Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Sitonia -> Vurvuru

Vurvuru letovanje - Robinzonsko letovanje

Vurvuru letovanje vile, apartmani, hoteli, cene

Vurvuru apartmani

Vurvuru je vrlo interesantno mesto koje se nalazi na poluostrvu Sitonija, na samo 10 km od većeg mesta Agios Nikolaos i na 120 km od Soluna. Administrativno pripada mestu Agios Nikolaos. Nalazi se na istočnoj obali Sitonije, na pola puta između Neos Marmarasa i Sartija. Istorijski događaji sa područja Vurvurua datiraju iz X veka. U to vreme postojao je manastir Jeromnimon koji je zajedno sa okolnim zemljištem kasnije pripao manastiru Ksenofondos. Područje Vurvurua je nekada bilo prekriveno hrastovim šumama, a sada je četinarska oblast. Vurvuru je nadaleko poznato mesto zahvaljujući jedinstvenim prirodnim lepotama.

Oko mesta se nalazi 9 ostrvaca koja pridodaju romantični ton samom mestu. Iznad plaža čiji se mekani pesak uliva u kristalno plavo more uzdižu se šumoviti predeli koji osvežavaju letnje vreline. Mnoštvo uvala i skrivenih mesta čine da Vurvuru nikada ne postane dosadno selo, jer uvek postoji još nešto da se otkrije. Predivna laguna Livari otkriva umetnost majke prirode u najboljem svetlu. Vrlo razuđena obala stvara mnoštvo prirodnih luka i pristaništa. Vurvuru poseduje neke od najluksuznijih hotela na Halkidikiju. Postoji puno privatnih soba i kuća za iznajmljivanje. Tu je i par odličnih restorana i barova, taverni i prodavnica. Neki hoteli imajui radnje sa suvenirima. Postoji supermarket, a prodaje se dnevna grčka i strana štampa. U Agios Nikolaosu nalaze se policijska stanica, bolnica, apoteke, pošta i bankomati.


Pogledajte naše uputstvo - Kolima do VurvuruaVurvuru apartmani, Vurvuru letovanje Vurvuru apartmani, Vurvuru letovanje Vurvuru apartmani, Vurvuru letovanje Vurvuru apartmani, Vurvuru letovanje Vurvuru apartmani, Vurvuru letovanje Vurvuru apartmani, Vurvuru letovanje

Vurvuru apartmani i vile leto 2019

Vurvuru mapa

Vurvuru patrola – Kolima do Vurvurua

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Vurvurua. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO VURVURUA

Vurvuru video

Vurvuru atrakcije leto 2019

Pored obale postoji devet ostrvaca koje privlače izletnike. Neka, kao što je najveće Diaporos, čak imaju svoje sopstvene male peskovite plaže. Iza glavne plaže Vurvurua je laguna Livari, izdvojena od mora dugom peskovitom plažom. Iza glavnog puta i odmarališta je planina Itamos i postoje mnoge pešačke staze kroz borove šume na padini vrega sa divnim pogledom na zaliv i planinu Atos koja je preko puta

Vurvuru plaže leto 2019

Duga plaža od belog peska doseže do uskog poluostrva Ksifara i dalje do izolovanog zaliva KARIDI sa još jednim divnim srpom peska. Na Karidi plaži ima malo hlada, ali su barovi na plaži otvoreni leti.
Sam Vourvourou ima nekoliko malih zaliva koji su relativno mirni, čak i u glavnoj letnjoj sezoni. Ipak, na glavnoj plaži može biti gužve, naročito u avgustu. More je veoma plitko tako da je idealno za porodice sa malom decom. Može se ići metrima duboko u vodu, a da ne postane duboko. Sportova na vodi ima u vidu skutera, sufrovanja, jedrilica i glisera za iznajmljivanje. Koralni reljef dalje od obale je magnet za ronioce.

Vurvuru izleti leto 2019

Izleti se organizuju iz obližnjih gradića Neos Marmarasa i Sartija, a u ponudi su krstarenja, obilazak Sitonije, šoping u Solunu itd itd. Više detalja o izletima možete pogledati na stranici Neos Marmaras, i Sarti.

Vurvuru noćni život i zabava leto 2019

Vourvouru je veoma mirno mesto, stvoreno za odmor i opuštanje, bez mnogo zabavnih sadržaja. Nikiti, Neos Marmaras i Sarti su mesta sa više zabave i noćnog života.

Vila Vasiliadis

Vila Vasiliadis

Leto 2019