Zimovanje -> Zimovanje Bugarska

Zimovanje i skijanje u Bugarskoj

Za predstojeću sezonu Zimovanje 2018/2019 proširili smo našu ponudu zimskih destinacija, pre svega u Srbiji, sa novim destinacijama u našoj ponudi, kao što su Stara Planina, Tara, Zlatibor, Divčibare. U našoj ponudi su hoteli u Bugarskoj, u ski centrima Bansko i Borovec, kao i atraktivna odmarališta u Francuskoj kao što su Val Cenis, Les 2 Alpes, La Norma...


Zimovanje u Bugarskoj - Iskoristite first minute popuste

Skijanje Bansko

Skijanje Bansko

Zimovanje 2018/2019

Skijanje Borovec

Skijanje Borovec

Zimovanje 2018/2019

Skijanje Pamporovo

Skijanje Pamporovo

Zimovanje 2018/2019


Zimovanje i skijanje u Bugarskoj

Zimovanje Bansko 2018/2019

Zimovanje Bansko

Bansko se nalazi na jugozapadu Bugarske i važno je odredište zimskog turizma u zemlji. Od Sofije je udaljen oko 160km. Bansko se nalazi na 900 mnv, a smešten je u maloj kotlini koju je reka Mesta usecala u okviru visokog Pirina. Klima je oštra kontinentalna sa planinskin uticajem. Bansko je danas jedinstvena mešavina stare tradicije i modernog stila, gde su novosagrađeni hoteli i apartmani odvojeni od stogodišnjih kuća, malim, tesnim, kamenitim ulicama. Centar grada je zakonom zaštićen, gde sat na tornju meri vreme više od 150 godina. Stanovnici Banskog su poznati po gostoprimstvu i ljubaznosti, što navodi goste da im se redovno vraćaju.


Zimovanje Borovec 2018/2019

Zimovanje Borovec

Borovec se zvao Čamkoria do sredine XX veka. To je popularan i najstariji Bugarski planinski kompleks smešten na severnim obroncima planine Rile, na nadmorskoj visini od 1.350m. Udaljen je oko 75km od Sofije. Borovec datira još s kraja XIX veka, a služio je kao lovište za Bugarske kraljeve. Mesto se naglo razvilo u moderan ski kompleks sa hotelima, barovima, žičarama i mrežom ski staza (ukupne dužine 58km) i omogućava bavljenje svim vrstama zimskih sportova (njegova biatlon staza se smatra jednom od najboljih u svetu). Ski sezona traje od kraja novembra do maja. Klima u Borovecu je okarakterisana kao zdrava zbog umerenih zimskih temperatura i naravno-dosta snega. Prosečna T najhladnijeg meseca januara je 4,8 stepeni. Skijanje je osnovna delatnost I sport koji se najviše upražnjava,ali postoje I brojne druge aktivnoste, koje su turistima na raspolaganju.


Zimovanje Pamporovo 2018/2019

Zimovanje Bansko

Pamporovo Ski centar Pamporovo ima 50km uređenih skijališnih staza, od toga je 24 km ski staza i 26 km staza za Nordijsko skijanje. Ski centar raspolaže sa 18 liftova kapaciteta od 8.500 osoba na sat, i sistem za veštački sneg: šest topova tako da Pamporovo garantuje snežni pokrivač tokom cele zimske sezone. Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u južnoj Bugarskoj. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa, na nadmorskoj visini od 1620m u pokrajini Smoljan – od Sofije je udaljen 240km, od Plovdiva 80 km, a od Egejskog mora vazdušnom linijom oko 65km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 300 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor.