Pratite nas na:

Budvanska rivijera

Budva apartmani

 • Budva
 • Petrovac apartmani

 • Petrovac
 • Rafailovici apartmani

 • Rafailovići
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Crna Gora -> Bečići

  Bečići - Atrakcija južnog Jadrana

  Letovanje Bečići hoteli, apartmani, cene

  Letovanje Becici

  Jedinstvena prirodna i turistička atrakcija južnog Jadrana letovalište Bečići se nalazi u najlepšem delu Crne Gore, severoistočno od Budve (pripadaju toj opštini), od koje ih odvaja laguna i rt obrastao šumom (Zavala) a spaja šetalište sa kratkim pešačkim tunelom probijenim kroz poluostrvo. Na taj način Budvanski i Bečićki zaliv čine jednu celinu. Na jednoj strani letovališta je selo Boreti a na suprotnoj strani Bečićke plaže je naselje Rafailovići sa kojima Bečići čine jedan turistički centar koji leži u ovalnom zatonu i zahvata prostor u kome se susreću zaleđe Bečićke plaže i planinski primorski masivi Đevištinja i Košljun.


  Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici Letovanje Becici

  Bečići hoteli leto 2016:

  /

  /

  Bečići atrakcije leto 2016

  Crkva Svetog Tome u Bečićkoj parohiji je najveća od 4 hrama, saborna. Datira iz 15. veka a podigao ju je Stefan Štiljanović. Crkva ima predivnu portu i vidikovac.

  Manastir Stanjevici nalazi se severno od Bečića a značajan je po tome što je u njemu 1798. proglašen prvi Crnogorski zakonik. Manastir je slovio za  centar pismenosti kod Paštrovica, bratstva koje je od vajkada imalo autonomnu župu koju je činilo 12 sela, i odolevalo je svim zavojevačima: Mlečanima, Turcima, gusarima, docnije Austro-Ugarima, i Italijanima. Manastir je smešten na proplanku poviše ostrva-hotela Sveti Stefan i čine ga 3 crkve sa freskama iz XVII veka. Osim Stanjevića tokom srednjeg veka podignut je značajan broj manastira na Budvanskoj rivijeri: Gradište (na putu ka Baru), Vojnići (kod sela Kuljača), Duljevon (zaleđe Paštrovića), Podlastva (4 km od Budve u pravcu ka Kotoru, prevoj Topliš), Praskvica (u blizini Svetog Stefana), Podostrog (naselje Podmaine iznad budvanskog polja), Reževići(na putu ka Petrovcu,pod planinom Voštanica).

  Primorski vodotoci u Bečićima prava su atrakcija i retkost: Boretski potok, Bečićka reka, Vještica i Kuljački potok svojim nanosima i radom morskih talasa doprineli su obrazovanju najpoznatije i najrasprostranjenije plaže Budvanske rivijere-Bečići. More kod Bečića ima salinitet 38 %.

  Maslina - ovdašnji žitelji bave se uzgojem maslina od davnina i maslinu smatraju svetim drvetom i drvetom mira. Nedaleko od Bečića u selu Ivanovići postoji redak primerak, spomenik prirode "Velja maslina" drvo starije od 2.000 godina. Po legendi stablo datira još iz ere Ilira. Velja maslina je jedna od  5 najstarijih u svetu, ima obim oko 12 m i visinu preko 10 m i još uvek rađa plodove.

  Aqua Park Bečići - Jedna od najvećih atrakcija na ovom delu Jadrana je svakako novootvoreni akva park u Bečićima koji može da primi 1000 gostiju željnih zabave i vodenih igrarija. Kompleks se prostire na 7.500 m2, u svom sastavu ima 10 tobogana, 6 bazena, 3 restorana, platoe za sunčanje i oko 200 m dugu veštačku reka. Radi svakog dana od 10-22 h.

  Aqua ski zičara je jedinstvena turistička atrakcija ne samo Bečićke plaže već i čitavog crnogorskog primorja. Nalazi se na zapadnom delu plaže i prema dužini sajle istovremeno je može koristiti 8 skijaša a razmak između nih iznosi 30 metara. Krug koji žičara za skijanje na vodi "Aqua ski" zahvata u zalivu Bečići iznosi 750 metara. Cena najma žičare obuhvata kompletnu opremu koja se sastoji od skija, odela i zaštitnog prsluka.

  Bečići poseduju i teren za mini-golf čime su vratili taj gotovo zaboravljeni sport u Crnoj Gori od XIX veka kada se igrao na Dvoru Kralja Nikole.

