Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Kasandra -> Sani

Sani resort

Sani resort

Sani resort

Sani je mesto iz snova u sopstvenom ekološkom rezervatu na zapadnoj obali Kasandre, u kojem vlada potpuni sklad čoveka i prirode sa zadivljujućim pogledom na planinu bogova Olimp. Sani je kapija Solunskog zaliva i leži u dugoj uvali, odlikuje ga 7 km zlatne peščane plaže koja se pruža u nedogled, kristalno bistri Egej i miris borovine iz šuma u prostranom zaleđu(oko 400 ha)

Nalazi se na udaljenosti od 80 km od Solunskog aerodroma i na 9 km od mesta Nea Fokea, a od Beograda na 700 km. U njemu ćete biti oduševljeni ambijentom i dodirom egzotike i luksuza. Sani je omiljena destinacija mnogih poznatih ličnosti iz miljea estrade sporta i politike i u njemu letuju poznate svetske zvezde jer je „daleko od svega“Sani resort hoteli

Sani mapa

Sani resort video

/

Sani atrakcije leto 2019

Moderna i atraktivna; Sani Marina nosi popularni naziv "mali Monako", a u okviru nje posluje desetak restorana i barova, prodavnice poznatih svetskih brendova, dok njeno srce čini ekskluzivni "Sani resort", skup od četiri luksuzna hotela. Sani Marina ima luku površine 32.000 m2 sa vodom mestimične dubine do 3 metra i poseduje 218 vezova za pojedinačne jahte i brodove, koji su ukotvljeni 24 sata pod nadzorom. Marina je odlična polazna tačka za krstarenje i istraživanje obala Halkidikija, Svete Gore i ostrva Skijatos i Skopelos.

Srednjevekovna kula Stavronikitas izgrađena je 1543 godine na malenom rtu Pirgos koje uranja u zaliv Thermaikos. Očuvani ostaci kule imaju visinu oko 8 m a zemljište na kojem je kula sagrađena nekada je bilo metoh manastira Stavronikitas sa Svete Gore.Kula je korišćena kao osmatračnica i oružarnica.

Megali Kipsa - tokom iskopavanja 1972 - 1974 pronađeni su ostaci rimske kuće na plaži Megali Kipsa sa arhitektonskim fragmentima i delovima podnog mozaika.

Sani je domaćin nekoliko festivala tokom godine a jedan od njih, Sani festival karakteriše džez, klasična muzika i umetnici iz čitavog sveta. Održava se tokom jula i avgusta na mestu Sani Hill, pored drevne vizantijske kule Stavronikitas.

Sani je čuven i po svom gurmanskom festivalu, u kojem se nadmeću kuvari sa Mišelin zvezdicama.

Sani plaže leto 2019

Plaža u mestu Sani je dobitnik sertifikata plava zastavica. Ulazak u more je postepen.

Sani izleti leto 2019

Za ljubitelje izleta i avanturiste organizuju se brodski izleti do obližnjih skrivenih uvala ali i krstarenje uz bocu penušavog šampanjca oko rizorta u suton. Tokom vašeg boravka u Saniju preporučujemo Vam da u sopstvenoj režiji organizujete obilazak znamenitosti poluostrva Kassandra i da započnete od Diorige i ruševina Tvrđave (Kastro) potom posetite brojne arheološe i istorijske znamenitosti kao što su: kula Apostola Pavla u Nea Fokei, Zevsovo svetilište u Kalitei, jezero Mavrobara u kojem živi kornjača Testudinata, vetrenjača u Kasandriji, Posejdonovo svetilište i svetionik u Posediju, arheološko nalazište Mende u Kalandri, potom pećinu Petralonon, muzej ribarstva u Nea Mudanji, drevni Olintos.

Sani noćni život i zabava leto 2019

Zabava u Sani resortu je zaista raznovrsna i može se podeliti na dnevnu i noćnu. Dnevna obuhvata: pešačenje, boćanje, fudbal, vaterpolo, odbojka, aerobik, košarka, pikado, stoni tenis. Ljubiteljima noćne zabave na raspolaganju su: predstave i mjuzikli, muzika uživo, DVD kučni bioskop, orijentalne noći, poslastičarnica, noćni klub, barovi, otvoreni bioskop, sun set krstarenja...