Sutomore hoteli i apartmani | Letovanje Crna Gora 2022 | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 17h, subotom 09h - 14h
 

Obaveštenje:

Usled posledica pandemije i reorganizacije posla, obaveštavamo Vas da poslovnica u Belvilu neće raditi u narednom periodu.

Sutomore - Filtriraj pretragu

Sadržaj smeštajnog objekta:

Lokacija smeštajnog objekta:

Tip aranžmana:

Vrsta smeštajnog objekta:

Struktura smeštajnog objekta:

Broj noćenja:


Povezana mestsa

Bar
Čanj
Utjeha

Sutomore - Sveto more

Letovanje Sutomore 2022

Sutomore ili Santa Mare (u prevodu - Sveto More) decenijama je bilo ribarsko selo u srcu prirode, utočište pirata izmedu utvrđenih gradova: Opatija Ratac, Stari Bar, Haj Nehaj i dominantnog utvrđenja Tabija (Golo brdo) u odnosu na priobalni prirodni amfiteatar i morski akvatorijum. Naziv mesta nastao je po Sv. Mariji Bogorodici kojoj je posvećen i istoimeni manastir u blizini, na Ratcu. Od Santa Maria -> Suta Maria ->Suta Mare ->Sutomore. Letovalište je smešteno između dva poluostrva Ratac i Maljevik na kojima su ozidane kule, prva u eri Turaka a druga za vreme Austro-Ugarske. Kroz Sutomore je prolazila granična linija između Venecijanske Dalmacije i Otomanskog carstva. O burnoj prošlosti Sutomora svedoče arheološki nalazi i zapisi, verski objekti...

Sutomore je čuveno i respektabilno ime na evropskoj turističkoj mapi. Zahvaljujući geografskom položaju, planinskom zaleđu, otvorenom moru i peskovitim plažama nastali su povoljni klimatski uslovi koji Sutomore uvrščuju u najblagotvornije zdravstveno rekreativne regione na Mediteranu na kojem je na prvom mestu po broju sunčanih danam (285) u godini. Ukupan broj letnjih dana kada najviša dnevna temperatura iznosi 25°C i više je 108, od toga, najviše u julu i avgustu, oko 30 mesečno. Prosečna godišnja temperatura mora je 18°C. Prema predanju tokom 18. veka na boravak i relaksaciju ovamo stizale su i mletačke kontese. Tvrdjava Haj Nehaj je zaštitni znak - sinonim za Sutomore.
Sutomore ima odličan položaj jer se nalazi u središtu crnogorske rivijere. Od Bara je udaljeno 7 km, od Budve 26 km a od Ulcinja 36km. Do Sutomora je lako doći. To je prvo letovalište na trasi i pruge Beograd - Bar. Novi tunel Sozina skratio je vreme putovanja od Podgorice do Sutomora na 0,5 h.