Letovanje -> Letovanje Španija -> Majorka

Majorka - uvek popularna zvezda Sredozemlja

Letovanje Majorka 2018: vile, apartmani, hoteli, cene

Majorka Kipar

Majorka (špa. Mallorca) je ostrvo u Sredozemnom moru i najveće ostrvo u Španiji. Deo je arhipelaga Balearskih ostrva koji još čine i Ibiza, Menorka i Formentera. Majorka je poznata kao vedra destinacija zahvaljujući svojim zanosnim plažama, bistrom tirkiznom moru, gorostasnim planinama i gradićima punih srdačnih ljudi.

Majorka je jedno od retkih ostrva Sredozemlja koje je bilo naseljeno još u neolitskom dobu. U II veku p.n.e. ga osvajaju Rimljani i od tada ostrvo doživljava svoj procvat. Bitke i ratovi nisu uspeli da zaobiđu ni Majorku, pa su na ovom tlu svoje tragove ostavili i Vandali, Mavri i mnogi drugi. Poslednja bitka na ovom tlu se odigrala 1936. godine tokom Španskog građanskog rata i od tada je mirno ostrvo koje rado dočekuje turiste iz celog sveta.

Majorka je jedna od onih rajskih destinacija koja se nalazi na dohvat ruke. Stoga ne čudi podatak da samo u špicu sezone, Majorku poseti više od osam miliona turista iz svih krajeva sveta. Kristalno čista voda zapljuskuje svetle peščane plaže duž celog ostrva, ali se ponegde mogu naći i "divlje", neistražene plaže i uvale koje skrivaju prekrasne poglede. Stanovnici govore španskim i majorkanskim dijalektom katalonskog jezika, ali u priobalnim područjima većina govori i engleski, nemački ili francuski, pa sporazumevanje ne bi trebalo da bude problem.


Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje

Majorka apartmani i hoteli leto 2018 - hoteli

Majorka mapa

Majorka video

Majorka atrakcije leto 2018

Majorka plaže leto 2018

Majorka izleti leto 2018

/

Majorka noćni život i zabava leto 2018

Hotel Palma Mazas 2*

El Arenal

Hotel Reina del Mar 3*

El Arenal

Hotel Amic Miraflores 3*

Can Pastilla

Hotel Marbel 3*

Can Pastilla

Hotel Ayron Park HSM 3*

Playa de Palma

Hotel Roc Linda 3*

Playa de Palma

Hotel Marina Poretals 4*

Portals Nouls

Hotel Fergus Tobago 3*

Palmanova

Hotel Don Juan*

Megalluf

Hotel Sandalo beach HSM 3*

Megalluf

Hotel Sol Katamandu Resort 4*

Megalluf

Hotel Melia Antilas Calvia Beach 4*

Megalluf

Hotel Sol Barbados 4*

Megalluf

Hotel Sol House Guadalupe 4*

Megalluf

Hotel Atlantic Park HSM 4*

Megalluf

Hotel Playas del Rey 3*

Santa Ponsa