Nea Moudania apartmani letovanje 2024 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 20h, subotom 09h - 14h
 

Nea Moudania - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:

Broj zvezdica:


Povezana mestsa

Nea Potidea
Nea Kalikratia
Nea Flogita
Dionisos

Nea Moudania - u raskoši prirode

Letovanje Nea Moudania 2024: vile, apartmani, hoteli

Nea Moudania se nalazi na udaljenosti od 65 km južno od Soluna s kojim je povezana modernim auto-putem i jedna je od najvećih ribarskih i trgovačkih luka ne samo ove regije već i u čitavoj Grčkoj.

Žitelji stare Moudanie (u regiji Anadolija - Mala Azija - današnja Turska) sporazumom o razmeni stanovništva bili su prinuđeni da na mestu današnje Nea Moudanie iznova prave naselje koje je ubrzo postalo moćan trgovački centar. Naselje je osnovano na mestu zvanom "karghi limani" što znači luka bez vetra a jedini stranovnici su bili ribari i čuvar plantaže maslina. Pretežna delatnost kojom su se novi žitelji počeli baviti bila je trgovina, ribarenje i poljoprivreda. Oblast oko grada leži u raskoši prirode, veoma plodna sa brojnim plantažama kajsija, limuna, maslinjaci, vinogradi, polja sa kikirikijem...

Pogledajte detaljan vodič kako da stignete Kolima do Nea Mudanije


Današnja Nea Moudania je najveći grad i luka na Halkidikiju (ima oko 20.000 žitelja) i razvijen je turistički centar a njena prednost je blizina Soluna s kojim je povezana redovnim autobuskim linijama i to što je odlična polazna tačka za istraživanje Kassandre i Sitonije... Iz Nea Mudanie je predivan pogled na zalazak sunca za planinu bogova, Olimp.

Trgovački centar grada ima radnje sa raznovrsnom robom a svake sredje pijaca na otvorenom. Grad je čuven po obilju sportskih aktivnosti na zemlji, pesku i vodi (plivanje, veslanje, ribolov, mini golf, fudbal, odbojka, košarka...) te po izvanrednom provodu u nekom od brojnih barova na plaži. Jahting klub Nea Moudania ostvario je izvanredne rezultate u kursevima jedrenja i ribolova.