Pratite nas na:

Kotorska rivijera

Bijela apartmani

 • Bijela
 • Kotor apartmani

 • Kotor
 • Risan apartmani

 • Risan
 • Stoliv apartmani

 • Stoliv
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Crna Gora -> Bigovo

  Bigovo - ribarsko seoce

  Letovanje Bigovo hoteli, apartmani, cene

  Letovanje Bigovo

  Bigovo se nalazi u jugozapadnom delu Crne Gore, između Tivta i Budve, pripada opštini Kotor. Ovo malo ribarsko naselje, polako postaje prelepa turistička destinacija, idealno mesto za romantične parove i za odmor sa porodicom. Bigovo je lepa uvala na krajnjem delu zaliva Trašte, koja je najbolje zaklonjena i popularna je za ronjenje. Sve do svoga plitkog kraja uvukla se dubokou kopno, a iza nje je plodno i obrađeno polje. Na kraju uvale se nalazi obilje lekovitog blata. Nekada je Bigovo bilo najpoznatije ribarsko naselje u ovoj oblasti. Nešto se od ribarske atmosfere zadržalo, ali se sa razvojem turizma naselje dosta izmenilo. U Bigovu se nalazi 20-ak kuća koje pripadaju starosedeocima, ali izgrađena su brojna vikend naselja, kao i moderni apartmani namenjeni potrebama turista.


  Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo Letovanje Bigovo

  Bigovo hoteli leto 2016:

  /

  /

  Bigovo atrakcije leto 2016

  Ovo turističko mesto danas je poznato po lekovitom bilju, kamenim plažama, ribarskim specijalitetima i netaknutoj prirodi.

  Bigovo plaže leto 2016

  Bigovo je poznato po netaknutoj prirodi, lekovitom bilju i kamenitoj plaži. Ovo mesto karakteriše mirna i čista voda, izuzetno pogodna za porodice koje su na letovanje krenule sa decom.
  Posebno je posećena plaža koja se nalazi na ulazu u grad, a popularna je zbog lekovitog morskog blata, po čemu je Bigovo bilo poznato još u rimsko doba.

  Bigovo izleti leto 2016

  S obzirom na to da se Bigovo nalazi u blizini popularnih turističkih mesta, vrlo lako možete doći do nekog od njih i uživati na nekoj od plaža. Tako, npr. na samo 8 km od Bigova nalazi se Tivat, smešten u samom srcu Boke, a koji je poznat po mnogobrojnim plažama koje se protežu duž tivatske rivijere. Ovde su vam na raspolaganju plaže: Oblatno, Pržno, Kalardovo, Posejdon, Stara račica, Palma, Regina, Kamelija, Opatovo, Belane...
  U blizini je I popularno letovališta Crne Gore Budva. Budva i njena rivijera popularni su zbog peščanih plaža, a najposećenija i najpoznatija plaža je Mogren. Tu su još I Slovenska plaža, Miločer, Mogren 1 i 2, Jazz, Ričardova glava...
  Kotor je udaljen od Bigova 9 km, i zato krenite i upoznajte se sa istorijom najbolje očuvanog srednjovekovnog grada Jadrana. Zahvaljujući svom dugom postojanju (III veku pne), ovaj grad obiluje brojnim kulturno - istorijskim spomenicima, a najpoznatija je katedrala Svetog Tripuna koja se nalazi u Starom gradu, a datira iz 1166. godine. Brojne crkve koje ovde možete obići su: crkva Sv. Petra, Sv. Dujma, Sv. Franje, Sv. Katarine, Sv. Trojstva, Sv. Marije... Prošetajte ovim gradom, popijte kafu u nekom od brojnih kafića koji se nalaze duž Starog grada, osetite gostoprimljivost domaćina i duh starine.
  Ljubitelji prirode mogu posetiti Nacionalni park Lovćen. Ovaj park udaljen je oko 13 km od Bigova, karakterišu ga bukova šuma, makija, alpski pašnjaci, pa možete uživati u šetnji kroz oazu mira i tišine. Takođe, ovaj park za Crnogorce predstavlja sveto mesto, jer se ovde nalazi mauzolej Petra II Petrovića Njegoša, poznatog pesnika, državnika i vladara Crne Gore.
  U podnožju planine Orjen nalazi se primorski grad Herceg Novi. Ovaj grad stvarali su razni narodi i kulture, o čemu svedoči veliko kulturno-istorijsko nasleđe, brojni manastiri, crkve, utvrđenja i atrakcije.

  Bigovo zabava leto 2016

  S obzirom na to da je Bigovo pravo malo turističko mesto, ukoliko ste na odmor krenuli kolima, zabavu možete naći u nekim obližnjim mestima. U Bigovu su Vam na raspolaganju jedan kafić i dva restorana, u kojima dobra hrana i prijatna atmosfera ne nedostaju.
  Blizina Budve, Herceg Novog, Kotora i drugih većih mesta, zadovoljiće potrebe omladine, ali i onih starijih, koji vole dobar provod i druženje.

  Apartmani Vesna

  Leto 2016