Pratite nas na:

First minute

Last minute

Grčka apartmani

Grcka apartmani

Ponosni

Club Paradiso Nagrade

Prijatelji:

Diaspora group
Generali osiguranje

Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Kasandra -> Nea Potidea

Nea Potidea - Najlepša plaža Kasandre

Letovanje Nea Potidea 2019: vile, apartmani, hoteli

Nea Potidaea apartmani

Nea Potidea ili "Najlepša plaža Kasandre" kako su je mnogi prozvali prvo je mesto na prvom prstu Halkidikija, Kasandri. Gradić Nea Potideu su osnovale izbeglice iz istočne Trakije 1922 godine., na mestu starog naselja Potidea. Neki istoričari navode da prvi zapisi o Potidei datiraju iz VII veka p.n.e. i govore o koloniji grada Korinta dok drugi tvrde da je na ovom mestu postojao drevni grad Pallini. U jednom se svi slažu: geografski položaj je izuzetan obzirom da Nea Potidea leži na veoma važnoj vojnoj strateškoj koti i udaljena je svega 60 km južno od Soluna i da je zapljuskuju vode dva zaliva: Termaikos i Toroneos te da leži na samom ulasku na poluostrvo Kassandra. Nad kanalom je impresivan most visine 18 m koji spaja Kassandru sa kopnom Halkidikija. Kanal koji spaja dva zaliva pominje Stravan još u I veku naše ere.

Kralj Makedonije Kassandros izgradio je 316 g. p.n.e. nanovo naselje na ovom mestu nakon što ga je porušio Filip II (otac Aleksandra Velikog) i nazvao ga Kassandrija. U vreme vladavine Turaka (od 1430 godine) mesto menja naziv u Vrata Kasandre ili samo Vrata.Za vreme vladavine Rimskog Carstva cveta kao rimska kolonija što traje sve dok ga Huni nisu razrušili 540 g. n.e. Tada car Justinijan utvrđuje grad, a ruševine koje i danas postoje iz tog su doba.

Današnja Nea Potidea broji oko 1000 stalnih žitelja a od infrastrukture ima: restorane, barove, taverne, trgovine i super markete, zabavni park za decu, klub za sportove na vodi.


Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje Nea Potidea apartmani, letovanje

Nea Potidea apartmani i vile leto 2019

Nea Potidea mapa

Nea Potidea video

Nea Potidea patrola – Kolima do Nea Potidee

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Nea Potidee. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NEA POTIDEE

Nea Potidea atrakcije leto 2019

Jedna od znamenitosti Nea Potidee je kanal koji spaja dva zaliva a vredi posetiti ruševine drevnog dvorca u kome su se pobunjeni meštani zabarakadirali 1821 .godine i crkvu Taksiarhes,sazidanu 1591.godine (i danas pripada Svetoj Gori).Na najvišoj tačci se nalazi manja crkva sa koje Vam se pruža lep pogled,pa se vidi more i sa desne i sa leve strane.

U bližoj i daljoj okolini Nea Potidee možete upoznati neke od atrakcija: kulu Svetog Pavla u Nea Fokei, Jupiterov hram Amon u Kalitei, , svetionik u selu Poseidi i drevno mesto Mendi u mestu Kalandra, hram Posejdona, jezero Mavrobara sa endemskim kornjačama blizu Polihrona.

Nea Potidea plaže leto 2019

Nea Potidea se odlikuje prelepom,dugom i širokom peščanom plažom,po mnogima najlepšom na Kasandri jer ima pogled na mitsku planinu Olimp a pruža mogućnost upražnjavanja brojnih sportova.

Nea Potidea izleti leto 2019

Akritas - vinski podrum nedaleko od Pefkohorija koji je jedan od najvećih na Balkanu.Unjemu možete videti preko 700 vrsta različitih vina iz čitave Grčke.Cene variraju od 3-250 eura/lit u zavisnosti od kvaliteta i starosti vina.

 • Sveta Gora - Krstarenje zapadnom obalom
 • Meteori - Geološki fenomen
 • Waterland - Aqua park nadomak Soluna
 • Petralona - Pećina u kojoj su pronađeni ostaci praistorijskog coveka
 • Nea Potidea zabava leto 2019

  Mlađi turisti će noćni život zateći u brojnim pabovima Nea Potidee dok u obližnjoj Kalithei zanimljiv provod traje gotovo 24 h.

  Vila Gorgones

  Leto 2019