Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Kasandra -> Elani

Elani - zeleno sa plavim

Letovanje Elani 2019: vile, apartmani, hoteli

Elani apartmani

Elani je primorska oblast na zapadnoj strani poluostrva Kasandra-prvog prsta Posejdonovog trozupca, koja se nalazi na svega nekoliko kilometara udaljenosti od letovališta Siviri a od Soluna na 90 km.

Smešten u carstvu prirode Elani spaja zeleno sa plavim i idealno je mesto za ljubitelje prirode spokoja i tišine. U mestu ne postoje restorani i marketi a njih možete pronaći u obližnjem Siviriju.

Elani je nadaleko poznat kao resort i ekskluzivna vikend zona sa apartmanskim naseljem u zaledju zaliva Siviri.Tokom proteklih godina Elani je stekao reputaciju Meke hedonista privučenih brojnim aktivnostima koje se nude u resortu,okolini i na čitavom poluostrvu Kasandra.

Od sportskih aktivnosti dostupne su ribolov,biciklizam,ronjenje,plivanje,planinarenje,tenis,skijanje na vodi.Elani apartmani vile leto 2019

Elani mapa

Elani video

/

Elani atrakcije leto 2019

Glavna atrakcija Elani resorta je njena priroda.U okolini su hram boga Zevsa u Kalitei,srednjevekovna kula Stavronikita u mestu Sani,kula sv.Pavla u Fokei,crkva Sv.Taksiarhesa na 1 km od Nea Potidee,kanal u Nea Potidei,banja Loutra,muzej narodne umetnosti u Afitosu,lokalitet Mendi,svetionik u Posidiju.

Elani plaže leto 2019

Plaža u Elani resortu je peščana a u okolini sledeći staze kroz borovu šumu možete stići do predivnih plaža poput onih u mestu Siviri, Stefaniju ili Kipsu.

Elani izleti leto 2019

Solun-poseta glavnom gradu Egejske Makedonije,drugom po veličini u Grčkoj.Osnovao ga je 316 godine p.n.e. kralj Makedonije Kasander.Leži amfiteatralno oko Solunskog zaliva.Dinamičan i savremen evropski grad Solun nudi bogato kulturno istorijsko nasleđe,trgovačke centre,noćni život.

Waterland-Celodnevni provod i dan za pamćenje u vodeno – zabavnom parku nadomak Soluna. Odličan provod za decu i čitavu orodicu. u parku koji raspolaže toboganima , bazenima, veštačkim jezerom i rekom,sportskim igralištima i terenima. U okviru kompleksa je garderoba sa ormarićima i sefom, restoran i caffe bar. Povratak u večernjim satima.

Sveta Gora-poluostrvo na kojoj se nalazi najpoznatija monaška pravoslavna zajednica čitavog sveta koja uživa autonomiju od ostatka Grčke a pod jurisdikcijom je Vaseljenske patrijaršije.Na Svetoj Gori postoji 20 manastira od kojih su 17 grčki a ostala tri su:ruski,bugarski i srpski.

Stagira-rodno mesto najvećeg antičkog filozofa Aristotela ,Platonovog učenika i učitelja Aleksandra Velikog.U mestu se nalazi prelepi vidikovac i spomen park sa Aristotelovom statuom u prirodnoj veličini kao i muzej pod kapom nebeskom sa izloženim otkrićima i modelima njegovih pronalazaka iz oblasti mehanike,optike,kinetike.

Petralona-pećina kod istoimenog sela koja čuva dokaze o upotrebi vatre u paćini u vreme otkrivenog ljudskog skeleta ,praistorijsku čovečiju lobanju (sa Krita) na čijim zubima se mogu uočiti tragovi operacije (umnjak) te pramenovi kose praistorijskog čoveka.

Olimp-Planina koja je bila dom za 12 bogova iz grčke mitologije..Olimp je jedan od najvažnijih nacionalnih parkova u čitavoj Grčkoj sa bogatom florom i faunom..Posebnu atrakciju planini daje stena u obliku fotelje u kojoj je prema predanju sedeo sam Zevs!.

Pela-rodni grad Aleksandra Velikog i drevna makedonskai prestonica u eri vladavine Filipa II i njegovog sina Aleksandra.Na središnjem trgu u Peli dominira statua Aleksandra Velikog na konju .Muzej Pele čuva dijademu od čistog zlata za koju se smatra da je pripadala Filipu II.

Vergina - je jedno od dva najinteresantnija mesta antičke Grčke u kokoj se nalaze monumentalni ostaci palate Kraljevine Makedonije kao i nekropola sa više od 300 grobova a jedan od njih je i grob Filipa II koji je osvojio i pokorio sve grčke gradove i tako omogućio sinu Aleksandru dalje širenje helenističkog sveta i kulture.

Kerkini-jezero i ekološki raj u oblasti Seres zaštićeno Ramsar konvencijom.Jezero je nastalo izgradnjom brane na reci Strumi,stanište je za preko 300 vrsta ptica od kojih je najpoznatija kudravi pelikan mamac brojnim fotografima iz svih delova sveta.Idealan izlet onima koji vole mir i lepotu prirode.

Dion-Svetilište antičkih Makedonaca u podnožju planine.Na lokalitetu su dva teatra,ostaci antičkog grada,stadion..Osim posete nekadašnjem gradu boga Diasa izlet možete upotpuniti posetom Litohoru planinskom gradiću uskih kamenih ulica sa autentičnim parkom i odlaskom u klanac Enipeas do Afroditinih vodopada i Zevsovog kupatila.

Elani noćni život i zabava leto 2019

Osim zabavnog sadržaja u kompleksu Elani resort preporučujemo odlazak u provod u prestonicu noćnog života na Kassandri a to je letovalište Kalitea.