Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Zapadna obala -> Nea Plagia

Nea Plagia - Plaža bez kraja

Letovanje Nea Plagia 2018: vile, apartmani, hoteli

Nea Plagia apartmani

Obalsko ribarsko seoce i vikend naselje Nea Plagia (grčki:Νέα Πλάγια) - u uobičajenom govoru Plaja leži u zalivu Thermaikos i udaljeno je svega 48 km od Soluna sa kojim je povezano redovnim autobuskim linijama, ima izuzetan geografski položaj zahvaljujuči blizini tog velikog grada, kao i turistički veoma razvijenih poluostrvskih „krakova“ Halkidikija, Kassandre i Sitonije. Nalazi se uz veoma važnu saobraćajnu komunikacijui-nedaleko od nacionalnog autoputa GR-67 Solun-Nea Moudania.

Nea Plagiu su osnovali doseljenici iz Male Azije (istočna Trakija) 1924 godine, gradeći je na močvarnom zemljištu nedaleko od poseda manastira Karmani čiji su monasi dali nesebičnu podršku i pomoć u gradnji. Današnja Nea Plagia pripada opštini Triglia, ima oko 1200 stalnih žitelja koji naplodnim njivama u okruženju uzgajaju masline, dinje, grožđe. Selo slavi Sv.Đorđa i smatra ga zaštitnikom.

Osobenost mesta daju fontane koje već u suton deluju atraktivno zahvaljujući raznoraznim reflektorima u boji koji ih osvetljavaju, menjaju svoj izgled i mesto su okuplanja turista i meštana. Nea Plaja je odličan izbor za ljubitelje prostrane peščane plaže, sa šetalištem ukrašenim kandelebarima, iza kojih je široki zeleni pojas i mirno mesto bez mnogo saobraćaja, sa nekoliko taverni, marketa, sportskih igrališta i parka sa topolama... Premda je malena (razvijena samo uz obalu i glavno šetalište) ipak je popularna kod srpskih turista.


Nea Plagia apartmani, Nea Plagia letovanje Nea Plagia apartmani, Nea Plagia letovanje Nea Plagia apartmani, Nea Plagia letovanje Nea Plagia apartmani, Nea Plagia letovanje Nea Plagia apartmani, Nea Plagia letovanje

Nea Plagia apartmani i vile leto 2018

Nea Plagia mapa

Nea Plaja patrola – Kolima do Nea Plaje

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Nea Plaje. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NEA PLAJE

Nea Plagia video

Nea Plagia atrakcije leto 2018

Nea Plaja je odlična polazna tačka za uživanje u okolnim znamenitostima i atrakcijama kao što je obližnji Solun (55 km), Akva park (15 km), Magic park (12 km), fascinantna pecina Petralona (15 km), kao i sama blizina Halkidikija, početak Kasandre je bio na 10 km, a Sitonije na 20-ak.

Nea Plagia plaže leto 2018

Plaža Nea Plaja je plaža bez kraja (duga je 4 km) i prostire se uz obalski korzo pod palmama na kojem su predivni zalasci sunca. Lepa je, prostrana i bezbedna. Na jednom njenom kraju je Nea Moudania a na drugom Nea Kalikratija.
Rivijera Nea Kalikratija ima dužinu od 17 km a sa nje izdvajamo nekoliko plaža koje Vam preporučujemo da tokom boravka u Nea Plaji koristite:
Paralia Dionissiou - Plaža na svega 4 km ispred Nea Moudanie na kojoj ćete osetiti trenutke relaksacije i istinskog spokoja. Opremljena je plažnim mobilijarom (ležaljkama i suncobranima). Plaža je peščana i veoma je popularna kod porodica se decom. Na svega 600 m iod plaže idući ka Nea Moudani je Total surf centar u kojem možete iznajmiti kanu, skuter, daske za jedrenje i slično...
Flogita - selo koje je satavljeno sa Nea Plajom a poznato je po lepoj peščanoj plaži dugoj gotovo 1 km. More je mirno, velikih talasa i u njega se ulazi postepeno. Plaža je dobitnik plave zastavice.
Sozopoli - plaža koja se smatra jednom od najčistijih i najomiljenijih kod turista. Smeštena je otprilike na polovini relacije Nea Kalikratia-Nea Moudania, kod istoimenog sela. Sozopoli je ogromna peščana plaža i povezana je sa plažom Nea Triglia.
Veria plaža za koju se kaže da je „obalski raj“nalazi se na 5 km severno od Nea Plaje. Počinje od istoimenog seoceta i proteže se između plaža Sozopoli i Geoponika. Zlatni pesak, tirkizno more i mirišljava vegetacija daju prizor kao sa razglednica. Plaža je odlično organizovana i nosilac je plave zastavice.