  Na Bečićkoj plaži turističklim brodićima i barkama se organizuju izleti do turističkih atrakcija Budve, Svetog Stefana i ostrvca  Školj (Sveti Nikola) na sredini Budvanskog zaliva (jedva 1 km od kopna) koje mami bujnom mediteranskom vegetacijom i zelenilom između kojih su uvale sa skrivenim plažama za usamljenike, zaljubljene i avanturiste. Od ostrva Sveti Nikola ka Slovenskoj plaži pruža se podmorski sprud - tunja koji u doba oseke leži na dubini od svega 0,6 m. Za postanak ovog spruda vezana je legenda o Rastku Nemanjiću - Svetom Savi koja kaže da Sv. Sava polazeći za Svetu goru iz Budve zbog velikih talasa nije mogao da se ukrca na galiju pa je bacio nekoliko kamena i stvori  plićak koji je pregazio i ušao na brod.

  Budva je osim turističkog i kulturni centar ove regije, grad ima izuzetno vrednu istorijsku prošlost u kojoj su se prožimali uticaji raznih kultura (vizantijske, rimske, mletačke, francuske, austro-ugarske).

  Sveti Stefan ostrvo-hotel, nekada osnovan kao ribarsko seoce danas je zaštitni znak Crne Gore 1972. godine Sveti Stefan je dobio najveću nagradu u turizmu "Zlatnu jabuku" kao najekskluzivnije letovalište na svetu.

  Tvrđava Kosmač - Nedaleko od Bečića u planinskom selu Brajići, na koti od 800 m nalazi se austro - ugarsko utvrđenje Kosmač zidano od 1841-1850. godine. Tvrđava ima veliki podrum, prizemlja i sprat a čitav objekat zahvata površinu od 1064m2. Na ovom mestu je nekada bila  granica između Austrougarske i Crne Gore,danas je atraktivan vidikovac sa kojeg se vidi Budvanska rivijera kao na dlanu. Brajići su i poletna tačka paraglajderima. Možete upravljati paraglajderom u tandemu sa instruktorom letenja i imati priliku da Budvansku rivijeru doživite iz ptičije perspektive.

  Turističkim vozićem koji saobraća na svakih 15 minuta obalskom promenadom kroz Bečiće možete se odvesti do kraja plaže u Rafailovićima ili do jezgra Stare Budve.

  Bečići plaže leto 2016

  Sve plaže u i oko Bečića imaju svoje nazive i na ulazu tablu sa cenovnikom usluga koje se na njima mogu iznajmiti. Cenovnik se u pravilu odnosi na 50 % plaže opremljene mobilijarom (ležaljke i suncobrani) dok je druga polovina besplatna i na njoj možete koristiti sopstvene ležaljke i suncobrane. Plaže su raznovrsne sa granulacijom koja se kreće od oblutaka do najsitnijeg peska.

  Plaža u Bečićima se pruža pravcem istok - zapad, smeštena je između rtova Zavala i Đevištinje, ima prosečnu širinu od 50 m, dužina iznosi 1960 m, a peščana površ obuhvata 78.000 m2. Prema ovim dimenzijama Bečićka plaža je najrasprostanjenija u Crnoj Gori, odmah iza Velike ulcinjske plaže. Plažu čini pesak svetlog kolorita fine granulacije, mestimično se pojavljuje i polukružni šljunak a oboje pogoduju sunčanju i blagotvornom dejstvu na ljudski organizam. Zbog ovakvih karakteristika 1935. godine u Parizu dobila je priznanje "Golden palm" kao najlepša prirodna plaža Jadrana. Nadaleko je poznata po finom pesku boje zlata, koji se zbog svojih karakteristika obreo na izložbama peska u Pragu. Bečićka plaža predstavlja najosnovnije obeležje letovališta a osim atraktivne zone za kupanje na njoj su zastupljeni i sportski tereni, dečija igrališta, uređeni park. Preporučujemo vožnju skuterom ili da se oprobate u akva ski liftu koji je 2008 proglašen za najlepši na svetu.

  Plaža Kamenovo - od Bečića do ove plaže stiže se laganim hodom za 10-15 minuta kroz novi tunel koji od naselja Rafajlovići vodi tačno na plažu Kamenovo. Kamenovo ima nekolicinu beach barova koji su otvoreni i noću pa ova plaža pogoduje i za noćna kupanja. Kamenovo važi za fensi plažu tako da je stecište mlađoj populaciji. Radnim danima na ovoj plaži je manje kupača negoli na Bečićkoj plaži dok je vikendom plaža Kamenovo najposećenija plaža ovog dela crnogorskog primorja. Plaža je peščana u srednjem delu dok su bokovi stenoviti.

