Nea Fokea apartmani i hoteli letovanje 2023 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Nea Fokea - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Hanioti
Pefkohori
Polihrono
Kalitea
Afitos
Siviri
Fourka
Loutra

Nea Fokea - Seoce za uživanje

Letovanje Nea Fokea 2023: vile, apartmani, hoteli

Ribarsko selo Nea Fokea (Νέα Φώκαια), nalazi se na samom početku Kasandre – najzapadnijeg poluostrvskog prsta Halkidiki. Izgrađena je 1922 godine na njenoj desnoj obali na zelenom brdu iznad mora a sagradili su je doseljenici koji potiču iz Fokee, mesta u okolini grada Smirne poznatijeg kao Izmir u današnjoj Turskoj. Zemljište na kojem je mesto sagrađeno pripadalo je manastiru Agios Pavlos sa Svete Gore.

Novo naselju pridodat je predznak Nea (nova) Fokea. Udaljena je oko 85 km od Soluna i znana je po ribljim tavernama i gostoljubivim kafeima. Osim lepih plaža u Nea Fokei je i drevna Kula (odlično očuvana vizantijska tvrđava sagrađena tokom 1408 god. na rtu iznad plaže) te prolaz apostola Pavla u stenama i ove dve atrakcije daju pečat na istorijsku osobenost Nea Fokee. Selo broji oko 1500 stalnih žitelja a tokom leta broj stanovnika poraste i do 10.000.

Naročit kolorit i draž Nea Fokei daje vašar koji se ovde održava jednom godišnje 29. i 30. juna, a u čast apostola Petra i Pavla u blizini crkve Svetog Pavla, koja je smeštena na ulasku u selo.

Letovalište Nea Fokea ima dobru infrastrukturu, turistima se nudi široka lepeza za smeštaj, koja uključuje luksuzne hotele, vile, mesta za kampovanje, na nenametljiv način koji čuva tipičan grčki karakter (seoce za uživanje) uprkos predznaku "Nea".

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Nea Fokee