Bečići hoteli i apartmani | Letovanje Crna Gora 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Bečići - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Popust:


Povezana mestsa

Budva
Igalo
Petrovac
Rafailovići
Sveti Stefan

Bečići - Atrakcija južnog Jadrana

Letovanje Bečići 2024

Jedinstvena prirodna i turistička atrakcija južnog Jadrana letovalište Bečići se nalazi u najlepšem delu Crne Gore, severoistočno od Budve (pripadaju toj opštini), od koje ih odvaja laguna i rt obrastao šumom (Zavala) a spaja šetalište sa kratkim pešačkim tunelom probijenim kroz poluostrvo. Na taj način Budvanski i Bečićki zaliv čine jednu celinu. Na jednoj strani letovališta je selo Boreti a na suprotnoj strani Bečićke plaže je naselje Rafailovići sa kojima Bečići čine jedan turistički centar koji leži u ovalnom zatonu i zahvata prostor u kome se susreću zaleđe Bečićke plaže i planinski primorski masivi Đevištinja i Košljun.

Grad Kotor leži severozapadno od Bečića, idući ka severu je Cetinje, a jugoistočno se smestio Bar. Bečići imaju odličnu saobraćajnu povezanost zahvaljujući Jadranskoj magistrali koja se pruža tik uz plažu Bečići, a njom se pristupa ka Boki Kotorskoj (27 km), Dubrovniku (90 km), Petrovcu odakle se račvaju dva kraka: kontinentalni preko Paštrovića gore do Podgorice, i primorski preko Bara do Ulcinja. Najbliža železnička stanica nalazi se 32 km udaljena od Bečića u mestu Sutomore. Najbliža luka je u Budvi, a aerodromi u Tivtu i Podgorici. Bečići imaju izuzetne prirodne i antropogene vrednosti: reljef, floru i faunu, istorijsko nasleđe.

Nad Bečičima se nadnosi planinski masiv Lovćena i Paštrovačka gora a obalski pojas oko Bečića obiluje mediteranskom vegetacijom borovima, mandarinama, narom, pomorandzama, vinovom lozom i smokvom. Neobradivo zamljište pokriveno je zukvom, makijom i zelenikom. Klima je tipično mediteranska sa 220 sunčanih dana u godini (blage i kišovite zime i duga i suva, topla leta) sa srednjom godišnjom temperaturom vazduha 15,9C. leta 23,2 C, jeseni 16,8 C, zime 9,2 C, proleća 14,1 C. Tokom leta duva maestral, blagi vetar iz pravca severozapada koji osvežava i pogoduje za windsurf i jedrenje.

Bečići su odličan izbor za odmor pun doživljaja jer u njima ima za svakoga po nešto a u obližnjoj Budvi je epicentar noćnog života crnogorskog primorja. Sa Bečićke plaže puca pogled na 2 ostrva: levo, grad-hotel Sveti Stefan i desno na ostrvo Sveti Nikola koje je najveće u tom delu Jadrana i koje leži tako da zatvara Budvanski zaliv. Bečići su od Beograda udaljeni 480 km (Ibarskom magistralom)