Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Egina

Ostrvo Egina - Odmor za duh i telo

Letovanje Egina 2018: Agia Marina

Egina apartmani

Egina pripada grupu Saronskih ostrva, smeštenih u Egejskom moru u središnjoj Grčkoj. Egina se nalazi nedaleko od Atine (oko 40-ak km vazdušnom linijom), u centralnom delu delu Saronskog zaliva, koji se zove još i Eginski zaliv. Ostrvo je blago razuđene obale sa brojnim malim zalivima i skrivenim plažama. Egina je brdovita, ali je njeno zemljište vulkanskog porekla i veoma plodno, pa je ostrvo stoga dobro obrađeno i gusto naseljeno. Osim prelepih plaža, na njemu postoji i mnogo ostataka iz drevnih vremena, a najpoznatiji je Hram boginje Afeje. Spori ritam ribarskih sela i divna priroda sigurno pružaju pravi odmor za duh i telo.


Egina letovanje Egina letovanje Egina letovanje Egina letovanje Egina letovanje Egina letovanje

Egina apartmani i vile leto 2018

Egina video

Egina atrakcije leto 2018

/

Egina plaže leto 2018


Avra beach


Plaža Avra beach je najbliža luci grada Egine. Smeštena je ispred arheološkog nalažišta Kolima. Na plaži se nalaze ležaljke, suncobrani i beach bar. Voda je plitka i preporučuje se za malu decu.


Agia Marina beach


Plaža Agia Marina e najduže peščana plaža na ostrvu Egina, a njena plitka voda idealna je za porodice sa decom. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, rentiranje pedolina, glisera, i kanua. Tokom leta na ovoj plaži se organuzuju razne žurke.


Klima beach


Peščana plaža Klima beach se nalazi na južnom delu ostrva, odmah pored zaliva Klidi. Tokom nedelje na plaži je mirno, ali tokom vikenda ume da bude gužve.


Moni beach


Ostrvo Moni se nalazi prekoputa Egine, i naročito se preporučuje ljubiteljima prirode, mora i sunca. Do ovog ostrvceta imaju redovne linije brodićima iz mesta Perdika.


Egina izleti leto 2018

/

Egina noćni život i zabava leto 2018

Agia Marina

Apartmani 2018