Letovanje -> Letovanje Grčka -> Zapadna obala -> Agia Triada

Hoteli Agia Triada

Agia Triada hoteli 2018

Agia Triada

Agia Triada (Sveta Trojica) je letovalište koje je udaljeno svega 20 km od Soluna, s kojim ima odličnu saobraćajnu povezanost redovnim linijama. Leži u Solunskom zalivu i prirodni je nastavak naselja Perea i Nei Epivates sa kojima je spojena popločanim obalskim šetalištem... Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju, blizini Halkidikija i Soluna, Agia Tzriada privlači turiste iz jugoistočne Evrope i severne Grčke. Osnovali su je 1922 godine doseljenici iz mesta Oikonomio, Istočna Trakija. Meštani se pretežno bave ribolovom, turizmom i obrađivanjem vrtova i voćnjaka.Agia Triada apartmani i hoteli leto 2018

Agia Triada mapa

Agia Triada video

Agia Triada atrakcije leto 2018

Tokom boravka u Agia Triadi imate mogućnost da se upoznate sa kulturno-istorijskim resursima bližeg i šireg područja.Uglavnom su to spomenici koji pripadaju vizantijskoj eri ili ranom modernom dobu.Iz atlasa turističkih atrakcija izdvajamo:
Kula Galatista-nalazi se u istoimenom selu smeštenom na planini Holomontas u kojem je postojalo naselje početkom 14 veka.Tipološki kula je svrstana u grupu vizantijskih kula u Makedoniji na koje je Sveta Gora imala uticaj.
Vinarija Lakoma-Mesto gde će sva vaša čula oživeti nalazi se na 40 km udaljenosti od Agia Triade,na padinama planine Holomontas.Severna Grčka je jedan od najvažnijih vinogradarskih regiona u zemlji a i šire.Izlet do vinarije možete kombinovati sa ručkom u tradicionalnoj grčkoj taverni tako da možete doživeti autentičnu gastronomsku i vinsku kulturu.
Petralona-pećina koja se nalazi na zapadnoj padini planine Katsika na nadmorskoj visini od 250 m,nadomak istoimenog sela.Važi za jednu od najbitnijih ne samo u Grčkoj već i u celoj Evropi.Pećinu je istraživao Džon Petrochelios predsednik grčkog speleološkog društva.Petralona je važno nacionalno blago jer je u njoj 1960 otkrivena lobanja neandertalaca (Archantropusa) stara više od 700.000 godina.
Souroti-selo koje administrativno podpada opštini Thermi a dobro je znano po mineralnoj vodi koja izvire u netaknutoj prirodi i  u njemu se flašira u boce tamno plave boje te je  jedna je od najomiljenijih u Grčko-neprikosnoveni liderMineralna voda Souruti je dobitnik priznanja Silver star za visok kvalitet..Tokom I svetskog rata u selu je bio logor srpske vojske koji su 1917 godine otkrili izvor.Iznad sela Souruti visoko u planini nalazi se manastir Sv.Jovana u kojem počivaju mošti starca Paisija Svetogorca.
Antigona je akropolj u blizini sela  Nea Gonia,smatra se da potiče iz  280 god p.n.e.na a agradjen je na mestu prirodnog zaklona koje je koristio makedonako kralj(Antionos Gonatas).I u vizantisko doba akropolj je postojao a  nedaleko od njega nastala su dva sela:Ano (Gornja) Antigona i Kato (Donja) Antigona

Solun-Letovanje u Agia Triadi nudi mogućnost posete drugom po važnosti centru u Grčkoj čija je trgovačka luka od velikog značaja za jugoistočnu Evropu.Čitav grad je jedan veliki šoping centar sa zanimljivim turističkim atrakcijama,muzejima,manifestacijama,bogatim noćnim životom.

Agia Triada plaže leto 2018

Plaža Agia Triada je duga oko 1 km sa kristalno bistrim morem.Nosilac je priznanja "Blue flag", koja se dodeljuje za čistoćue mora i okruženja.Plaža je organizovana sa suncobranima i ležaljkama i ima teren za odbojku na pesku.

Agia Triada izleti leto 2018

Olintos- ruševine tog grada iz klasične grčke nalaze se izmedju poluostrva Kasandra i Sitonija.Olintos je bio moćan finansijski,trgovački i vojni centar u 4 i 5 veku a pronadjeni predmeti se čuvaju u arheološkom muzeju koji se nalazi na lokalitetu.
Zoografu kula -nalazi se u istoimenom selu nna 7 km od Nea Moudania.Potiče iz 14 veka.
Pela,Vergina-Pela je drevna prestonica makedonskog carstva i rodno mesto Aleksandra Velikog.a u Vergini je jedan od najlepših muzeja na svetu,antička nekropola .Najčuveniji  artefakt je zlatni larnaks sa tzv. Suncem iz Vergine, u kojem su otkriveni skelet i pepeo Filipa II Makedonskog.
Meteori-Fascinantan i jedinstveni kompleks grčkih manastira na „stenama koje lebde“.Kompleks se nalazi u severnom delu centralne Grčke povlačenjem mora pre 30 miliona godina.Prvi manastir osnovan je pre više od 1000 godina,tačnije 985 godine.Najviši manastir čitavog kompleksa su Veliki Meteori (623 m) a osim njega kompleks čine i Varlaam, Agios Nikolaos, Rousanou, Agia Triada, Agios Stefanos.
Sveta Gora-

Stagira-

Agia Triada noćni život i zabava leto 2018

Agia Triada poseduje nekoliko noćnih klubova u kojima se mladi zabavljaju. U tavernama su na meniju specijaliteti medjunarodne i grčke kuhinje kao i plodovi mora a naročito sveža riba.

Vila Thalia

Leto 2018

Hoteli Agia Triada

Leto 2018