Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Kasandra -> Posidi

Posidi - Letovalište sa svetionikom

Letovanje Posidi 2019: vile, apartmani, hoteli

Posidi apartmani

Namenski građeno odmaralište Posidi od nedavno pobuđuje interesovanje kod tuirista. Sastoji se od hotela i blokova apartmana, a udaljeno je 105 km od Soluna i leži na jugozapadnoj strani poluostrva Kassandra na mestu gde se velika peščana dina zariva duboko u Egejsko more. Naziv Possidi potiče od Posejdona, Boga mora kome je posvećen hram i svetionik. Zaštitni znak Possidija je maleni svetionik izgrađen na sprudu okružen borovinom i niskim brdima u pozadini. Osim svetionika i ruševina antičkog naselja Mendi, Possidi je čuven i po predivnom pogledu koji se odavde pruža na zaliv Thermaikos, a po vedrom vremenu iz Posidija se mogu videti vrhovi planine Pilio, te ostrva severnih Sporada.


http://www.hoteli-halkidiki.com/hoteli-kassandra/possidi.html

Posidi apartmani vile leto 2019

Posidi mapa

Posidi patrola – Kolima do Posidija

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Posidija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO POSIDIJA

Posidi video

Posidi atrakcije leto 2019

Naročita atraktivnost Posidiju daje svetionik iz 1864 godine koji se nalazi na kraju plaže. Izgrađen je u neoklasičnom stilu a okolo njega je maleni cvetni vrt.

Svetilište Mende je jedno od najstarijih svetilišta u Grčkoj, bilo je u upotrebi od XII do II veka pre nove ere. Grad Mendi su osnovali doseljenici iz Eritreje, bio je bogat i napredan grad sa razvijenom trgovinom. Čuveno je mendejsko vino koje se prodavalo u specijalnim amforama.

Posidi plaže leto 2019

Possidi je poznat po dugoj peščanoj plaži (3.5 km) za koju kažu  da je jedna od najlepših na Sredozemlju. Ova plaža je nagrađena plavom zastavom (Blue flag) 2002 godine.

Posidi izleti leto 2019

Tokom boravka u Possidiju možete posetiti sledeće znamenitosti na Kassandri: crkva i kula apostola Pavla u mestu Nea Fokea, termalni izvori u banji Loutra, tradicionalno grčko selo Afitos, kanal i ruševine zamka u Nea Potidei, kula Stavronikitas, jezero kod Polihrona sa retkom vrstom kornjača.

Posidi noćni život i zabava leto 2019

Noćni život u Possidiju je organizovan u tokom disko noći u hotelskim barovima, a šoping se obavlja u radnjama u hotelima. Postoji i nekoliko kafea duž plaže Posidi

Possidi hoteli

Leto 2019