  Plaže Trsteno od Bečića je udaljena 12-ak km i nalazi se u regiji Donjeg Grblja. To je novouređeno kupalište do kojeg je je moguće doći motorom, automobilom ili minibusom. . Plaža Trsteno je samo do pre jednu deceniju bila skrivena uvala od pogleda radoznalaca na kojoj se kupao tek poneki plivač. Plaža je duga 200 m, leži na mestu gde more duboko zalazi u obalu čineći prekrasnu uvalu, pa je zaštićena od vetrova i talasa. Pokrivena je sitnim, finim peskom zlatno žute boje i načičkana trščanim suncobranima po kojima i nosi ime. Kupalište Trsteno ima prozirno plavo more i važi za najčistije i najuređenije na budvanskoj rivijeri. Toliko je more bistro da kupači fotografišu ribice u njemu. Ova atraktivna plaža omiljeno je mesto razonode i zabave mnogim poznatim ličnostima. . Neki od njih u neposrednoj blizini ukotvljuju svoje skupocene jahte

  Plaža Ploče (kameno-betonska) ima parking srednje veličine. Ova prirodno-veštačka plaža svoj neobičan, kaskadni izgled je dobila radom ljudskih ruku. Plazu je more obrazovalo talasima u pravilne slojevite ploce po cemu i nosi naziv. Naročiti utisak ostavlja cvetni tepih satkan od mediteranske biljke „Sunčev cvet“ (Lampranthus) koji zajedno sa kaktusima plaži daje egzotični šmek. Zanimljivo je da Ploče imaju i bazene sa morskom vodom na samoj plaži veličina od dečijeg do olimpijskog.

  Plaža Mogren-čine je 2 plaže duge 350 m međusobno spojene tunelom i prostiru se od rta Mogren do Vidikovca. Odličan pesak na obali i u moru kao i izloženost suncu čine ove 2 plaže najatraktivnijim na budvanskoj rivijeri. Mogren je od juna 2004 g. dobitnik "Plave zastave " –priznanja za čistoću mora i okruženja. . Od Starog grada u Budvi deli je 140 m a do plaže se stiže uređenom betonskom stazom. . Nosi naziv po španskom pomorcu Mogriniju koji se iskrcao na nju posle brodoloma. . On je docnije na plaži, radi zahvalnosti za sopstveni spas izgradio crkvu i posvetio je sv. Antunu, zaštitniku siromašnih i potlačenih.

  Plaža Jaz – je nakon Ulcinjske i Bečićke plaže najveća u Crnoj Gori. Zaštićeno je prirodno dobro I kategorije, duga je oko 1, 2 km , leži u Mrčevom polju na oko 3 km od Budve u smeru ka Tivtu. Na plaži Jaz je ušće sezonske reka Drenovštice u more. . Sa bokova je zaklonjena brdima Straža i Grbajl. a sastavljena je iz 2 dela, većeg koji se prostire na oko 500 m dužine, i manjeg (oko 350 m) koji uobičavaju da upotrebljavaju naturisti. Plaža Jaz ima šljunak i na kopnu i u moru , nešto dublje je pesak koji akvatoriju daje tirkiznu nijansu.

  "Mala plaža" dužine je oko 90  m i površine 950 m 2 , smeštena je ispod obalskog korzoakoji spaja Budvu i Bečiće kojim vozi turistički vozić. Plaža ima sitni pesak i na obali i u vodi. U sklopu plaže ima bar u kojem se možete rashladiti i osvežiti u hladovini. . Plaža Guvance okrenuta je ka zapadu što omogućuje plivanje i sunčanje do samog zalaska sunca. koji je na ovom mestu impresivan

  Bečići izleti leto 2016

  Nacionalni park "Biogradska Gora" je osim Perućice u BIH  jedina prašuma na evropskom kontinentu. Obuhvata prostor od 54oo ha, u kojem se može naći 86 vrsta drveća, od kojih pojedina dosežu visinu od 50m. Biogradska gora je stanište raznoj divljači (jelenima, zečevima, lisicama) i 150 vrsta ptica . U samom srcu Biogradske Gore na nadmorskoj visini od 1094 m nalazi se Biogradsko jezero prosečne dubine 4,5 m.

  Nacionalni park "Durmitor" zahvata površinu od 39.000  hektara na planinskom masivu Durmitora, kanjon reke Sušice i deo kanjona Tare površ Crnog jezera i još 18 drugih jezera i Pivske planine. Zahvaljujući raskoši prirodnih lepota Durmitor je uvršten u Parizu 1980 g. od strane UNESCO-a u listu svetske prirodne baštine. Planina  Durmitor ima  impozantne vrhove od kojih 48 premašuju 2000 m.n.v. a najviši je Bobotov vrh (2525 mnv) te "gorske oči" 19 ledničkih jezera, na visinama većim od 1500 metara.

  Reka Tara svojim tokom pravi najveći kanjon u Evropi (oko 80 km), a sa 150 km najduža je planinska reka u Crnoj Gori. Na nekim mestima dubina kanjona iznosi 1300 metara, što ga svrstava na drugi u svetu odmah iza  kanjona Kolorada u Americi. Splavarenje kanjonom arhaičnim drvenim splavovima važi za  uzbudljivu avanturu u netaknutoj prirodi.

