Stoliv hoteli i apartmani | Letovanje Crna Gora 2020 | Club Paradiso
Radno vreme: 10h - 18h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Dragi putnici obaveštavamo Vas da agencija počinje sa radom na daljinu od 11.05.2020. Dolazak u agenciju još uvek nije moguć. Za sada odgovaramo na Vaše pozive i email upite. Radno vreme agencije je od 10h - 18h.

Stoliv - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Bigovo
Bijela
Perast
Kotor
Risan
Prčanj

Stoliv - Najveći maslinjak primorja

Letovanje Stoliv 2020

Stoliv - Ovo malo mirno naselje u Boko - Kotorskom zalivu gde se stvara ruža planinskih i morskih vetrova posebno pogodna za disajne puteve, na 8 km od Kotora, nastalo je još u XIV veku i gotovo isto izgleda i sada posle nekoliko vekova. Svoje ime nosi po bogatim maslinjacima. Naime, svaki momak, da bi stekao pravo da se oženi, morao je da zasadi stotinu maslina (oliva). Ako za to nije imao dobvoljno svoje zemlje, bio je dužan da iskrči potrebnu površinu u gustim kestenovim šumama.

 

Mesto je bogato velikim brojem biljnih vrsta - 548, od kojih se prave mnogi tradicionalni lekovi. Upravo zato je čest gost ovih domaćina, u koje je imao veliko poverenje, bio i Vladika crnogorski Petar II Petrović Njegoš. Donji Stoliv se nalazi na samoj obali mora, dok se do Gornjeg Stoliva dolazi kamenim putem kroz šumu i maslinjake kao nekada – jedino peške. Sa Gornjeg Stoliva se vidi gotovo cela Boka. Gornji i Donji Stoliv broji oko 500 stanovnika. Još u XVIII veku Stolivski moreplovci su iz Japana doneli prvi cvet kamelije u Boku i od tada se svakog proleća održavaju. Dani kamelije” u Stolivu.