Letovanje -> Letovanje Egipat -> Soma Bay

Egipat: Soma Bay

Letovanje Soma Bay

SOMA BAY (Soma zaliv) se nalazi oko 20 km SZ od Safage i 50km južno od Hurgade. Ovde su smešteni luksuzni hoteli i u njima šarmantni restorani. Mesto je pogodno za duge, mirne šetnje, ali i za aktivan odmor uz bavljenje različitim sportovima. Soma je sinonim za mir, tišinu i luksuz. Zaliv je dug 5km, a širok 2km. Zakonom je zaštićena regija Crvenog mora, u kojoj je očuvan podvodni svet. Mesto sa suncem tokom cele godine i blagim temperaturama, Soma Bay predstavlja idealan izbor za odmor. Prosečna temperatura tokom leta je oko 32 stepena. Soma Bay poseduje neke od najlepših peščanih plaža na Crvenom moru, a njen panoramski pogled na planine i pustinje ostavlja posetioce bez daha. Luksuzni hoteli, igranje golfa, spa centri, ronilački centri, lečilišta i jedrenje samo su neke od ponuda u kojima možete uživati tokom boravka na ovom mestu. Na samo četiri sata leta, ovo mesto je jedna od najpopularnijih destinacija za posetioce iz Evrope


Soma Bay hoteli leto 2015:

/

/

Soma Bay - Atrakcije

Svake se godine održava prvenstvo u golfu na 18 rupa, THE CASCADES, koje je projektovao Gary Player (legenda golfa). SPA centar – jedan je od najvećih u Egiptu ( nudi masaže i terapije).

Soma Bay - Plaže

Jednu od lepota ovog mesta predstavlja duga, lepa i široka peščana plaža i dobro očuvan koralni greben. Duž čitave plaže nalazi se veliki broj hotela u kojima posetioci mogu uživati u spa centrima ili kupajući se u veoma dobro opremljenim bazenima. Zaliv u kom se nalazi Soma bay je dug oko 5 km i predstavlja zaštićenu zonu primorja Crvenog mora, u kojoj turisti uživaju kako kupajući se u prelepom plavom moru, tako i u ronjenju i kajtsurfingu. Duge peščane plaže, kristalno čisto i toplo more ostavljaju bez daha svakog ko poseti ovo mesto. Plaže su kompletno opremljenje propratnim uslužnim objektima.

Soma Bay - Izleti

Egipat je jedna od turistički najpopularnijih zemalja u kojoj posetioci imaju na raspolaganju veilki broj mesta koje vredi obići. Za turiste su svakako najpopularniji istorijski lokaliteti koji se nalaze u Aleksandriji, Kairu i Gizi.

KAIRO je veoma interesantan grad svim poestiocima, jer je spoj tradicionalnosti i modernizma, a za one koji bi da nešto i kupe, postoji mnoštvo prodavnica gde prodavci jedva čekaju da nešto prodaju pa je cenkanje najbolji način da prođete što jeftinije.

Piramide u GIZI spadaju u Sedam svetskih čuda, pa ako ste već stigli u Egipat na odmor, poseta ovom istorijskom čudu obavazna je stanica. Slikajte se ispred Sfinge ili uđite u Keopsovu piramidu - te pustolovine nećete zaboraviti!

KRSTARENJE NILOM je nešto što svako poželi kada poseti Egipat. Uživanje u drevnoj reci počinje u Luksoru i završava se posetom Dolini kraljeva. Soma Bay se nalazi u području koje je bogato prirodnim lepotama, u kojima uživaju svi posetioci.

Soma Bay - Zabava

U potrazi za zabavom turisti odlaze u Hurgadu, gde postoji veliki broj barova i noćnih klubova koji prižaju sjajan provod. Neki od najpoznatijih barova su “Papas bar”, ”Hed Kandi Beach Bar” i “Ministry of Sound Beach Club”, koji se nalazi na samoj plaži. Postoje i restorani u kojima je moguće uživati u tradicionalnim jelima. Neki od najposećenijih su “The Heaven Restaurant” i “Felfela” koji su takođe smešteni u Hurgadi.

Palm Royale 5*

U pripremi

Caribbean world 5*

U pripremi

Amwaj blue beach 4*+

U pripremi