Letovanje -> Letovanje Crna Gora -> Tivat

Tivat - Najmladji na Jadranu

Letovanje Tivat hoteli, apartmani, cene

Letovanje Tivat

Tivat je jedini primorski grad koji ima aerodrom. Tivat se nalazi u centralnom delu Bokokotorskog zaliva, ispod Lovćenskog ogranka Vrmca (710 mnv), koji se proteže severoistočnom stranom grada. Sa južne strane širi se prostrano polje na kojem je aerodrom. Sa zapadne strane je poluostrvo Luštica, obraslo maslinama. Ovaj najmađi gradić bokeljskog zaliva dobio je ime po ilirskoj kraljici Teuti koja je u trećem veku pre nove ere ovde imala letnjikovac i veliki vrt. A i plemići susednog grada Kotora u srednjem vieku su gradili letnjikovce i porodične kuće jer geografsko-klimatski uslovi i lepote prirode od davnina svrstavaju Tivat u veoma privlačnu turističku destinaciju. Najlepše nasleđe iz prošlosti je tivatski gradski park koji su podigli bokeljski moreplovci. Oni su po povratku sa svojih dugih putovanja donosili najrazličitije primerke egzotičnog rastinja i ukrasnog bilja i ovde ga zasađivali.


Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat Letovanje Tivat

Tivat hoteli leto 2016:

/

/

Tivat atrakcije leto 2016

Srednjovjekovni dvorac - Letnikovac Buća nalazi se u centru grada. To je tip utvrđenog letnikovca koji je utemeljen pre više od pola milenijuma. Danas je u njemu galerija grada Tivta, a u vrtu mala letnja pozornica.

Veliki gradski park u Tivtu je utemeljen 1892.godine. Čuveni bokeljski moreplovci u dugom periodu su sa svojih beskrajnih plovidbi iz svih delova sveta donosili najrazličitije primerke egzotičnog rastinja i ukrasnog bilja koje je nalazilo novi dom u ovom parku. Dva stabla Eukaria su jedini primerci na Balkanu. Park sadrži pešačke staze, kao i kompleks rasadnika.

Marina Porto Montenegro - najluksuznija marina na Jadranu, nalazi se na samoj obali mora i sa svojom arhitekturom odražava arhitekturu obližnjih gradova iz doba Venecije. Pored marine, naselje Porto Montenegro, koje je osmišljeno da ispuni sva očekivanja vlasnika i posade jahti i drugih klijenata, obuhvata i prostrane apartmane na samoj obali mora, jedinstvene restorane, kafiće sa dobrim provodom kao i veliki izbor sportskih, rekreativnih i kulturnih aktivnosti i događaja.

Školski brod „Jadran“ je motorni jedrenjak tipa “barkantin”. Brod je izgrađen u periodu od 1931. do 1933. godine u Hamburgu u Nemačkoj, prema narudžbini Mornarice Kraljevine Jugoslavije. Osnovna namena mu je bila obuka pitomaca Pomorske vojne akademije i podoficirske škole.

U luku Tivat je uplovio 16. jula 1933. god, a Kraljevskoj Mornarici je predata 19. avgusta 1933. godine u Splitu. Matična luka broda je Tivat. I nemojte se iznenaditi ugledate li jato delfina, brod Jadran im je omiljeno okupljalište.

Tivat plaže leto 2016

Tivatska rivijera bogata je sa dvadesetak malih, atraktivnih plaža, ali i mnogobrojnim uvalama. Ukupna površina iznosi oko 31.200 m2, od kojih je najatraktivnija plaža Plavi horizont (Pržno 8.500 m). Ova plaža smatra se jednom od najlepših na Crnogorskom primorju. Nalazi se na otvorenom moru, uz istoimeni hotel sa sitnim (radioaktivnim - lekovitim) peskom. Posebnu vrednost plaže čine maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni kupači.

