Petrovac hoteli i apartmani | Letovanje Crna Gora 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Petrovac - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Bečići
Budva
Rafailovići
Sveti Stefan

Petrovac - Grad za letnje ljubavi

Letovanje Petrovac 2024

Istorijat šarmantne varošice Petrovca seze do rimske ere kada je izgradjeno nekoliko zgrada na Kršu Medinskom gde je pronadjen 1902 god mozaik iz IV veka. Prvobitni naziv koje mesto nosi je po rimskom utvrdjenju Lastva i potiče iz 16-og veka. O slovenskom selu govore zabeleške u Barskom rodoslovu popa Dukljanina iz XII veka a pominje se i u povelji kralja Milutina iz 1308 godine. Kasnije tokom 16-og veka Mlečani podizu tvrdjavu Castello pa mesto dobija ime Kastel Lastva. Tvrdjava je ustvari bila garnizon i sluzila je da odbrani grad od nasrtaja gusara sa mora, a uz nju je sazidan drugi najstariji objekat u Petrovcu, Lazaret koji je bio karantin i bolnica.

Pod današnjim nazivom grad se vodi od kraja prvog svetsakog rata po kralju Petru I Karadjordjevicu, a smešten je ispod gorja Paštrovići koje ga deli od nacionalnog parka Skadarsko jezero. Specifičnost grada je da lezi u dolini velikodušne prirode, u polukruznom peščanom zalivu u obliku poptkovice u kojem je voda toplija nego na otvorenom moru. Za Petrovac se kaze da je "gradić za letnje ljubavi" a taj epitet zasluzio je zahvaljujući seriji "Ranjeni orao" čije su neke od epizoda snimljene u njemu. Grad, njegov šmek i okolinu najviše je opisivao Stjepan Mitrov Ljubiša koji je i sam rodjen ovde. Petrovac ispunjava sve kriterijume za savršen odmor.
Ugradu je dom kulture, pošta, dom zdravlja, megamarket, policijska stanica, zelena pijaca, crkve, sportski tereni, ronilački centar, brojne prodavnice, restorani i kafići... Petrovac na moru je smešten u srcu crnogorskog primorja, do aerodroma Tivat ima 45 km a Podgorica 50 km.