Sitonija apartmani i hoteli letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Sitonija - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:

Popust:


Povezana mestsa

Kasandra
Atos
Zapadna obala

Letovanje Sitonija 2024: vile, apartmani, hoteli

Sitonija apartmani leto 2024: Neos Marmaras, Sarti, Nikiti, Metarmofozis...

Kada pomislite na Halkidiki prva asocijacija su vam famozna takozvana tri prsta. U pitanju su tri fenomenalna poluostrva, međusobno različitih ali svako od njih sa svojim jedinstvenim šarmom i duhom karakterističnim za Halkidiki.

To je pravi mali raj, poseduje neobuzdanu lepotu koju čini kontrast brdovitih predela pokrivenih borovom šumom i širokih plaža zlatno čistog peska koje se pružaju kilometrima uz obalu. Mesta poput Nikiti, Sarti i Torini su pravi mali dragulji koji čekaju da budu otkriveni. Sitonija turistima nudi i opušteni odmor, a i zabavu do ranih jutarnjih časova, tako da će zadovoljiti sve ukuse.

Ovde ćete pronaći neke od najlepših plaža u Grčkoj, a takođe i neke od najvažnijih arheoloških nalazišta. Sitonija je srednje poluostrvo i čuveno je po dugim peščanim plažama, bujnoj vegetaciji i odličnom noćnom životu. Smeštaj je raznovrstan i čine ga kako hoteli tako i privatan smeštaj u vidu studija, vila i apartmana po veoma povoljnim cenama.

Sitonija apartmani letovanje 2024


Halkidiki - Sitonija

Sitonija - Drugi prst polustrva Halkidiki, smešteno između Kasandre i Atosa. Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos. Dakle, ukoliko ste raspoloženi za obilazak celog Halkidija, Sitonija je najbolja polazna tačka.

Istorija Sitonije je duga i sadžajna pa ćete tako osim na prelepe plaže i prirode nailaziti i na kulturno istorijske znamenitosti koje datiraju od Vizantijskog pa sve do Srednjovekovnog perioda i prelepih verskih objekata oslikanih pod palicom istaknutih Grčkih ikonopisaca. Bilo koja Vaša odluka je nepogrešiva jer će Vam svako od ovih mesta pružiti autentičnost i nezaboravan doživaljaj. Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama.

Sitonija apartmani i hoteli

Sitonija obiluje prelepim primorskim mestima koji je krase. Aposlutno dostupna svim kategorijama turista. Poseduje sve, od skromnog privatnog smeštaja pa sve do luksuznih hotela visokih kategorija. Metamorfosis je prelepo zeleno seoce koje je priroda nagradila izvanrednim plažama, zatim mesta poput Nikitija, Agios Nikolaosa, Vurvurua, Toronija, Porto Kufa, Sartija su samo deo ponude Sitonije za Vaš savršen odmor. U našoj ponudu je hotelski i apartmanski smeštaj. U ponudi Sitonija apartmanim, godinama se kao najtraženiji pokazuju Sitonija apartmani na plazi, dok se zadnjih godina turisti sve više odlučuju za vile koje imaju bazen. Sitonija apartmani sa bazenom smo sigurno nepogrešivi izbor za Vaše letovanje.

Plaže na Sitoniji

Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu... Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Na mestu gde zeleni obronci planine Itamos uranjaju u plavetnilo Egeja nalazi se gradić Neos Marmaras i poznate plaže Elia, Paradisos, Grigoriatiko, Koutsoupia, Lagomandra, Porto Carras, Azapiko... Ono što je najvažnije je da će svi moći bez ograničenja da uživaju najlepše plaže i kristalno more Sitonije koja se iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. Obala je atraktivna i raznovrsna – niz ribarskih sela, živopisne male luke, napuštene plaže okružene bujnim zelenilom, kristalno čistim morem i borovim šumama. Ove lepote učinile su ga jednim od najlepših mesta u Severnoj Grčkoj. Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde. Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve.

Izleti na Sitoniji

Kako Vam odmor ne bi bio monoton, preporučujemo Vam da dan provedete na nekom od mnogobrojnih izleta koji se organizuju. Lokalne turističke agencije stoje na raspolaganju, i organizuju veliki broj izleta, među kojima su krstarenje, obilasci, šoping ture... Za sve Vas koji želite da svoj odmor obogatite, na raspolaganju su Vam izleti do Soluna i akva parka u Solunu, manastira Meteori, krstarenja oko Svete Gore sa posetama značajnim kulturno-istorijskim mestima, krstarenje zalivom Toroneos sa celodnevnim kupanjem i obilaskom plaža, kao i Grčko veče na kome možete videti deo Grčke kulturno-umetničke tradicije i uživati u čuvenim gastromonskim specijalitetima i grčkoj gostoljubivosti.