Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Sitonia -> Nikiti

Nikiti - Drevni pobednik

Letovanje Nikiti 2019: vile, apartmani, hoteli

Nikiti apartmani

Nikiti ili Nikitas leži oko istoimenog zaliva i jedno je od najstarijih sela na Sitoniji, na 20-ak km pre Neos Marmarasa, i ima istoriju od 700 godina kroz koje je bio zajedica poljoprivrednika metoha Nikiti, koja je pripadala Svetogorskom manastiru Ksenofont a tokom klasičnih godina i dom najpoznatije kultura sa ovih prostora, Galipsosa. Poznat je kao jedan od najvećih centara pčelarske industrije u Grčkoj. Petkom je pijaca sa odličnim izborom meda i ostalih proizvoda. Nikitas na grčkom znači pobednik, a koren reče je od Nika - grčka boginja pobede. U Nikiti selu postoje tradicionalne kamene kuće, crkva Agios Nikiti koja datira iz 1867 godine i ruševine kapele sa freskama iz 16-og veka, kao i folklorni muzej. Na drugom kraju je i živopisna luka sa zidom. Nekoliko praistorijskih naselja otkriveno je u okolini. Plaža je duga i uska sa mekim i sitnim peskom, postepenim ulaskom u vodu, a u zaleđu je linija borova koja daje prirodan hlad.


Pogledajte naše uputstvo - Kolima do Nikitija


Nikiti letovanje Nikiti letovanje Nikiti letovanje Nikiti letovanje Nikiti letovanje Nikiti letovanje

Nikiti apartmani i vile leto 2019

Nikiti mapa

Nikiti patrola – Kolima do Nikitija

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Nikitija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NIKITIJA

Nikiti video

/

Nikiti atrakcije leto 2019

Nikiti je izgrađen od tradicionalnih kamenih kuća i smešteno među borovim drvećem sa nekoliko crkvi koje vredi posetiti, i narodnim muzejem. Pijaca radi svakog petka ujutru i tu se prodaju lokalni proizvodi, uključujući poznati Nikiti med. Crkva Svetog Nikole datira iz 1867, a postoje i ruševine crkvice iz XVI veka koja ima freske iz tog perioda. Nekoliko praistorijskih naselja su iskopana na okolnim brdima.

U Nikitiju ima nekoliko znamenitih tradicionalnih kuća od kamena, a u blizini su paleo-hrišćanske bazilike Svetog Đorđa i Elije. Takođe vredi posetiti Crkvu Apostola Pavla i Manastir Jevanđelista. Brodovi će Vas odvesti do obližnjeg ostrva Kastri. Nikiti je poznat i po svojem atletskom festivalu „Prelazak preko Toroneos zaliva“, koji se održava svake godine u julu.

Nikiti plaže leto 2019

Nikiti plaža je duga i uska, pesak je mekan i ravan sa blagim padom u vodu. Borovi oivičavaju pozadinu plaže dajući prirodan hlad, a ležaljki i suncobrana ima na jugu gde je pesak dublji. Postoji nekoliko atraktivnih luka na jednom kraju Nikitija, zaklonjenih dugim zidom mora. Postoji nekoliko restorana, barova i kafića oko sela sa drugim radnjama koje prodaju rukotvorine i suvenire. Južno od Nikitija su male, peskovite plaže Kalogria beach, Elia beach i Lagomandra beach.

Nikiti izleti leto 2019

Izleti se organizuju iz Neos Marmarasa, a u ponudi su krstarenja, obilazak Sitonije, šoping u Solunu itd itd. Više detalja o izletima možete pogledati na stranici Neos Marmaras.

Nikiti noćni život i zabava leto 2019

/

Vila Pomme de la Mer

Vila Pomme de la Mer

Leto 2019

Vila Mairakis

Vila Mairakis

Leto 2019

Vila Porto Nikiti

Vila Porto Nikiti

Leto 2019

Vila Finikas garden

Vila Finikas Garden

Leto 2019

Vila Alexandra 1

Vila Alexandra

Leto 2019

Vila Sofia

Vila Sofia

Leto 2019

Vila Ikies Village

Vila Sofia

Leto 2019

Vila Alexandra 2

Vila Alexandra

Leto 2019

Vila Palm house

Vila Palm house

Leto 2019

Blue & Orange

Vila Blue & Orange

Leto 2019