Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Evia

Ostrvo Evia - Mesto gde je vreme stalo

Letovanje Evia 2019: Pefki i Edipsos

Edipsos apartmani

Ostrvo Evia je po veličini drugo grčko ostrvo, i treće u istočnom Mediteranu. Prostire se uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada pa do ostrva Andros u blizini Kiklada. Smešteno je 150km južno od poznatog letovališta Paralia. Ostrvo je među popularnijim destinacijama kod grka kako zvog povoljnih klimatskih uslova tako u zbog bogate i duge sezone, mnoštvom prelepih plaža i termalnih izvora. Evia je, takođe, bogata arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima, a Halkida je nekada bio jedan od najrazvijenijih antičkih grčkih gradova. Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni, Edipsos...

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Evia letovanje Evia letovanje Evia letovanje Evia letovanje Evia letovanje Evia letovanje

Evia apartmani i vile leto 2019

Evia mapa


Evia patrola – Kolima do Evije

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Evije. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO EVIJE

Evia video

Evia atrakcije leto 2019

/

Evia plaže leto 2019

Jedna od najlepših je peščana plaža Alikes koja se nalazi na 10-ak kilometara od glavnog grada, u selu Druzija. Kristalno čista voda, sa svim potrebnim sadržajima – tuševi, kafići, ležaljke - čini celodnevni izlet nezaboravnim. Jednako lepa je i Eliniki sa prekrasnim ostrvcetom na kojem je crkva Sv. Nikole, namenjena ljubiteljima prave prirode, bez ležaljki i komoditeta. Ko više voli šljunak, osim Pefkija, i plaža Vasiliki se pruža u nedogled i raj je za kampere. Vulkanska ostrva Lihades, na jugo-zapadu Evie, satkana su od crnog kamena, a osim delfina posećuju ih i foke.

Evia izleti leto 2019

Ostrvo Skijatos je udaljeno od Pefkija svega sat i po vožnje brodićem, pa je prava šteta ne obići ovo možda najlepše ostrvo Egejskog mora. Brdovito, sa belim kućama, plavim ešalonima, crkvicama i usidrenim jahtama iz celog sveta izgleda kao mesto za „milion dolara“. Čuvena plaža Kukunarijes, sa prelepim hotelom Skijatos Palas iznad, svakako doprinosi da poželite da ovde ostanete večno. I ostala dva ostrva Sporada, Skopelos i Alonisos, ne zaostaju po lepoti i zaslužuju dužnu pažnju. Izleti su vrlo lepo organizovani sa profesionalnim plesačicama sirtakija, metaksa partijem i delfinima koji obično prate brodiće sa veselim turistima. Ko nije video prestonicu Grčke može da iskoristi boravak na Evii i za malo para da vidi sve ono što Atina ima da pokaže.

Evia noćni život i zabava leto 2019

Edipsos

Hoteli 2019

Edipsos

Apartmani 2019

Pefki

Apartmani 2019

Rovijes

Apartmani 2019

Neos Pyrgos

Apartmani 2019


U pripremi: Eretria, Asmini, Agios Georgios, Agios Nikolaos.