Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Kasandra -> Siviri

Siviri - U srcu očuvane prirode

Siviri letovanje 2019: vile, apartmani, hoteli

Siviri apartmani

Siviri je maleno i mirno turističko mesto koje se nalazi u srcu očuvane prirode, na obali zaliva Thermaikos sa razvijenom infrastrukturom i izvanrednim plažama. Nalazi se na južgozapadnom delu poluostrva Kassandra, između letovališta Fourka i administrativnog centra poluostrva, Kassandrija (Valta), na 90 km udaljenosti od Soluna, i na oko 10 km od Kalitee. Do njega vodi lepo uređeni magistralni put. Tik uz rivijeru proteže se popločeni obalski korzo i iznad njega red marketa, hotela, taverni, kafića... Na ulazu u mesto postoji mega market, a u samom mestu ambulanta, apoteka, pekara, pošta... Siviri broji svega 500 stalnih žitelja čija pretežna delatnost je ribarenje i agriklutura. Siviri je okružen borovom šumom a zbog prijatne i blagotvorne klime smatra se vazdušnom banjom. Najlepši zalasci sunca na čitavom Halkidikiju su upravo ovde. Raskošna priroda i znamenitosti Kasandre garantuju nezaboravan odmor svakom posetiocu.


Siviri letovanje Siviri letovanje Siviri letovanje Siviri letovanje Siviri letovanje

Siviri apartmani i vile leto 2019

Siviri mapa

Siviri patrola – Kolima do Sivirija

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Sivirija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO SIVIRIJA

Siviri video

/

Siviri atrakcije leto 2019

Siviri je domaćin svetkovine „Festival Kasandra", na kojem se izvode izvorne i savremene igre. Festival je glavni kulturni događaj u ovoj oblasti i održava se od 1993 godine. Mesto je poznato još po amfiteatru na otvorenom sa vrhunskom akustikom.

U Siviriju i njegovoj okolini postoje atrakcije koje vredi posetiti: Posejdonovo svetilište i svetionik u Possidiju, Vetrenjača u Kasandriji, Arheološki lokalitet Mendi u Kalandri, Svetilište Amon Zeus u Kalitei,Crkva i kula Sv.Pavla u Nea Fokei

Siviri plaže leto 2019

Duga peščana plaža je odlično organizovana sa izobiljem četinarske šume u zaleđu, ima plažni mobilijar. Ulaz u more je peskovit kao i čitavo dno. Siviri je potpuno u šumovitom okruženju koje donosi prirodnu četinarsku hladovinu. Plaža ima prodavnice taverne i barove a more je plitko i bezbedno za kupanje. Južno od mesta postoji nekoliko skrivenih plaža koje često posećuju naturisti premda Siviri nije zvanično nudističko mesto. U blizini Siviriija predlažemo da uživate na sledećim plažama.
Severno:

Elani plaža u istoimenoj uvali sa istoimenim kompleksom i bazenom, bujnom vegetacijom i zelenilom u zaleđu. Organizovana sa mobilijarom, peščana dok je na samom kraju stenovita.

Sani - smeštena je na severozapadnoj strani poluostrva Kasandra. Plaža je dobitnik plave zastavice, ima svetao pesak, tirkizno more, organizovane ležaljke i suncobrane. Praktično je sastavni deo velikog ekološkog rezervata i čuvenog kompleksa Sani resort.

Južno:

Skala Fourka je prelepa peščana plaža sa zlatnim sitnim peskom i zalascima sunca za nezaborav, sa pogledom na planinu bogova Olimp. Svoju popularnost između ostalog ova plaža ima zahvaljujući pogodnom ulasku u more za decu (nekih 30-50 m u dubinu je plićak).

Plaža Aegeopelagitika – Ova plaža nalazi se južno od Sivirija a na 2 km ispred Posidija. Mnogi je smatraju za jednu od najlepših na Halkidikiju - u gornjem delu fini pesak, a na ulazu u more sitan šljunak.

Possidi - Velika peščana plaža odlično organizovana sa neophodnim sadržajem. Smatra se za jednu od najlepših na Mediteranu jer je okružena borovom šumom.

Siviri izleti leto 2019

Solun - Odlazak u Solun glavni grad Egejske Makedinije i drugi po značaju u Grčkoj. Zahvaljujući brojnim sajmovima, festivalima i drugim manifestacijama smatra se kulturnom prestonicom. Solun je i grad srpske istorije (vojničko groblje Zejtinlik) a takođe i veliki šoping centar.

Sveta Gora - (Agion Oros) jednodnevni izlet do jednog od najvažnijih centara pravoslavlja. Sam pristup manastirima dozvoljen je isključivo muškarcima jer po predanju Bogorodica očarana lepotama planine Atos zamolila Isusa da planinu pretvori u njen vrt. Od tog doba planina se vodi kao vrt Majke Božije i ženska noga na njegovo tle nikada nije zakoračila.

Stagira - mesto na Halkidikiju čuveno po Aristotelu koji je tu rođen koje se nalazi na početku istočne obale Atosa, odmah iznad Olimpijade. Stagiru su osnovali kolonisti iz Adrosa 655. g. p.n.e. a okupirao je persijski kralj Kserks I 480. g. p.n.e. Grad je oslobodio Filip II Makedonski, čijeg je sina, Aleksandra Velikog podučavao Aristotel. Kao naknadu za podučavanje sina, Filip II je zanovio Stagiru, sagradio akvaduktvodovod, svetilišta Demetri i kuće za život.

Waterland – Ne propustite priliku da jedan nezaboravan dan provedete u vodeno – zabavnom parku blizu Soluna. Odličan provod za deci i čitavu porodicu. Waterland ima bazene, tobogane, veštačko jezero, ludu reku, teniski i košarkaski teren. U okviru kompleksa se nalazi garderoba sa ormarićima i sefom, caffe bar,restoran.

Mavrobara - Nedaleko od Polihrona postoji jezero koje odlikuje činjenica da je prirodni rezervat testudinata kornjača. Leži na 300 m nadnorske visine.

Siviri noćni život i zabava leto 2019

Ljubitelji intenzivnijeg provoda će noćni život pronaći u nekom  življem mestu, jer se noćni život  i zabava u Siviriju  svodi na otkrivanje istorije, uživanje u prirodi ili u gastronomiji u nekoj taverni u kojoj možete probati plodove mora, jela sa roštilja, svežu ribu... Duž obale su smešteni restorani, beach barovi i kafići.

Hotel Jenny 3*

Leto 2019

Vila Konstantinos

Leto 2019

Apartmani Anemoxadi

Leto 2019