Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Jonska ostrva -> Lefkada

Lefkada - Reski miris citrusa

Letovanje Lefkada 2019: vile, apartmani, hoteli

Lefkada apartmani

Jedno od najlepših u Jonskom moru, Lefkada je ostrvo fantastičnih pejzaža, dugih peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bele litice i predivne, mlečnoplave boje mora. Vrlo lep glavni grad, tradicionalna grčka sela, vizantijske crkve i arheološka nalazišta samo upotpunjuju savršen odmor na Lefkadi. I pored svega, Lefkada je turistički relativno nerazvijena, neurbanizovana, sa divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu.Lefkada vile i apartmani letovanje 2019

Lefkada mapa

Lefkada patrola – Kolima do Lefkade

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Lefkade. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO LEFKADE

Lefkada video

Lefkada atrakcije 2019

/

Lefkada plaže letovanje 2019

Lefkada ima 62 plaže koje se prostiru duž 117 kilometara obale.

Agiofili - plaža leži nedaleko od mesta Vasiliki i zaliva. Ima sitne bele kamenčiće i more tirkizne boje. Pruža nezaboravan užitak plivačima a omiljena je i kod ronioca.

Agios Ioannis - je najbliža plaža koja se nalazi nedaleko od glavnog grada ostrva, Lefkade. Plaža je sa sitnim peskom a more tirkizno plave boje. Na plaži su atrakcija stare vetrenjače od kojih je jedna preuredjena u tavernu. Plaža je čuvena kao zanimljiva za surfere.

Agios Nikitas - ribarsko seoce sa malenom plažom ali pogodnom za uživanje. Glavna ulica koja iz mesta vodi ka plaži je ustvari pešačka zona i u njoj postoji mnoštvo taverni kafea i barova. Zaliv je uronio duboko u kopna pa su talasi na ovoj plaži veoma retki.

Ammousa plaža jedna je od popularnijih na južnom delu ostrva. Plaža je smeštena u mali zaliv sa mirnom vodom. Do plaže se može pristupiti automobilom, ne postoje barovi i taverne uz obalu. More je kristalno prozirno i kupanje ovde je pravo uživanje.

Egremni plaža - po mnogima najlepša na čitavoj Lefkadi, pleni neverovatnom koloritom priobalja. More tirkizno plavo, sitan beli šljunak i maleni beach bar sa odličnom muzikom ostaće vam u pamćenju kao i 350 stepenika vode do ovog raja na zemlji.

Gialos plaža ima slične karakteristike kao plaži Egremni, šljunkovita je prostrana i dugačka, ima tirkiznu boju mora. Prilaz plaži je strm naročito idući ka jugu i s a puno serpentina, ali postoji obezbeđen parking. Visoka, delimično strma brda okružuju Gialos, pa sunce ne dopire baš do same plaže tokom pre podneva.

Mikros Gialos jedna je od poznatijih plaža na jugu ostrva. Smeštena je u mali zaliv u kojem je more mirno. Do plaže se može pristupiti kolima. Iza plaže postoje kafei, taverne, i barovi. Voda je kristalno čista i naprosto mami na kupanje.

Mylos plaža je zahvaljujući netaknutoj prirodi na spisku najlepših plaža na ostrvu.Lefkada. Smeštena je između mesta Agios Nikitas i Kathizme. Na vrhu puta postoji vetrenjača iz XVIII veka, skoja je preuredjena u kafić, iz koje se pruža prelep vidik na plažu. Jak vetar povremeno može ovde biti problematičan i razlog da se preskoči duži boravak na ovoj plaži.

Nidri je najčuvenije turističko naselje na ostrvu. Leži na istočnoj obali 17 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Iz Nidrija se pruža predivan pogled na ostrva. More je jedinstveno se mlečno plavom bojom uz obalu, a voda kao da je podeljena postepeno prelazi u modro plavu – kao sa razglednica!

Nikiana - se nalazi šest km severnije od Nidrija. Važi za najbolju ščjunkovitu plažu na istočnoj obali Lefkade, u čijem okruženju su masline i čempresi. Sa plaže se pruže prelep pogled na kopneni deo Grčke.

Porto Kaciki - svakako najlepša plaža na Lefkadi i jedna od najpoznatijih na Mediteranu. Već nekoliko godina unazad Porto Kaciki se proglašava i za najlepšu plažu u čitavoj Grčkoj. Do nje nije lako doći imajući u vidu činjenicu da je od glavnog grada Lefkade udaljena 40 km a u top sezoni gužve su velike. Odlična alternativa za pritupanje plaži je dolazak brodom koji isplovljava iz Nidrija. Zanimljivost plaže su 100 drvenih stepenika koji vode do nje.

Lefkada izleti letovanje 2019

/

Lefkada noćni život i zabava letovanje 2019

Nocni život odvija se u klubovima i barovima u glavnom gradu ostrva,Lefkasu.ali dobar provod možete pronaći i u Nidriju ili Vasilikiju.U barovima je širok spektar razne muzike.Tokom leta organizuju se tematske žurke na plažama sa zanimljivim nagradama.

Nidri

Leto 2019

Lefkas

Leto 2019

Agios Nikitas

Leto 2019

Perigali

Leto 2019

Nikiana

Leto 2019

Ligia

Leto 2019