Kriopigi apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Kriopigi - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Hanioti
Pefkohori
Polihrono
Kalitea
Afitos
Paljuri

Kriopigi - prirodni izvor hladne vode

Letovanje Kriopigi 2024: vile, apartmani, hoteli

Kriopigi (u prevodu izvor hladne vode) je smešten na najzapadnijem poluostrvu Halkidikija, Kasandri, 86 km južno od Soluna. Sagrađen je na strmini zelenog borovog brda (110 m iznad nivoa mora) ka zalivu Toroneos između nekadašnjih drevnih naselja Neapolis i Flegra a danas između naselja Kalitea i Polihrono. Osnovan je u X veku a tokom rušenja Kasandre 1821 godine meštani su morali da pobegnu sa svojih ognjišta, neki od njih i danas žive u naselju Atalanta kod Viotije.

Današnji Kriopigi odlikuju stare građevine sa karakterističnom arhitekturom koje su u harmoniji sa modernim hotelima, vilama, barovima, marketima... Tempo življenja u Kriopigiju je lagan i opušten i idealan je za beg od svakodnevnog stresa. Vezu između prošlosti i sadašnjosti pokušala je da uspostavi i Australijanka, g-đa Lok trudeći se da oživi ručnu izradu ćilima sa vizantijskim motivima bojenim biljkama.

Izvanredne klimatske karakteristike i zavidan nivo usluge čine Kriopigi primamljivim odredištem tako da ga posećuju turisti iz svih delova Evrope.

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Kriopigija