Olimpijada apartmani letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Olimpijada - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Jerisos
Nea Roda
Stavros
Nea Vrasna

Olimpijada - Letovalište naročitog šarma

Letovanje Olimpijada 2024, vile, hoteli, cene

Olimpijada (Olympiada) leži u zalivu Strimonikos, u severoistočnom delu trozupca Halkidikija. Olimpijada je od Soluna udaljena svega 100 km, prirodna je luka na obalskom platou zaliva Strimonikos u čijem zaleđu su borove i bukove šume planine Holomontas i Stratonikos od kojih je najpoznatija Skouries sa izvorima pitke vode. Na planini Holomontas su nalazišta srebra i zlata a sa najvišeg vrha (1955 m.n.v.) Mount Pangaeion pruža se predivan pogled na zaliv i okolinu. Na nekim grčkim kartama označena je kao (Olympias, Ολυμπιάς). Olimpijada važi i kao mesto od posebnog istorijskog značaja jer je ime dobila po epirskoj princezi, Olimpiji, majci Aleksandra Velikog.

Na oko 1 km istočno od Olimpijade, na poluostrvu Liotopi, nalazi se drevno selo Stagira u kojem je rođen veliki grčki filozof Aristotel. Na svetski čuvenom lokalitetu Stagira iskopavanja su započela 1990. i znatan broj pronađenih predmeta danas su eksponati u muzeju u Olimpijadi (kovanice,amfore i sl.).

Današnju Olimpijadu osnovali su doseljenici iz Male Azije iz mesta Agia Kiriaku 1923 godine. Samo naselje sa okolinom je zaštićeno kao oblast izuzetne prirodne lepote jer ima plažu oblika srpa sa finim peskom i postepenim ulaskom u more.

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Olimpijade