Pratite nas na:

Kotorska rivijera

Bigovo apartmani

 • Bigovo
 • Bijela apartmani

 • Bijela
 • Kotor apartmani

 • Kotor
 • Risan apartmani

 • Risan
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Letovanje -> Letovanje Crna Gora -> Stoliv

  Stoliv - Najveći maslinjak primorja

  Letovanje Stoliv 2016 hoteli, apartmani, cene

  Letovanje Stoliv

  Stoliv - Ovo malo mirno naselje u Boko - Kotorskom zalivu gde se stvara ruža planinskih i morskih vetrova posebno pogodna za disajne puteve, na 8 km od Kotora, nastalo je još u XIV veku i gotovo isto izgleda i sada posle nekoliko vekova. Svoje ime nosi po bogatim maslinjacima. Naime, svaki momak, da bi stekao pravo da se oženi, morao je da zasadi stotinu maslina (oliva). Ako za to nije imao dobvoljno svoje zemlje, bio je dužan da iskrči potrebnu površinu u gustim kestenovim šumama.

  Mesto je bogato velikim brojem biljnih vrsta - 548, od kojih se prave mnogi tradicionalni lekovi. Upravo zato je čest gost ovih domaćina, u koje je imao veliko poverenje, bio i Vladika crnogorski Petar II Petrović Njegoš. Donji Stoliv se nalazi na samoj obali mora, dok se do Gornjeg Stoliva dolazi kamenim putem kroz šumu i maslinjake kao nekada – jedino peške. Sa Gornjeg Stoliva se vidi gotovo cela Boka. Gornji i Donji Stoliv broji oko 500 stanovnika. Još u XVIII veku Stolivski moreplovci su iz Japana doneli prvi cvet kamelije u Boku i od tada se svakog proleća održavaju. Dani kamelije” u Stolivu.


  Letovanje Stoliv Letovanje Stoliv Letovanje Stoliv Letovanje Stoliv Letovanje Stoliv

  Stoliv apartmani leto 2016:

  /

  /

  Stoliv atrakcije leto 2016

  Crkva Sv. Ane - Crkva zbog svoje starine predstavlja značajan spomenik kulture u lokalnim okvirima, koji prati život naselja kroz više vekova.

  Crkva Sv. Ilije - Nije poznato kada je crkva sagrađena ali je, prema natpisu nad ulazom proširena 1556. godine, dok je zvonik podignut 1833. godine. Posebnu vrednost predstavljaju 3 oltarske slike Josipa Tominca. Crkva čini sastavni deo autentičnog kompleksa jedinstvene ruralne celine i ima izrazitu ambijentalnu vrednost, pa predstavlja spomenik kulture užeg regionalnog značaja.

  Crkva Sv. Bazilija je podignuta u XV veku. Jednostavne je arhitekture, ali ima vrlo vredan živopis. On predstavlja mešavinu ikonografskih i stilskih elemenata istočne i zapadne umetnosti. Uporedo sa kombinovanjem vizantijskih oblika i zapadne gotike u fresko - slikarstvu, pojavljuju se i potpis i na italijanskom i na grčkom jeziku. Crkva Sv. Bazilija  ima veliki značaj za proučavanje kulturno-istorijskih prilika na ovom području.

  Stoliv plaže leto 2016

  Malo živopisno mesto prostire se nekoliko km duž obale,u predivnom ambijentu Bokokotorskog zaliva, bogato mediteranskom florom.Ima više manjih plaža i veću kod hotela "Vrmac",gde je locirano i više kafića i restorana

  Stoliv izleti leto 2016

  Turistima koji letuju  u Stolivu na raspolaganju su  dole navedeni izleti koji će njihov boravak učiniti znatno dinamičnijim i sadržejnijim:

  1. Celodnevni izlet za Dubrovnik
  2. Rafting kanjonom Tare
  3. Celodnevni izlet na Adu Bojanu
  4. Celodnevno krstarenje po Boko-Kotorskom zalivu
  Poseta manastiru Ostrog

  Stoliv zabava leto 2016

  U letnjoj sezoni u Stolivu i okolini se održavaju  brojne mаnifestаcije: Refresh - Festivаl elektronske muzike, Kotorski festivаl pozorištа zа decu, Bokeškа noć, Internаcionаlni letnji kotorski kаrnevаl... Bokа Kotorskа

  Apartmani STOLIV

  Mesto: Stoliv