Letovanje -> Letovanje Turska

Turkey - Welcomes you

Turska - Vrata ka Orijentu

Letovanje Turska

Turska - Prirodan most izmedju Evrope i Azije, zemlja bogatog kulturnog nasledja i velikih kontrasta, cije istorijsko bogastvo potice od 13 uzastopnih civilizacija. Okružena sa cetiri mora, 97% Turske se nalazi na azijskom, a 3% na evropskom kontinentu. Glavni grad je Ankara ali najveci i najznacajniji trgovinski, turisticki i univerzitetski centar je Istanbul, jedini grad na svetu koji se pruža na dva kontinenta. Poznata je po maslinama, duvanu, pamuku, koži, vinu, zlatu. 7.200 kilometara dugacka turska obala karakterišu kilometri peskovitih plaža, tirkizno plava voda što su i karakteristike brojnih poznatih turskih letovališta

Zvanični sajt: www.hometurkey.comLetovanje Turska

Turska letovališta:

Club Paradiso - posrednik. Broj licence OTP je naveden u cenovniku za izabrani objekat.

Turska, prirodan most izmedju Evrope i Azije, zemlja bogatog kulturnog nasledja i velikih kontrasta, čije istorijsko bogastvo potiče od 13 uzastopnih civilizacija. Okružena je sa četiri mora, 97% Turske se nalazi na azijskom, a 3% na evropskom kontinentu. Ukupan broj stanovnika je oko 72 miliona. Najviše su zastupljeni Turci-oko 85%, ostali su Kurdi, Jermeni, Jevreji, Arapi i drugi. Glavni grad je Ankara sa 6 miliona stanovnika, ali najveći i najznačajniji trgovinski, turistički i univerzitetski centar je Istanbul, sa oko 16 miliona, jedini grad na svetu koji se pruža na dva kontinenta. Dužina turske obale je 7.200 km, poznata po maslinama, duvanu, pamuku, koži, vinu, zlatu. Kilometri peskovitih plaža, tirkizno plava voda su karakteristike brojnih poznatih turskih letovališta.
LOKALNO VREME: leti + 1 sat
LOKALNA VALUTA: Turska lira
BANKE: Dozvoljeno je uneti strana sredstva plaćanja neograničeno.Menjanje novca se obavlja i u bankama i u menjačnicama koje rade do kasno u noć.
PTT: Telefoniranje se vrši sa automata.Pozivni broj za Srbiju 00 381 pozivni broj grada bez 0 i željeni broj.
SAOBRAĆAJ: Najpoznatije prevozno sredstvo u Turskoj je DOLMUŠ,jedna vrsta mini kombija.Taksi je skuplji,uz mogućnost cenkanja.
RENT-A-CAR: Postoji veliki broj vozila,a najjeftiniji košta oko 40 eur dnevno.
MEDICINSKA POMOĆ: Postoji lekarska služba u boljim hotelima i privatna lekarska praksa.
VODA: Bakteriološki je ispravna,ali preporučujemo za piće flaširanu vodu.
LOKALNA PIĆA: Preporučujemo RAKI,odlična turska vina,kao i čuveno EFES pivo.
LOKALNA JELA: Poznato jelo je ŠIŠ KEBAB (ražnjići od jagnjećeg mesa) DOLMA (jelo od više vrsta povrća), salata od patlidžana, GOZEMLI i čuvena baklava, KADAIF...
SHOPING: Pre svega preporučujemo kupovinu kože, zlata, ćilima, tepiha, pamuka, predmeta od bakra...
VEČERNJI IZLASCI:U hotelima postoji svake večeri animacija.Posle toga nudi se veliki izbor noćnih klubova, diskoteka, restorana, kafića, bazara koji su otvoreni do kasnih noćnih sati.
SLUŽBENI JEZIK: Turski,svi koriste engleski.
AMBASADA SRBIJE:Nalazi se u Istanbulu i Ankari.

/


U Pripremi: Alanja, Atnalija, Belek, Ičmeler, Česme, Lara, Side, Kemer, Čanakale, Fetije, Ajvalik.