Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Zapadna obala -> Nea Flogita

Nea Flogita - Kapija Halkidikija

Letovanje Nea Flogita 2019: vile, apartmani, hoteli

Nea Flogita apartmani

Nea Flogita (grčki:Φλογητά) leži na zapadnoj rivijeri Halkidikija, poluostrva koje se kao Posejdonov tozubac zariva u plavetnilo Egeja. Udaljena je oko 50 km jugoistočno od Soluna i na oko 7 kilometara od Nea Mudanje. Nea Flogita je bogata zelenilom, ima dugu zlatnu peščanu plažu i tirkizno bistro more. Iz mesta se pruža fantastičan pogled na zaliv Thermaikos i po vedrom vremenu na planinu bogova Olimp. U samom gradskom jezgru Nea Flogite je prelepi park sa fontanom i divnim ambijentom za šetnju, klupanma za sedenje i odmaranje tokom toplog leta. Laganom šetnjom peške može se stići do obližnjeg Dionisiusa i Nea Plaje sa kojom je Nea Flogita spojena.


Naselje je nastalo 1923 kada su ga iz temelja podigli doseljenici iz Kapadokije - današnja Turska. Žitelji Nea Flogite (oko 1500) i okolnih mesta proizvode voće, povrće, med i masline te tradicionalna domaća pića ouzo, ciporo i vino koje možete pazariti na lokalnoj pijaci. U mestu postoje brojni barovi, noćni klubovi, supermarketi, prodavnice suvenira, igralište za decu sa velikom trambolinom...


Nea Flogita ima odličnu saobraćajnu povezanost sa ostalim mestima i praktično je kapija Halkidikija jer je na početku račvanja za Kasandru, Sitoniju i Atos. Autobuske linije lokalnog saobraćaja su naročito leti veoma česte ka Solunu i Halkidikiju.


Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje Nea Flogita apartmani, Nea Flogita letovanje

Nea Flogita apartmani i vile leto 2019

Nea Flogita mapa

Nea Flogita patrola – Kolima do Nea Flogite

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Nea Flogite. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NEA FLOGITE

Nea Flogita video

Nea Flogita atrakcije leto 2019

Mestom dominira crkva Sv.Đorđa sveca zaštitnika Nea Flogite. U susednoj Nea Plaji s kojom je Nea Flogita spojena za mališane postoji mini luna park sa karuselima, automatima sa video igricama...

Arheološki lokalitet Olynthos- nalazi se na 16 km udaljenosti od Nea Flogite. Lokalitet je otkriven 1928 godine kada su krenula iskopavanja i pronađeno je naselje sa kućama. Anticki Olynthos je u vreme od VI do III veka pre nove ere bio značajan i moćan centar ovog regiona.

Nea Flogita plaže leto 2019

Plaža u Nea Flogiti je prostrana i peščana, njena dužina je 1500 m a širina i do 100 m. Na plaži postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za vodene sportove skutera, čamaca, daski... U zaledju plaže proteže se mediteranska vegetacija i palme, a na samoj plaži postoji beach barovi. Ova plaža važi za jednu od najvećih na Halkidikiju, zvanično je dugačka 6,5 km. I u okolini Nea Flogite postoje predivne plaže, nabrojaćemo neke u pravcu ka Nea Kalikratiji:
Plaža Nea Plaja  je jedna od najomiljenih na obali Solunskog zaliva. Duga je 4 km a duž plaže je lepo uređeno šetalište pod palmama i klupe za sedenje.
Sozopoli - plaža uz istoimeno priobalno selo, peščana i šljunkovita. Plaža je potpuno bezbedna za decu i ima veliki parking. Nalazi se na pola puta Nea Kalikratia - Nea Moudania. Sozopoli je velika plaža koja je povezana je sa plažom Nea Triglia.

