Pratite nas na:

Majorka leto 2018

Majorka Španija

 • Majorka
 • Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Španija -> Costa Brava

  Costa Brava - divlja lepotica Mediterana

  Letovanje Costa Brava 2018: hoteli, cene

  Costa Brava

  Kosta Brava (sp. Costa Brava) ili "divlja obala", jedna je od tri napoznatijih obala Španije, a ujedno i najlepša. Nalazi se na severoistoku Španije, u pokrajini Katalonija. Prostire se na skoro 160 kilometara od grada Blanes na jugu, pa sve do granice sa Francuskom na severu. Obala Kosta Brave je, kao što joj i samo ime govori, podosta divlja. Ova razuđena i uglavnom kamenita obala skriva mnogobrojne zalive okružene borovim šumama i nude kristalno čistu vodu koja zapljuskuje peščane plaže. Iako je Azurna obala bila popularna među turistima, Kosta Brava je sve do sredine XX veka bila neupisana na turističkim mapama Evrope, ispunjena mnogobrojnim dremljivim ribarskim naseljima, koja su se tek nakon Drugog svetskog rata pretvorila u atraktivna i uzbudljiva letovališta.

  Međutim, nagli razvoj turizma u ovom području nije stigao da "upropasti" baš svako naselje, pa tako možete naići na mnogobrojna ribarska naselja širom obale koja su zadržala duh i mir ranijih dana, piktoreskne uske ulice popločane kaldrmom i kuće okrečene u belo. Spoj starog i novog, Tosa de Mara je nešto razvijenije ribarsko naselje koje izdvaja jedino preostalo utvrđenje na katalonskoj obali, koje datira s kraja XIV veka, ali i prelepa plaža na kojoj možete uživati na suncu. Ukoliko ste više ljubitelj većih naselja, krenite u unutrašnjost i posetite Đironu sa svojim zapanjujuće dobro očuvanim srednjevekovnim centrom. Ako mislite da ste srećne ruke, oprobajte se u nekoj od mnogobrojnih kockarnica u Ljoret de Maru. Ne propustite priliku da posetite Dalijev muzej u Figerasu, rodnom mestu Salvadora Dalija, poznatog nadrealnog umetnika prošloga veka, a ako želite da obogatite vaš boravak u Španiji, a naročito ako dolazite sopstvenim prevozom, nikako nemojte zaobići obližnju Barselonu, koja je priča za sebe.


  Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje Costa Brava Španija letovanje

  Costa Brava hoteli leto 2018

  Costa Brava mapa

  Costa Brava video

  /

  Costa Brava atrakcije leto 2018

  /


  Costa Brava plaže leto 2018

  /

  Costa Brava izleti leto 2018

  /

  Costa Brava noćni život i zabava leto 2018

  /

  Lloret de Mar

  lloret-de-mar Costa Brava Letovanje

  Leto 2018

  Kalelja

  Melgrat del Mar Costa Brava Letovanje

  Leto 2018

  Santa Susanna

  Santa Susanna Costa Brava Letovanje

  Leto 2018

  Malgrat de Mar

  Melgrat del Mar Costa Brava Letovanje

  Leto 2018