Letovanje -> Letovanje Grčka -> Olimpska regija -> Nei Pori

Nei Pori - Oaza mira i uživanja

Letovanje Nei Pori 2019: vile, apartmani, hoteli

Nei Pori apartmani

Nei Pori se nalazi juzno od Platamona. Prelepo uredjenu pešcanu obalu zapljuskuje smaragdna, topla i bistra voda severnog Egeja. Samo mesto karakterišu vrlo široke ulice, uredjeni trgovi i brojna igrališta za decu. Ovo prijatno podolimpsko mesto nudi veliki izbor sveze ribe u lepo uredjenim tavernama, i odlican provod u barovima. Nei Pori je letovalište na samom kraju Pierie, regije koju pored Nei Poria čine i Paralia, Olympic beach, Leptokaria i Platamon.


nei-pori letovanje nei-pori letovanje nei-pori letovanje nei-pori letovanje nei-pori letovanje nei-pori letovanje

Nei pori apartmani i vile leto 2019

Napomena: Klikom na objekat bićete preusmereni na naš specijalizovani sajt www.neipori.co.rs, na koje se nalazi naša kompletna ponuda apartmana i hotela u Nei Poriju sa terminima, polasicma, cenama, on-line rezervacijom...

Nei Pori mapa


Predstavljamo Vam interaktivnu mapu Nei Porija


Nei Pori patrola – Kolima do Nei Porija

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Nei Porija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NEI PORIJA

Nei Pori video

Nei Pori atrakcije leto 2019

/

Nei Pori plaže leto 2019

Plaža u Nei Poriju dužine je skoro 6 km, a širine oko 100 metara sa postepenim ulaskom u dubinu. Kompletno je uređena, a voda je kristalno čista toliko da se može i roniti bez maske. Plažu nadgledaju spasioci. Od podnožja planine Kissafos ređaju se u nizu idilični zalivi i uvale.

Nei Pori izleti leto 2019

Delfi - Imate odličnu priliku sa ovog mesta da posetie Delfe. Ovo antički lokalitet se nalazi na putu za selo Livadia Arahova. Na Delfima su ruševine hrama u kojem je proročica Pitija izricala dvosmislena proročanstava i čudotvorna fontana koja, po legendi, daje besmrtnost. Ovaj gradić riznica jedini je uspeo da sačuva svoje blago od pljačkaša i osvajača zahvaljujući svom nepristupačnom položaju.

Platamonska tvrđava se nalazi na jugoistočnoj strani Olimpa, prvobitno su je izgradili Vizantijci da bi je kasnije izmenili Franci početkom 13-og veka. Danas je restaurirana i predstavlja mesto održavanja raznih kulturnih svečanosti i manifestacija.

Solun - drugi po veličini grad u Grčkoj, osnovan u 4. veku p.n.e. Danas je Solun moderan, kosmopolitski, trgovački, saobraćajni, univerzitetski, kulturni i religiozni centar ove regije. Poseta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku gde se nalaze posmrtni ostaci 7441 srpskog vojnika koji su svoje živote ostavili probijajući Solunski front 1918. godine. Potom poseta crkvi svetog Dimitrija zaštitnika grada, Beloj Kuli koja je ozidana u 15. veku i predstavlja deo nekadašnjeg odbrambenog bedema Soluna, a danas se u ovom zdanju nalazi Muzej vizantijske kulture. Potom šetnja do trga Aristotelis, spomenika Aleksandru Makedonskom, Galerijeve slavoluke, Rotondu i Arheološki muzej. Slobodno vreme možete iskoristiti da posetite čuvenu solunsku pijacu, robne kuće i ekskluzivne prodavnice, a zatim opciono polazak do najpoznatijeg i najvećeg Shoping mola Cosmos, koji se nalazi van grada.

Waterland - jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi, obuhvata površinui od 150.000 kvadratnih metara i do sada je u njemu uživalo više od 3.000.000 posetilaca. Bazeni, tobogani, razne igre, prostor za zabavu i rekreaciju i nova atrakcija Piratsko ostrvo kao i zelenilo u kome se WATERLAND nalazi, omogućavaju raznovrsne aktivnosti u ovom magičnom prostoru zanimljivom za sve generacije.

Meteori - ka neverovatnim kamenim kulama krenite u ranim jutarnjim satima. Posetite crkvu Sv. Petke, afroditine izvore zdravlja i lepote. Nadalje put void do podnožja Olimpa kroz klanac Tembi, pored Larise do gradića Kalambake koji je u podnožju Meteora. Tu možete videti radionicu ručno rađenih ikona i prodavnicu suvenira. Na Meteorima posećujemo gavni manastir Preobraženja (Veliki Meteori) i jedan ženski manastir.

Atina - odlazak do grčke prestonice i obilazak: trgova Omonija i Sintagma, Parlamenta i naravno Plake (Atinske Skadarlije). Preporučujemo vožnju metroom, smenu straže ispred Parlamenta, Akropolj, Partenon i naravno boemsku Plaku.

Nei Pori zabava leto 2019

Nei pori se smatra mirnijim mestom ali ima barova i klubova u kojima se uglavnom druže mlađi gosti ovog letovališta. Pušta se disco i plesna muzika. Inače atmosfera je uvek vesela jer domaćini organizuju karaoke večeri ili neka takmičenja u arkadnim igrama pa je stalno vrlo zanimljivo. Vrlo blizu Nei Porija je grad Platamon koji je centar noćnog života ove oblasti jer ima većih klubova i veći izbor muzičkih žanrova. Ipak pravi centar zabave i ludovanja je Paralia koja nudi potpuni ugođaj po ovom pitanju.

Nei Pori apartmani

Kompletna ponuda