Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Sitonia -> Toroni

Toroni - Prirodna luka

Toroni letovanje 2019: vile, apartmani, hoteli

Toroni apartmani

Smešten je izmedju Neos Marmaras i Porto Kufo-a, na oko 145 km od Soluna. Legenda kaže da je Toroni bila supruga Proteusa, sina Boga mora Posejdona. Da je ova regija bila naseljena neprestano od neolita pa do danas svedoče ostaci antičkog grada koji predstavlja atrakciju ovog dela Sitonije (očuvane su ruševine starog grada kao i delovi kule na lokaciji "Anemomilos" (vetrenjača) i ruševine zidina na Akropolju, na vrhu uzvišenja „Vigla“. Uspon je naporan, ali je panoramski pogled vredan tog napora). Antički Toroni osnovan je u 8. veku p.n.e., a već U 5. veku p.n.e. Toroni je imao svoj kovani novac i bio je član Atinskog saveza. U Vizantijskoj eri zemljište na kome se nalazio bilo je metoh Svetogorksih manastira. Tvrđavu i jake zidine uništili su u 19. veku Turci kada su koristili granit od kojeg su bile izgrađene da bi popločali glavne puteve oko Carigrada i Soluna. Vredi posetiti i arheološki prostor tvrđave Likitos. Toroni je jedna od najvećih prirodnih luka u Grčkoj. Zlatnozrnasta pešcana plaža duga 2 km i more prepoznatljive grčke lepote. nude idealnu priliku za odmor.


Pogledajte naše uputstvo - Kolima do Toronija


Toroni letovanje Toroni letovanje Toroni letovanje Toroni letovanje Toroni letovanje

Toroni apartmani leto 2019

Toroni patrola – Kolima do Toronija

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Toronija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO TORONIJA

Toroni datira iz 8.-og veka p.n.e. i ima nekoliko dobrih arheoloških nalazišta u oblasti, ali ni jedno od njih nije bilo otvoreno za posetioce.
Svakako da je glavna i najveća atrakcija ostaci zamka, tj utvrđenja koje se nalazi na juznom delu grada. Meštani kažu da ovo utvrđenje datira još iz antičkog perioda, kada je korišćeno kao stražarsko mesto u borbi protiv pirata. Ostatke ovog utvrdjenja vredi posetiti, ako ni zbog čeg drugog onda zbog pogleda na zaliv.

Plaža Toroni je duga, peskovita i široka sa plićacima u moru. Automobili se mogu parkirati u blizini plaže, a drveće pruža puno prirodnog hlada.
Na severu Toronija je velika peskovita plaža Ttistinika, koju ponekad zovu Aretes. Uske staze vode do glavnog puta i spuštaju se ka dugoj plaži gde postoji mesto za kampovanje.
Drugi dugački peskoviti polumesec leži malo dalje na severu na Azapiko plaži, omiljenom mestu za dnevna krstarenja brodićima. Nema odmarališta, samo pesak iza koga je nisko šipražje, šatori i karavani koje polu-trajno tu parkiraju Grci koji su na vikendu.

Izleti se organizuju iz obližnjih gradića Neos Marmarasa i Sartija, a u ponudi su krstarenja, obilazak Sitonije, šoping u Solunu itd itd. Više detalja o izletima možete pogledati na stranici Neos Marmaras, i Sarti.

/

Vila Kastro Janis

Vila Kasto

Leto 2019

Vila Basil

Apartman hotel Blue Sea (Basil)

Leto 2019

Vila Olga

Vila Olga

Leto 2019

Olga bungalovi

Vila Olga bungalovi

Leto 2019

Vila Flower

Vila Flower

Leto 2019

Flower bungalovi

Vila Flower

Leto 2019

Vila Sakis 2

Vila Sakis 2

Leto 2019

Vila Sakis 3

Vila Sakis 3

Leto 2019

Vila Kastro

Vila Kasto

Leto 2019

Vila Duvas

Vila Duvas

Leto 2019