Amuoliani ostrvo u koje ćete se zaljubiti
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Amouliani

Amuoliani ostrvo u koje ćete se zaljubiti


Na trećem prstu Halkidikija, malo ostrvo Amouliani postaje sve popularnija destinacija za letovanje naših turista. Pitate se zašto je ovo ostrvo sve popularnije? Iako je malo, na ostrvu možete uživati u kristalnoj boji mora i u lepim plažama. Od ostrva možete posetiti i uživati na desetak drugih lepih plaža sa isto tako čistim morem, a najpoznatije među njima su plaže Alikes, Agios Georgioas, Megali Amos, Karagatsia i nekoliko malih uvala.

Amuliani-apartmani

Ne brinite se oko dolaska i odlaska sa ostrva. Trajekti koji vas dovode i odvode sa ostrva saobraćaju često, a u sezoni još češće – na svakih 10-15 minuta - te nije neophodno tempirati određeni polazak. Polazak se vrši iz luke Trypiti na Atosu, a samo putovanje traje desetak minuta – ukoliko imate morsku bolest ne brinite se, neće dugo trajati.

Po dolasku na ostrvo Amouliani, primetićete jedno naselje u koje pristaje trajekt – nazvano po samom ostrvu, Amouliani. Iako broji samo oko 600 stanovnika, na ostrvu ćete pronaći sve što vam zatreba u bilo kom trenutku: nekoliko supermarketa i taverni, pokretne restorane brze hrane – koji uglavnom nude njihov tradicionalni giros, poslastičarnice, pekare, luna parkove, apoteku i lekare. Ukoliko na ostrvo otputujete sopstvenim prevozom, sve plaže možete obići u svom boravku.

Budite pažljivi – putevi do nekih plaža su neasflatirani, ali i pored toga nisu loši. Naravno, na ostrvu u renat-a-car agencijama možete iznajmiti i skutere i/ili četvorotočkaše koji predstavljaju savršeno sredstvo za obilazak. Takođe, na ostrvu postoje i organizovani mini busevi koji voze do plaža, kao i konjske zaprege.

Amuliani-apartmani

U samom centru mesta, Amouliani ima i malu plažu koja se ređe koristi. Na samom izlazu iz mesta Amouliani, nalazi se nekoliko manjih plažica do kojih vodi asflatni put, dok na samom kraju puta možete pronaći i poslednju jako lepu plažu do koje možete otići i pešaka. Obilazak Svete Gore, Uranopolisa i manastira Kakovo, kao i malog ostrva Drenia, možete organizovano posetiti sa ostalim turistima – taxi brodićem. S obzirom na to da je ostvro malo, na njemu nećete pronaći klubove, kao ni posebne turističke atrakcije, te ga mi preporučujemo porodicama i parovima koji žele mirniji odmor.

Amouliani vile i apartmani leto 2024