Letovanje -> Letovanje Grčka -> Halkidiki -> Zapadna Obala -> Nea Kalikratia

Nea Kalikratia - S pogledom na Olimp

Letovanje Nea Kalikratia 2019: vile, apartmani, hoteli

 apartmani

Nea Kalikratia je nastala spajanjem Agios Pavlosa i Nea Iraklia. Nea Kalikratia je udaljena svega 40 km od Soluna s kojim je povezana odličnom infrastrukturom, redovnom autobuskom linijom, auto-putem... Idući putem od Soluna prema letovalištima Neos Marmaras ili Sarti na Sitoniji, ili Polihrono, Hanioti, Pefkohori na Kasandri, auto-put prolazi pored mesta Nea Kalikratia. Nea Kalikratia kao nekadašnje ribarsko seoce, danas sve više prerasta u omiljeno letovalište sa zanimljivom i bogatom ponudom hotela i apartmana. Zbog blizine zabavnog parka na vodi Waterland-a (30km) i pećine Petralona (10km) kao i aerodrama Makedonija (30km). Prva je u nizu letovališta od Soluna ka Kasandri. Peščana plaža dužine oko 800 m je u središnjem delu mesta, blizu gradskog trga, a blizu Nea Kalikratije su i čuvene plaže Veargia i Geoponika – Mikoniatika. More je kristalno čisto. U centru se nalazi predivni park sa dečijim igralištem, na keju su restorani, taverne, pabovi i disko-klubovi, a tu je i bioskop. U zaledju je veliki broj vinograda, a Nea Kalikratia je poznata po vrhunskom vinu.Nea Kalikratia apartmani i vile leto 2019

Nea Kalikratia mapa

Nea Kalikratija patrola – Kolima do Nea Kalikratije

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Nea Kalikratije. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO NEA KALIKRATIJE

Nea Kalikratia video

Nea Kalikratia atrakcije leto 2019

Crkva Svete Petke u Nea Kalikratiji posvećena je istoimenoj svetici a iz nje je stigla relikvija - dar u crkvu Svete Petke u Beogradu - mali prst sa ruke ove svetiteljke. Nedaleko od Nea Kalikratije tokom iskopavanja otkriven je unikatni srebrni sarkofag koji je danas eksponat u arheološkom muzeju u Solunu. Ovaj kovčeg sa urezanim figurama se uzima kao dokaz koji povezuje Stari i Novi zavet

Nea Kalikratia plaže leto 2019

Nea Kalikratija ima nekoliko divnih plaža u bližoj i daljoj okolini: Vargia dobitnik plave zastavice koja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih kupačima,potom jedna od najpopularnijih je Ouzoni beach, sa najdužim peskom je Geoponika - Mikoniatika, u zavisnosti od koje strane prilazite takođe dobitnik Plave Zastavice.ima dužinu od oko 1 km a širinu do 30 m.

Zlatna peščana plaža Azuro je dužine oko 800 m i ima širinu od 30-ak metara. I popularno je stecište kod mladih.

Plaža Knososu leži ispred istoimenog sela, nedaleko od Nea Kalikratije.Odlična je za ljubitelje mira i tišine.

Plaža Sozopolis nalazi se na otprilike pola puta Nea Kalikratija - Nea Moudania. Ova plaža je velika, peščana i povezana je sa plažom Nea Triglia.

Plaža Flogita je dugačka peščana plaža (oko 1 km) ispred Nea Moudanie. Plaža je dobitnik plave zastavice, ima organizovanu spasilačku službu i sportove na vodi. Na plaži Flogita postoje taverna i bar.

Plaža Vergia nalazi se na 6 km od Nea Kalikratije idući ka Nea Moudani. Dobitnik je priznanja plava zastavica. Plaža Vergia ima organizovane suncobrane i ležaljke.

Plaža Chrisi Ammoudia je smeštena na pola puta između Nea Kalikratije i Nea Iraklije. Ima zlatan pesak i tirkizno more.

Plaža Nea Plagion proteže se duž istoimenog mesta, nalazi se između Nea Kalikratije i Nea Moudanie. Ova plaža je peščana, odlično organizovana sa brojnim aktivnostima za posetioce. Idealna je za porodice sa decom.

Plaža Gallini praktično se naslanja na plažu Vergia. Ona je jedna od onih mirnih mesta gde možete da se zaustavite, pobodete suncobran i uživate.

Nea Kalikratia izleti leto 2019

Letovanje u Nea Kalikrtatiji možete upotpuniti nekim od fakulativnih izleta koji se nude, a u ponudi su: Waterland, Nea Moudania, pećina Petralona, poluostrvo Atos, Olintos, Solun, olanina Olimp, Meteori, Vergina.

Nea Kalikratia noćni život i zabava leto 2019

Zabava u Nea Kalikratiji zastupljena je i danju i noću a odvija se u bioskopu, klubovima, tavernama, poslastičarnicama kao i u tri velike diskoteke: jedna u gradu (“Menta”) i dve na periferiji (“Šesto Čulo” i “Opera Haus”)

Apartmanski hotel Paraktio

Leto 2019

Vila Irini

Leto 2019

Apartman Teana

Leto 2019

Vila Filipos

Leto 2019

Vila Sofia

Leto 2019

Studio Sofokles

Leto 2019

Apartmani Niki

Leto 2019

Vila Dora

Leto 2019

Apartmani Yanis

Leto 2019

Vila Atlantis

Leto 2019

Vila Atlantis 2

Leto 2019

Vila Kali Krati

Leto 2019

Vila Iraklis

Leto 2019

Vila Le Monde 5

Leto 2019

Apartmani Artemida

Leto 2019

Apartmani Atina

Leto 2019

Vila Filareti

Leto 2019

Vila Davidana

Leto 2019

Vila Stojna

Leto 2019

Vila Stojna 2

Leto 2019

Vila Sergej

Leto 2019

Apartmani Karafilidis

Leto 2019

Vila Vladan

Leto 2019

Vila Viktor

Leto 2019

Vila Anna

Leto 2019

Apartmani Vasiliki

Leto 2019

Vila Maria

Leto 2019