Nea Plagia apartmani letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Nea Plagia - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Popust:


Povezana mestsa

Nea Potidea
Nea Kalikratia
Nea Flogita
Dionisos
Nea Moudania
Agia Triada

Nea Plagia - Plaža bez kraja

Letovanje Nea Plagia 2024: vile, apartmani, hoteli

Obalsko ribarsko seoce i vikend naselje Nea Plagia (grčki:Νέα Πλάγια) - u uobičajenom govoru Plaja leži u zalivu Thermaikos i udaljeno je svega 48 km od Soluna sa kojim je povezano redovnim autobuskim linijama, ima izuzetan geografski položaj zahvaljujuči blizini tog velikog grada, kao i turistički veoma razvijenih poluostrvskih „krakova“ Halkidikija, Kassandre i Sitonije. Nalazi se uz veoma važnu saobraćajnu komunikacijui-nedaleko od nacionalnog autoputa GR-67 Solun-Nea Moudania.

Nea Plagiu su osnovali doseljenici iz Male Azije (istočna Trakija) 1924 godine, gradeći je na močvarnom zemljištu nedaleko od poseda manastira Karmani čiji su monasi dali nesebičnu podršku i pomoć u gradnji. Današnja Nea Plagia pripada opštini Triglia, ima oko 1200 stalnih žitelja koji naplodnim njivama u okruženju uzgajaju masline, dinje, grožđe. Selo slavi Sv.Đorđa i smatra ga zaštitnikom.

Osobenost mesta daju fontane koje već u suton deluju atraktivno zahvaljujući raznoraznim reflektorima u boji koji ih osvetljavaju, menjaju svoj izgled i mesto su okuplanja turista i meštana. Nea Plaja je odličan izbor za ljubitelje prostrane peščane plaže, sa šetalištem ukrašenim kandelebarima, iza kojih je široki zeleni pojas i mirno mesto bez mnogo saobraćaja, sa nekoliko taverni, marketa, sportskih igrališta i parka sa topolama... Premda je malena (razvijena samo uz obalu i glavno šetalište) ipak je popularna kod srpskih turista.

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Nea Plaje