Letovanje -> Letovanje Grčka -> Olimpska regija -> Platamon

Platamon - “ravna površina”

Letovanje Platamon 2019: vile, apartmani, hoteli

Platamon apartmani

U bilizini čuvene planine Olimp na jugu Pierie, između letovališta Leptokaria i Nei Pori, nalazi se lep gradić, pun zelenila, smešten uz lepu dugacku plažu - Platamon. Udaljen je 54 km od grada Larise i 38 km od grada Katerini, koje pripadaju svima dobro poznata mesta Paralia i Olympic beach, sa kojima je povezan autobuskim i voznim linijama. Prijatna klima, toplo more i ljubazni meštani jesu glavna svojstva ovog turistickog gradića. Zaštitni znak ovog mesta je prelepi Venecijanski dvorac. Duž dugackog šetališta postoji gradska plaža, a posle luke, malo izvan centra je i velika plaža po svačijem ukusu. Letovalište obiluje velikim brojem prodavnica, taverni, kafeterija, diskoteka, hotela, restorana brze hrane... Ne propustite da posetite platamonski zamak i tradicionalno naselje Palios Panteleimonas.


platamon letovanje platamon letovanje platamon letovanje platamon letovanje platamon letovanje platamon letovanje

Platamon apartmani i vile leto 2019

Platamon mapa

Platamon patrola – Kolima do Platamona

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Platamona. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO PLATAMONA

Platamon video

/

Platamon atrakcije leto 2019

Stari Pantelejmon – tradicionalno selo 7 km udaljeno, na 600 m nadmorske visine. U centru sela je mali trg i crkva posvećena Sv.Panteliji.

Platamonska tvrđava - se nalazi na jugoistočnoj strani Olimpa, prvobitno su je izgradili Vizantijci 1204 godine. da bi je kasnije izmenili Franci početkom 13-og veka. Danas je restaurirana i predstavlja mesto održavanja raznih kulturnih svečanosti i manifestacija.

Platamon plaže leto 2019

Plaža Akti Platamona se proteže od letovališta Nei Pori do sela Agios Panteleimonas i uglavnom je peščana dok je mestimično šljunkovita. Plaža je nosioc evropske Plave zastaveveoma cenjene turističke markice koja je mnogim turistima reper kod odabira destinacije. Uz plažu postoje brojne taverne, kafići i restorani. Tu je i gradska (šljunkovita) plaža, kao i dve male uvale. Suncobran je obavezan, jer nema hladovine na plažama.

Platamon izleti leto 2019

Stari Pantelejmon – tradicionalno selo 7 km udaljeno, na 600 m nadmorske visine. U centru sela je mali trg i crkva posvećena Sv.Panteliji.

Delfe - Antički lokalitet se nalazi na putu za selo Livadia Arahova. Na Delfima su ruševine hrama u kojem je proročica Pitija izricala dvosmislena proročanstava i čudotvorna fontana koja, po legendi, daje besmrtnost. Ovaj gradić riznica jedini je uspeo da sačuva svoje blago od pljačkaša i osvajača zahvaljujući svom nepristupačnom položaju.

Platamonska tvrđava - se nalazi na jugoistočnoj strani Olimpa, prvobitno su je izgradili Vizantijci 1204 godine. da bi je kasnije izmenili Franci početkom 13-og veka. Danas je restaurirana i predstavlja mesto održavanja raznih kulturnih svečanosti i manifestacija.

Solun - drugi po veličini grad u Grčkoj, osnovan u 4. veku p.n.e. Danas je Solun moderan, kosmopolitski, trgovački, saobraćajni, univerzitetski, kulturni i religiozni centar ove regije. Poseta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku gde se nalaze posmrtni ostaci 7441 srpskog vojnika koji su svoje živote ostavili probijajući Solunski front 1918. godine.

Waterland - jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi. Obuhvata površinu od 150.000 kvadratnih metara i do sada je u njemu uživalo više od 3.000.000 posetilaca. Bazeni, tobogani, razne igre, prostor za zabavu i rekreaciju i nova atrakcija Piratsko ostrvo kao i zelenilo u kome se Waterland nalazi, omogućavaju raznovrsne aktivnosti u ovom magičnom prostoru zanimljivom za sve generacije.

Meteori - redak geološki fenomen impresivnih vertikalnih stena visine i do 400 m,obuhvataju prostor širine od oko 30 km i istovremeno jedna od najvećih manastirskih Celina u Grčkoj. Na Meteorima su 24 manastira,prvi od njih osnovani su u 14 om veku. Danas se služba vrši u 6 manastira. Ujedinjene Nacije su uvrstile Meteore u Spomenik kulturne baštine a Unesco u listu spomenika svetske kulturne baštine.

Larisa – glavni grad Tesalije, izgrađen na ruševinama stare Pelazge pored Trikale, stare Trikije koja je bila posvećena Asklepiju – bogu medicine.

Litohoro - malo selo sa nesvakidašnjom atmosferom. Na 300 m nv a na njegovoj istočnoj strain je jedan od puteva koji vode na Olimp.Idealna je tačka za kretanje na planinarenje,pešačenje i bavljenje ekstremnim sportovima na vodi-kajakom i raftingom.

Vergina - je na udaljenosti od 80 km od Platamona i bio je prestonica drevne makedonske države.U njoj je grob Filipa II,kralja Makedonije i oca Aleksandra Velikog.,zatim palata i antički teatar.

Rapsani - je živopisno seoce sa uskim kamenim ulicana, u podnožju Olimpa na nadmorskoj visini od 800 m. Poznato je po proizvodnji vina i vinogradima koji se šire na obe strane doline Tempi.

Atina - odlazak do grčke prestonice i obilazak: trgova Omonija i Sintagma, Parlamenta i naravno Plake (Atinske Skadarlije). Preporučujemo vožnju metroom, smenu straže ispred Parlamenta, Akropolj, Partenon i naravno boemsku Plaku.

Platamon noćni život i zabava leto 2019

/

Napomena: Pogledajte našu kompletnu ponudu Platamon apartmani 2019 koja se nalazi na sajtu www.platamon-grcka.rs sa terminima, polasicma, cenama...

Platamon apartmani

Leto 2019