Letovanje -> Letovanje Crna Gora -> Bar

Bar - Najveća Crnogorska luka

Letovanje Bar 2016, hoteli, cene

Letovanje Bar

Bar je moderan grad koji se svakim danom sve više širi. Nalazi se između Jadranskog mora I Skadarskog jezera na 4mnv. Grad je okružen planinama, čije su visine iznad 1.100m. Bar je poznat po multietničnosti. Njegovo bogatstvo čini 25 nacionalnosti koje naseljavaju ovaj prostor. Luka Bar je najveća crnogorska luka. Bar je veza Crne Gore sa svetom, jer je granična opština, koja je Jadranskim morem vezana sa Italijom.


Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar Letovanje Bar

Bar hoteli leto 2016:

/

/

Bar atrakcije leto 2016

Iako lučki grad, zadiviće vas sređenim zelenim površinama i velikim brojem turističkih atrakcija, kao što su:
Stari Bar – pominje se još u IX veku. Do danas su očuvani ostaci zidina i tvrđava, odakle se pruža predivan pogled na grad i okolinu.
Dvorac kralja NikoleDvorac kralja Nikole - Izgrađen je 1885. godine, na samoj morskoj obali. Sastoji se od velikog dvorca, malog dvorca, kapele, stražarnica i zimske bašte. Godine 1910. dozidana je i prostrana plesna sala. U sklopu dvorca nalazi se i park sa velikim brojem mediteranskog rastinja.
Maslina stara preko 2.000 godina – se nalazi u blizini grada, u naselju Mirovica. Ovo je najstarije drvo masline na svetu.

Bar plaže leto 2016

Dužina barske obale koja se može koristiti za kupanje iznosi oko 5 km. Na barskoj rivijeri nalazi se blizu 20 plaža, kupališta i stenovitih uvala koje se takođe koriste za sunčanje i kupanje. U samom Baru je poznata gradska plaža "Topolica" sa sitnim šljunkom i peskom. Plaža je opremljena drvenim ležaljkama i suncobranima koji se mogu iznajmiti, a tu je i veliki tobogan za najmlađe. Prema Sutomoru se nalaze dve male uvale sa interesantnim plažama, Crvene stene. Krećući se ka jugoistoku nailazi se na plažu Veliki pijesak, poznatu po čistoj i bistroj morskoj vodi, i 300 metara dugačku. U uvali Čanj, mestu koje je se nalazi na delu magistralnog puta Petrovac - Bar, nalazi se plaža pokrivena sitnim peskom i šljunkom, dužine 800 metara. Ova plaža omiljeno je mesto za odmor i rekreaciju kako meštana, tako i mnogobrojnih turista.

Bar izleti leto 2016

Obalom, zapadno od Bara, nailazi se Sutomore, smešteno uz predivnu peščanu plažu pored koje su nanizani brojni hoteli, odmarališta i kuće. Dalje put vodi kroz pitoma primorska mesta Buljaricu, Čanj i mnoga druga, uz obilje sunca i netaknutu prirodu. Ovaj deo obale završava se ljupkim gradićem Petrovcem, koji sve više postaje turistički centar sa kvalitetnom ponudom i turističkom uslugom.

Iz Bara taksi-brodom ili barkom možete stići do neke zavučene uvale, do rta Ratac, ili do plaža u Čanju ili Sutomoru. U ponudi su i izleti do tvrđave Haj Nehaj, Virpazara, Rijeke Crnojevića, Skadarskog jezera, Cetinja, crnogorskih manastira na Primorju ili u unutrašnjosti, raftinga na reci Tari. Postoji i mogućnost organizacije jednodnevnih izleta autobusima do Dubrovnika ili Tirane.

Bar zabava leto 2016

U Baru i okolini nalazi se i veliki broj kafića. Mladi veče mogu provesti u diskotekama I u noćnim klubovima. Veče možete provesti I u prigodnim večerama u barskim restoranima.

Hotel Princess

Leto 2016