Lagonisi beach | Plaže na Sitoniji | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Plaže na Sitoniji: Lagonisi beach

Lagonisi je jedna od najlepših plaža na Sitoniji. Nalazi se na 1 km južno od mesta Ormos Panagias, od Nikitija je udaljena oko 7km a od Neos Marmarasa oko 24km.

Plaža poseduje veoma sitan pesak i peščano dno, dug plićak i predivnu tirikznu boju vode. More je veoma bistro, kristalno čisto, a zbog peska svetle boje ima providnu, svetlo plavu boju. Deca posebno vole ovu plažu zbog mnogo školjkica na ulazu.

Lagonisi ima i još jednu uvalu, bočno u odnosu na centralnu plažu i ona je predodređena svim posetiocima sa sopstvenom opremom. Ova uvalica je po nama najveći ukras Lagonisi plaže. Ukoliko želite da je posetite naša preporuka je da krenete u jutarnjim časovima jer ovde velike gužve nisu neuobičajene. Na Lagonisi plaži ima puno naših turista.

Plaža je do skoro bila divlja i neuređna, ali od 2015 je ovde otvoren beach bar koji zauzima veći deo plaže. Ovde se mogu iznajmiti ležaljke sa suncobranom. U okviru bara postoji i organizovani parking. Prirodni hlad koji je bio na plaži, sada pripada beach baru. Na desnoj strani plaže, postoji deo koji nije uredjen i gde možete koristiti svoj suncobran. Takodje je beach bar zauzeo veći deo mesta za parking, i ako ne želite da idete u kafić, morate da produžite zemljanim putem na desnu stranu koja je slobodna. U periodima vikenda, na plaži je gužva, tako da vam savetujemo da na Lagonisi dodjete radnim danom, pre podne. Takodje ima nekoliko malih stenovitih uvalica, koje možete istražiti.

Preko puta plaže je ostrvo Diaporos, zbog čega je ova uvala zaštićena od vetra, tako da je more obično mirno i bez talasa. Plažu reporučujemo porodicama sa malom decom.