Veria - Ova plaža leži na oko 7 km od Nea Flogite, izmedju plaža Sozopoli i Geoponika.Nosilac je plave zastavice,omiljena je kod lokalnog stanovništva.
Geoponika - ovu plazu nazivaju još i Mykoniatika. Od ukupno 17 km plaža u opštini Nea Kalikratija plaža Geoponika je najveća sa 1000 m duzine i oko 30 m širine.Dobitnik je plave zastavice.
Nea Kalikratia - ima finu peskovitu plazu koja gleda na otvoreno more.Duz plaže proteze se naselje Nea Kalikratia sa brojnim prodavnicama,restoranima i barovima.Plaža poseduje tuševe,ležaljke i suncobrane.
Nea Iraklia-nosilac plave zastavice,smeštena je kod istoimenog naselja.Odlikuje je zlatni pesak i tirkizno more.
U pravcu ka Nea Moudani su:
Paralia Dionissiou – plaža koja je smeštena pred sam početak poluostrva Kasandra, nalazi se u istoimenom letovalištu. Duž plaže je šetališta sa drvoredom palmi. Uz obalski korzo su barovi, taverne i restorani a nedaleko i sportski tereni, bazeni...

Plaža Nea Moudania - plaža u ovom mestu spada medju najomiljenije i najposećenije na čitavim Halkidikiju i čuvena je po obilju sportskih aktivnosti i izvanrednom provodu u nekom od brojnih barova na plaži u kojima možete potražiti šredah i osveženje

Nea Flogita izleti leto 2019

Ljubitelji grčke istorije i kulture iz Nea Flogite vrlo lako mogu obići sva zanimljiva mesta na Halkidikiju. Evo nekih predloga: Sveta Gora treći, najistočniji i najčuveniji prst Halkidikija je Sveta Gora (Mount Athos) dom jedinstvene monaške i manastirske zajednice u svetu,svetska baština pod zaštitom UNESCO. Stagira - antičko naselje i rodno mesto filozofa Aristotela. Petralona - pećina na oko 300 m nadmorske visine na zapadnoj padini planine Katsika. Stekla je svetsku slavu zahvaljujući otkriću okamenjene lobanje Archantropa u njoj. Pećinu je otkrio sasvim slučajno lokalni meštanin Filipos Hatsaridis. Manastir Svetog Jovana Bogoslova u Surotiju (oko 20 km od Soluna)u kojem se  nalazi grob starca Pajsija Svetogorca koji je po svojoj duhovnoj veličini, blagodeti i uzvišenju velika pravoslavna svetinja. Meteori-kompleks veličansrtvenih stena koje dominiraju iznad grada Kalambaka,na čijim vrhovima su izgrađeni manastiri. Remek delo prirode i jedinstven geološki fenomen u svetu. Meteori su na Unesco listi svetske kulturne baštine zbog izuzetne prirodne lepote i arhitekture. Solun - ne propustite priliku da tokom boravka u Nea Flogiti posetite obližnji Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj. Waterland - Na periferiji Soluna u selu Tagarades nalazi se jedan od 7 najvećih vodenih parkova Evrope. Aqua park je otvoren za posetioce od 15 juna do kraja Septembra i mesto je za zabavu za sve uzraste: tobogani, bazeni, hidromasaža, luda reka, piratsko ostrvo, kamikaze, multi slides.

Nea Flogita noćni život i zabava leto 2019

Za večernji provod u Nea Flogiti zaduženi su barovi i restorani na plaži. Osim toga što je personal ljubazan, u njima je romantičan ambijent. Puno mladeži koja se tu lepo zabavlja. Poneki od ovih barova se uveče pretvaraju u disco - clubove. Nea Flogita jvaži za veselo mesto,žitelji se druže izmedju sebe a prema turistima su vrlo susretljivi.

Apt htl Corfu

Leto 2019

Vila Kiki

Leto 2019

Vila Corfu 1

Leto 2019

Vila Corfu 2

Leto 2019

Vila Sotiris

Leto 2019

Vila Corfu 3

Leto 2019

Vila Bouzalis

Leto 2019

Vila Eleni

Leto 2019

Vila Polytimi

Leto 2019

Vila Nina

Leto 2019