Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Jonska ostrva -> Krf

Krf - Ostrvo na Božijem dlanu

Letovanje Krf 2019: Dasia, Ipsos, Guvija, Sidari, Komeno, Moraitika

Krf apartmani

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kćerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf. Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovladjuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Grad Krf ima dve tvrdjave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposecenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pruzice Vam poseban ugodjaj u toku večernjih šetnji.


Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje Krf apartmani, Krf letovanje

Krf letovanje 2019

Krf patrola – Kolima do Krfa

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Krfa. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO KRFA

/

Građevine koje preporučujemo da posetite tokom Vašeg boravka na Krfu su: Jonska akademija, Stara i nova tvrđava, Katedrala, vizantijska crkva Svetog Jasonosa i Sosipatrosa, crkva Svetog Spiridona, osnivača i zaštitnika Krfa, Muzej arheologije, sa postavkom od neolita do rimskog perioda, te Muzej azijske umetnosti i Muzej Vizantije, tunel ljubavi. Detaljnije na Atrakcije na Krfu

Plaže na Krfu su među najlepšima u Grčkoj, preko 40 njih odlikovano je plavom zastavom, simbolom koji se dodeljuje po vrlo rigoroznim kriterijumima za organizaciju plaža i marina, od strane opštine, hotela i drugih turističkih organizacija. Detaljnije Krf plaže.

Osim glavnog grada ostrva Krfa, turistima najomiljenija destinacija na koju se upute je dvorac Ahilion, koji leži u južnom delu udaljen svega 15 kilometara od grada Krfa, a nedaleko od gradića Benica (Benitses) i sela Gasturi. Dvorac je ustvari služio kao palata - letnjikovac supruzi austrougarskog cara Franca Jozefa, carici Elizabeti, a ovo mesto su joj predložili lekari koji su se starali o njenom zdravlju jer su zaključili da je upravo ovde najpodesnija klima za plućnre bolesnike.

Idući sa severa putem uz more spuštate se ka Benici, a na samom ulasku u mesto na desnoj strani zapazićete Muzej školjki, interesantno mesto sa mnogobrojnim izloženim školjkama, jastozima, morskim sunđerima, rakovima i ostalih žitelja mora. Za ovaj muzej se tvrdi da je po veličini drugi evropski a po značaju i kvalitetu postavke - prvi. Radi 7 dana nedeljno a za uspomenu možete pazariti neke od tropskih školjki ili ogrlice i narukvice takođe od školjki.

Paleokastrica je poluostrvo sa 6 predivnih uvala, a na brežuljku povrh mora, u zelenom okruženju, nalazi se verovatno najčuveniji istoimeni manastir na ostrvu sagrađen je davne 1225. godine, ali današnji izgled, interesantne arhitekture, uobličen je negde između 18. i 19. veka. Blizu obale, zapazićete stenu zvanu Kolovri. Po jednom kazivanju, to je okamenjeni Odisejev brodić kojim je stigao iz Troje a u hrid ga je pretočio ljututi Posejdon, a po drugoj legendi je to brod alžirskog pirata koji je namerio da pohara manastir, ali ga je molitva Svevišnjem skamenila. More na Paleokastrici je smaragdno zelene boje, ali odveć hladno da se u njega mora ulaziti veoma lagano jer na temperaturu mora utiču obližnje pećine u koje se more zavlači pa je zbog toga ovo omiljeno mesto roniocima.

U zadnje vreme sve su učestaliji jednodnevni izleti do Albanije. Prekoputa Krfa je albanska obala i njihovo čuveno letovalište Saranda.

Mališani na Krfu obožavaju krstarenje do ostrva Vido brodićem "Kalipso star" koji ima stakleno dno. Uzbuđenje malih turista rast u staklenom potpalublju kada spaze nedaleko od Vida pojave gnjurce sa hobotnicama i velikim rakovima u rukama. Ipak, kulminacija je tačka tri foke, Ire, Cezara i Simbe, koji ispred razdragane dece izvode predstavu za koju su obučeni: poljupci, klizanje, bacanje lopte u koš, i naravno, mahanje za kraj.

Krf je čuven po bogatom noćnom životu. Glavni grad ima mnoštvo barova sa zabavom i muzikom za svačiji ukus. Van glavnog grada, u turističkim naseljima Kavos, Roda, Ypsos, Gouvia i Dassia nalaze se brojni barovi koji se naveče praktično pretvaraju u velike klubove sve do ranog jutra. Detaljnije Krf Noćni život.

10 plaža Krfa

Nov način letovanja

Dasia

Apartmani 2019

Ipsos

Apartmani 2019

Sidari

Apartmani 2019

Barbati

Apartmani 2019

Moraitika

Apartmani 2019

Kasiopi

Apartmani 2019U pripremi: Guvija, Komeno,