Geoponika –Plaža koja je nosilac plave zastavice, nalazi se nadomak Nea Kalikratije. Ima dužinu od oko 1 km dok je širina plaže oko 30 m. Poznata je još po nazivu Mikoniatika a na njoj je atraktivni Shape bar

Nea Plagia izleti leto 2018

Nea Moudania - Na 7 km udaljenosto od letovališta Nea Plaja nalazi se prvi veći grad, Nea Moudania koja je veliki trgovački centar i najveći grad i luka na Halkidikiju. Obiluje znamenitostima kao što je otvoreno pozorište na obali koj prima 2000 posetilaca, muzej ribarstva-jedini te vrste u Grčkoj, crkva Panagia Korifini izgrađena na vrh brda koja dominira gradom i vidi se sa svih strana...
Nea Potidea - istoimeni kanal na 13 km udaljenosti od Nea Plaje. Kanal je veštački napravljen na najužem delu prevlake poluostrva Kassandra kako bi se skratio plovni put brodovima. Iznad kanala je impresivni most koji spaja poluostrvo Kassandra sa kopnom a sam kanal povezuje dva zaliva: Toroneos i Thermaikos. U naselju Nea Potidea postoje arheološki ostaci Korićana još iz starog veka.
Ormylia - Tradicionalno grčko selo uvučeno u kopno na 30 km od Nea Plaje. Ormillia je selo uskih uličica i tipičnih kuća iz prošlog veka. Nadomak sela nalazi se očuvana vetrenjača iz prošlog veka sa koje se pruža fantastičan pogled na okolinu.
Solun - Na udaljenosti od 48 km od Nea Plaje nalazi se Solun, grad koji će te najbolje upoznati panoramskom razgledanjem tokom kojeg će te se upoznati sa spomenicima od izuzetnog istorijskog značaja:Arheološki muzej, crkva Svetog Dimitrija, tvrđava, agora, Galerijusov slavoluk, Rotonda, Bela kula, trg Metaxa i srpsko vojničko groblje iz I svetskog rata Zejtinlik..
Petralona - Na oko 12 km od Nea Plaje je ovaj izuzetan prirodni spomenik-pećina Petralona. Ima impresivne stalagnite i stalaktite te neverovatnu kolekciju svakodnevnog orudja iz arhaicnog perioda. U njoj je otkriven i skelet kao i lobanja za koju se smatra da je stara preko 700000 godina.
Waterland - ne propustite priliku da poseetite jedan od najvećih vodenih parkova Evrope koji se nalazi nadomak Soluna. Ovaj atraktivni vodeni park je savršeno mesto za zabavu za čitavu porodicu, raspolaže toboganima, bazenima, ludom rekom, terenima...
Olynthos - U prevodu sa starogrčkog „divlja smokva“.Ovaj drevni grad dugo je bio jedan od najzjačajnijih na Halkidikiju.nalazi se u pitomoj ravnici na samom vrhu Toroneos zaliva ,između poluostrva Kasandra i Sitonija. Značajan je po mozaiku i po dvospratnoj vili koja se danas može videti a predstavlja tipičan dom 5 veka.
Sveta Gora - jugoistočno od Soluna nalazi se Sveta Gora ili „Agion Oros“ jedinstveno mesto za posetu. Ima status autonomne monaške države još od 11.veka prema vizantijskoj carskoj uredbi. Krstarenjem oko poluostrva uživaćete u pogledu na predivne pejsaže i vizantijske manastire izuzetne arhitekture. Turistički vodič nqa brodu objasniće istorijski značaj i dati potpuni opis svetogorske kulturne baštine.

Vergina je arheološki lokalitet koji svedoči o kulturi makedonskog carstva. Na ovom mestu je ubijen i sahranjen Filip II, kralj Makedonije i otac Aleksandra Velikog.

Nea Plagia noćni život i zabava leto 2018

Noćni život je izražen i nudi brojne opcije za zabavu. Taverne kafići i restorani u Nea Plaji i Nea Flogiti sa kojom je praktično spojena nude specijalitete grčke kuhinje. Tokom letnjih meseci u Nea Plaji se održava nekoliko kulturnih proslava sa lokalnim plesnim i folklornim grupama.

Vila Amos

Leto 2018

Novo! Vila Lambrini

Leto 2018

Novo! Vila Aleka

Leto 2018

Novo! Vila Zahos

Leto 2018