Orange plaža | Plaže na Sitoniji | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Plaže na Sitoniji: Orange beach


Orange beach, poznata još i po imenu Portokali je verovatno najpoznatija i najposećenija plaža istočnog dela Sitonije.

Plaža se nalazi severno od Sartija (6km), na 10 minuta vožnje, i oko 23 km južno od mesta Vourvouri. Na putu od Sartija prema Vourvourou, videćete znak na drvetu, kod koga skrećete desno (ili levo ako idete iz pravca Vourvouroua), vozite nezgodnim zemljanim putem oko 350 metara, i naići ćete na parking u borovoj šumi.

Plaža je vrlo popularna zbog izuzetne lepote i neobičnih stena bele boje. Zato je ovde uvek poprilična gužva, i na stenama koje okružuju plažu, i u hladu borova koji vam mogu pružiti utočište od sunca. Postoji poseban deo za nudiste, odvojen i pomalo nepristupačan. Prilaz plaži je kroz borovu šumu, pa ako poranite (ili imate sreće), moći ćete da se parkirate u hladovini.

Voda je tirkizne boje, plitka, dosta topla za kupanje sa mekanim peskom, po kome kada hodate imate utisak da idete po brašnu. Zbog izuzetno neobičnih belih stena, i isklesane sirene, i drugih fugura od kamena, ovo je definitivno najslikanija plaža na Sitoniji. Za sve one koji ne vole gužvu, ovo ipak nije plaža za njih.