Pratite nas na:

First minute

Last minute

Grčka apartmani

Grcka apartmani

Halkidiki

Kasandra apartmani

 • Kasandra
 • Olimpijada apartmani

 • Sitonia
 • Olimpijada apartmani

 • Zapadna obala
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Atos

  Letovanje Atos 2019: vile, apartmani, hoteli

  Atos apartmani leto 2019: Uranopolis, Jerisos, Nea Roda, Tripiti...

  Atos apartmani

  U predvorju jedine monaške države na svetu, na ulasku u Bogorodičin vrt, na mestu Kserksovog kanala, tamo gde su i Turci poštovali hrišćanstvo, gde su Sava i Simeon postavljali stubove Pravoslavlja, naspram arhipelaga Amuliani sa sedamnaest peščanih ostrva, nalazi se neotkriveni raj za turiste koji poštuju tradiciju, cene porodicu i vole miran i bezbrižan odmor.

  Atos ili Sveta Gora, odnosto deo koji je dostupan turistima dozivljava ekspanziju zadnjih godina, i razvoj turizma je sve veći na ovom delu Halkidikija. Mesta kao sto su Uranopolis, Jerisos, Nea Roda, koja imaju raznovrsnu ponudu vila, apartmana i hotela, pored manastira, kojih ima preko 20, doprinose svake godine sve većem broju turista koji posećuju Atos. Ponuda Atos hoteli, koja je sve godine bolja i bolja, velikim delom se odnosi na Uranopolis hoteli.


  Amouliani

  Apartmani leto 2019

  Jerisos

  Apartmani leto 2019

  Nea Roda

  Apartmani leto 2019

  Uranopolis

  Apartmani i hoteli

  Tripiti

  Apartmani leto 2019
  Halkidiki - Atos

  Najčistije more celog Halkidikija se nalazi upravo na obalama Atosa, što ga čini idealnim za porodični odmor, a boravak na ovim plažama je posebno uživanje i doživljaj. Primorski gradići sa svojim čistim morem, tavernama, restoranima, šetalištima, trgovcima, pijacama, ljubaznim domaćinima će učiniti da se osećate prijatno i zadovoljno jer mir kojim zrači “Sveta zemlja” će ostaviti dobar utisak uz želju da mu se ponovo vratite. Stanovnici, koji se uglavnom bave ribolovom i turizmom, gostu će dobrodošlicu poželeti pokretom ruke ka dve hiljade metara visokom vrhu planine Atos. Upravo iz ove luke isplovljavaju brodovi za najveće Pravoslavno svetilište, Agion Oros - Svetu Goru.

  Atos apartmani i hoteli

  Apartmanski smeštaj je raznovrstan. Naravno da sa ponudom prednjače letovališta Jerisos i Nea Roda. Hoteli su uglavnom smešteni u i oko mesta Uranopolis, a karakteriše ih solidna usluga sa popularnim cenama. Hotela ima svih kategorja, a najzastupljeniji su Uranopolis hoteli sa 3 i 4 zvezdice.

  Plaže na Atosu

  Postoji nekoliko dobrih plaža u Uranopolisu. Glavna gradska plaža je prijatan dugi potez peska koji se pruža od luke. Iza je mali nasip, a iza kamenja je još jedan mali, ali peskovit, zaliv i bistro more. Šetalište na zapadnoj strani sela, pored luke, ima niz restorana i kafića. Luka služi kao polazna tačka monaha i hodočasnika ka planini Atos kao i luka za ribare i, naravno, dnevna stanica za izletnike brodom.

  Jerisos ima dugu plažu zlatnog peska koju krasi prirodna hladovina a od grada je odvaja park sa pešačkom zonom. Plaža se postepeno spušta u more i nosilac je plave zastavice.Uz obalski korzo je drvored palmi. Beach barovi slede liniju obale a tu je i drveće da omogući hladovinu.Bogata je ponuda sportova na vodi. U okolini Jerisosa nalaze se predivne plaže:
  Kozi - sjajna plaža nedaleko od Jerisosa koju podjednako posećuju i mladi i odrasli.
  Ksiropotami - plaža izuzetne lepote sa bistrim morem u kojem se ogleda zaleđe i priroda.

  Wet dreams beach - nezvanično jedna od najlepših plaža na Atosu, nalazi se između Nera Rode i Jerisosa ima palmin drvored i bazen sa predivnim pogledom na pučinu.

  Izleti na Atosu

  Manastir Kakovo nalazi se u blizini Jerisosa, na nekih 10 km. Do njega se može i autobusom koji staje u centru Jerisosa. Okolina manastira i priroda su fantastični i nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

  Filozofi moraju posetiti Stagiru, rodno mesto Aristotela. Tu moraju posetiti vrlo interesantan Aristotelov park koji ima svakojake naučne sprave koje stoje kao simbol čovekovog prodiranja u tajne prirode. Među njima je i teleskop. Odavde se pogled pruža do Svete Gore i Sitonije, a kada je vrlo vedro i do Kasandre.

  Odavde se može nastaviti u unutrašnjost do planinskog mesta Arnea koje je vrlo simpatično i poznato po najvećem broju stogodipnjaka u Grčkoj. Na 10 minuta od Jerisosa nalazi se Uranopolis odakle se može krenuti na fantastično krstarenje oko Svete Gore. Ljudi željni čiste i tople prirode mogu trajektom doći do malog ostrva Amuljani.