Kotor hoteli i apartmani | Letovanje Crna Gora 2020 | Club Paradiso
Radno vreme: 10h - 18h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Dragi putnici obaveštavamo Vas da agencija počinje sa radom na daljinu od 11.05.2020. Dolazak u agenciju još uvek nije moguć. Za sada odgovaramo na Vaše pozive i email upite. Radno vreme agencije je od 10h - 18h.

Kotor - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Bigovo
Perast
Risan
Stoliv
Tivat

Kotor - San Giovanni

Letovanje Kotor 2020

Smešten u jedan od najlepših zaliva sveta, Kotor, grad trgovaca i čuvenih moreplovaca, ima dosta toga da ispriča. Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV veku. Osnovan je kao grčka kolonija u III veku pne, a sredinom II veka je pao u ruke Rimljana. Od V veka je deo Vizantijskog carstva. Od XII do XIV veka je pripadao Srbiji, a zatim su ga redom posedovali Venecija, Austrija, Francuska i ponovo Austrija - do 1918. godine.

Kotor je vekovima bio najdublja tačka turskih teritorija. Kotorske zidine duge su skoro 5 km i predstavljaju jedinstven primer fortifikacione arhitekture u Evropi jer su potpuno očuvane. Ako imate priliku da boravite u ovom gradu onada svakako ne smete propusti da se se popnete na vrh bedema, čija je ukupna dužina glavnog uspona oko 1200 metara, a ima oko 1350 stepenika. Od osnivanja grada u VII veku dograđivane su i menjane, te nose pečat mnogih vremena, pa je tako tvrđava Sveti Ivan (poznata kao San Giovanni) bila jedno od najmoćnijih mletačkih utvrđenja na jadranskim prostorima. Proglašen je svetskom kulturnom baštinom od strane UNESCO-a, 1979. godine. 213 dana u godini u Kotoru je bez vetra, a kupališna sezona traje 144 dana u godini. Mesta za parking u centru Kotora veoma je malo, tako da koristite kola ako je baš neophodno s obzirom na to da se u Kotoru svuda može stići pešice