3*

  Pansion Obala Rafailovici

  Letovanje 2016