Prijatni mirisi vas prate i na tri tivatska ostrva: Prevlaka (Ostrvo cvijeća), Stradioti, na kom se nalazi turističko naselje Sveti Marko, i Gospa od milosti. Plaža Verige nalazi se duž obale puta Lepetani - Kotor. Dužine je 250 m i karakteriše je krupniji pesak i kamena obala, a more je verovatno najčistije u Boki zbog morskih struja, ali i izvora zbog kojih je temperatura mora niža nego na drugim lokacijama.
Opatovo je peščana plaža dužine 220 m. U blizini plaže je i otvoreni šank, kao i restoran Lovćen.
Plaža Seljanovo - poznatija kao Ponta Seljanova, ovo je peščana plaža dužine oko 250 m. Plaža je zapravo rt koji se završava svetionikom. Na samoj plaži nalaze se restoran sa terasom i otvoreni šank.
Plaža Regina je u samom centru grada, peščana je i dužine oko 70 m.
Plaža hotela Palma nalazi se dužinom obale centralnog dela grada. Plaža je betonska sa kombinacijom peska.
Plaža Belane je peščana i dužine oko 200 m.
Plaža Župa je peščana, dužine oko 70 m.
Plaža Kukoljina je peščana, dužine 150 m.
Plaža Kalardovo je peščana plaža, dužine 210 m i nosilac plave zastavice.
Plaža Waikiki smeštena je na obodu Donje Lastve kod Tivta. Dužina plaže je 135 m. Plaža poseduje uređeno kupalište sa tuševima, wc-om I spasilačkom službom.
Na samoj plaži se nalazi istoimeni ugostiteljski objekat.
Hotelske plaže, obično su smeštene tik uz hotele i sve se nalaze u samom gradu.
Za ljubitelje sportova na vodi, mirno i toplo more u Tivtu pogodno je za skijanje, jedrenje i vožnju kajaka.

Tivat izleti leto 2016

Gornja Lastva nalazi se u zaleđu Tivta, na nadmorskoj visini od oko 300 m, na obroncima brda Vrmac. Ovo selo pominje se još u XIV v. i jedno je od retko očuvanih ruralnih Celina pa kao takvo privlači mnoge izletnike i turiste.

Vrmac - Pešački raj. Pešačenjem putevima Vrmaca uživate u lepoti netaknute prirode, brojnih biljnih vrsta i istovremeno u lepoti seoske arhitekture koja otkriva graditeljsko umeće nekadašnjih stanovnika Vrmca. Najviši vrhovi su: Sveti Ilija 785 mnv, Velji vrh 712 mnv, Čisti vrh 616 mnv, Popova glava 584 mnv, Sveti Vid 440 mnv.

Prevlaka (Ostrvo cvijeća) je malo ostrvo ovalnog oblika, oko 300 m dugo. Ono što ovo ostrvo u istorijskom smislu čini atraktivnim jeste kompleks - ostaci manastira Sv.Arhanđela Mihaila.

Solila su specijalni florističko - faunistički rezervat. Nalaze se u močvarnom delu priobalnog pojasa Tivatskog zaliva. Interesantno sa turističkog aspekta i za ljubitelje posmatranja ptica jeste da na području Solila boravi ptica flamingos ili plamenac, koja je vrlo retka ptica, dok ptica mali kormoran, jedna od najugroženijih ptica u Evropi, takođe sleće na ovo stanište. Svojim razvojem u budučnosti Solila stiču potencijal da postanu ornitološki park.

Ostrvo Gospa od Milosrđa - Fratri pustinjaci sagradili su na ostrvu hram Začeća Bogorodice sa konacima. Crkva je rušena i renovirana nekoliko puta, a današnji izgled dobila je u XIX veku, od kada je samostan isusovačkog reda.

Crkva uspenja Bogorodice nalazi se u mestu Radovići, potiče iz XVI veka. Impozantna građevina sa četvorostubnim zvonikom i satom. Zvona i satni mehanizam dopremljeni su iz Venecije a hram svojim izgledom i zvukom dominira područjem Krtoli.

Tivat zabava leto 2016

Ako volite brz ritam, onda Vam predlažemo da obiđete mnogobrojne tivatske kafiće. Prijatno iskustvo tokom toplih tivatskih noći biće vam šetnja gradskom rivom, koja je najbolji način da otpočnete zabavu koja obično traje do kasnih noćnih sati. Duž tivatske rivijere se nalazi i veliki broj poslastičarnica, picerija, hotela i restorana. Kao i u drugim primorskim gradovima, i u Tivtu tokom letnjih meseci možete uživati u brojnim ribarskim feštama koje se organizuju u gradu.

Hotel Palma ***

Leto 2016

Hotel Pine ***

Leto 2016

Hotel Mimoza **

Leto 2016

Hotel Kamelija **

Leto 2016