Evropski gradovi -> Hrvatska -> Dubrovnik

Dubrovnik - Jadranska citadela

Dubrovnik

Srednjevekovna se Raguza danas naziva Dubrovnik. Grad je okružen plavetnim morem, zaštićen masivnim zidinama, ima prelepu italijansku arhitekturu. Sam početak naselja datira iz vremena Grka koji su tu osnovali Epidaur. U VII su se veku ovde doselili Sloveni, koji su po gustoj dubrovoj šumi u okruženju, grad nazvali Dubrovnik, a sam grad je bio važna pomorska i trgovačka sila tokom X veka. U XV veku, svojom moćnom flotom, Dubrovnik se suprostavio Mletačkoj republici, a upravo iz tog vremena i potiču brojne crkve, manastiri i palate. Bio je pod vlašću Napoleona, Austrije, pa u sklopu SFRJ, a danas je poznato Hrvatsko letovalište.


Dubrovnik, Dubrovnik slike Dubrovnik, Dubrovnik slike dubrovnik Dubrovnik, Dubrovnik slike Dubrovnik, Dubrovnik slike Dubrovnik, Dubrovnik slike Dubrovnik, Dubrovnik slike Dubrovnik, Dubrovnik slike Dubrovnik, Dubrovnik slike

Evropski gradovi - Dubrovnik

Dubrovnik - Polasci

Vrata od Pila i Vrata od Ploča (ulasci u pešačku zonu starog grada), Stradun (Placa-glavna ulica), palata Sponca, Gradska većnica i katedrala, Knežev dvor, Onofrijeva fontana, katedrala Sv.Vlaha.

/

/Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928