  Nacionalni park "Skadarsko jezero", je najveći u Crnoj Gori, prostire se na 40.000 ha sa najvećim slatkovodnim jezerom na Balkanskom poluostrvu. Skadarsko jezero od mora deli 7 km masivna planina Rumija i ono ima mnoga ostrva i poluostrva sa tragovima prošlosti (Grmožur, Žabljak, Lesendro...). Flora i fauna Skadarskog jezera je bogata i raznolika (u njemu živi 40 vrasta riba, 270 vrsta ptica.) Jezero je poslednje utočište u Evropi za pelikane. Mnogobrojni podzemni vodeni izvori sa dna jezera predstavljaju neiscrpan rezervoar pitke vode.

  Sveti Stefan, kameno ostrvce, nekadašnje ribarsko seoce sa kućama zidanim u tipičnom mediteranskom stilu a docnije preuređene u apartmane, danas je jedinstven grad hotel. U bližem okruženju je Miločer, sa bivšom letnjom rezidencijom Karađorđevića izgrađenom 1934 god.

  LOVĆEN: Masivni planinski venac koji se uzdiže strmo nad primorskim regionom Budve. Lovćen je najčuveniji po Njegoševom mauzoleju, izgrađenom na jezerskom vrhu, mestu koje je ovaj znameniti vladar,  filozof i vladika  još za života odabrao za večni počinak.

  Bečići zabava leto 2016

  U Bečićima organizuju retka letnju zabavu - noćno skijanje na vodi sa pristupačnim cenama pića. Čitavu ponudu, upotpunjuju brojni beach barovi i restorani, noćni klubovi koji "puštaju" muziku širokog spektra: od electro housea do, rocka, disco, folka. Sem specijalnih promocija koje se odigravaju povremeno budvanska obala konstantno nudi  i striptiz barove, casina, kabare barove, folkoteke... Izbor za svakoga po nešto. Na dobrom glasu su noćni klubovi Torine i Stara Crna Gora. Ljubiteljima gastronomije za uživanje u gurmanluku stoje brojni riblji i drugi restorani u kojima se nude jela iz kontinentalne i primorske crnogorske kuhinje: pršuta, sir, masline, plodovi mora uz nacionalna pića: lozovača (Prvijenac ili Kruna), crno vino "Procorden", "Vranac" ili belo vino "Krstač".

  Hotel Splendid *****

  Letovanje 2016

  Hotel Iberostar ****

  Letovanje 2016

  Hotel Bečići ***

  Letovanje 2016  Grad Kotor leži severozapadno od Bečića, idući ka severu je Cetinje, a jugoistočno se smestio Bar. Bečići imaju odličnu saobraćajnu povezanost zahvaljujući Jadranskoj magistrali koja se pruža tik uz plažu Bečići, a njom se pristupa ka Boki Kotorskoj (27 km), Dubrovniku (90 km), Petrovcu odakle se račvaju dva kraka: kontinentalni preko Paštrovića gore do Podgorice, i primorski preko Bara do Ulcinja. Najbliža železnička stanica nalazi se 32 km udaljena od Bečića u mestu Sutomore. Najbliža luka je u Budvi, a aerodromi u Tivtu i Podgorici. Bečići imaju izuzetne prirodne i antropogene vrednosti: reljef, floru i faunu, istorijsko nasleđe.
  Nad Bečičima se nadnosi planinski masiv Lovćena i Paštrovačka gora a obalski pojas oko Bečića obiluje mediteranskom vegetacijom borovima, mandarinama, narom, pomorandzama, vinovom lozom i smokvom. Neobradivo zamljište pokriveno je zukvom, makijom i zelenikom. Klima je tipično mediteranska sa 220 sunčanih dana u godini (blage i kišovite zime i duga i suva, topla leta) sa srednjom godišnjom temperaturom vazduha 15,9C. leta 23,2 C, jeseni 16,8 C, zime 9,2 C, proleća 14,1 C. Tokom leta duva maestral, blagi vetar iz pravca severozapada koji osvežava i pogoduje za windsurf i jedrenje.

  Bečići su odličan izbor za odmor pun doživljaja jer u njima ima za svakoga po nešto a u obližnjoj Budvi je epicentar noćnog života crnogorskog primorja. Sa Bečićke plaže puca pogled na 2 ostrva: levo, grad-hotel Sveti Stefan i desno na ostrvo Sveti Nikola koje je najveće u tom delu Jadrana i koje leži tako da zatvara Budvanski zaliv. Bečići su od Beograda udaljeni 480 km (Ibarskom magistralom)