Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Evia -> Pefki

Ostrvo Evia: Pefki - Plavo i mirno

Pefki letovanje 2019: vile, apartmani, hoteli

Letovanje Pefki

Pefki malo ribarsko mesto, smešteno na severnom kraju ostrva Evije, naspram planinskog venca Pilion, i prekoputa ostrva Skiatos. Mesto se pruža uz 4 km dugu plažu koja fascinira lepotom i nesvakidašnje čistim morem. Plavo i mirno, glavni je utisak koji vas osvaja u susretu sa morem, u ovom mestu koje je u sebi objedinilo sve čari Mediterana - rajsku plažu i svežinu četinarskih hladova. Mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Sliku turistički razvijenog mesta dopunjava veliki broj kafeterija i noćnih klubova, koji Pefki čine zanimljivim i noću. Evia ima najrazvijeniju ribarsku flotu u Grčkoj, pa se u veoma prijatnoj atmosferi ribljih restorana duž obale, služe specijaliteti od sveže ribe po popularnim cenama. Gradić je kao izmišljen za one koji žude za odmorom. Nema velikih hotelskih kompleksa, skutera, skijanja na vodi, mogućnosti da se iznajmi motor, samo porodične kuće i apartmani koji ne prelaze dva sprata, obavezni korzo ako vam je do dugih šetnji pored mora, neverovatan mir i ništa više. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj. Blizina Atine je prednost za sve one koji žele da upoznaju prestonicu Grčke.

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa, odakle je Pefki udaljen 20-ak km. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Pefki letovanje Pefki letovanje Pefki letovanje Pefki letovanje Pefki letovanje

Pefki apartmani i vile leto 2019

Pefki mapa

Pefki patrola – Kolima do Pefkija

<

Leto 2019

>Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Pefkija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


<

Leto 2019

>KOLIMA DO PEFKIJA

Pefki video

Pefki atrakcije leto 2019

Banja Lutra Edipsos

Edipsos

Edipsos, ili kako se još naziva Lutra Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. U rimsko doba je ugostila i rimske imperatore Hadrijana, Septimija Severa i Marka Aurelija. Iz tog doba su poznata rimska kupatila – Sila. Banju je razrušio vizantijski imperator Teodosije kao objekat okupljanja pagana. Danas grad broji desetak hiljada stanovnika, 198 hotela od čega su 18 sa spa programima.

Pefki plaže leto 2019

Pefki izleti leto 2019

Poseta Atini

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.


Delfi

Obilazak arheološkog nalazišta u Delfima, poseta muzeju, etno selu Arahova. Delfi je arheološko nalazište i savremeni grad u Grčkoj. U antička vremena bio je prebivalište Delfske Sibile, proročice posveće bogu Apolonu. Delfi su poštovani širom grčkog sveta kao mesto kamena, centra sveta. U unutrašnjosti ili srcu hrama delfskog Apolona, goreo je večni plamen. Posle bitke kod Plateje, grčki gradovi su ugasili svoje vatre i doneli su novu vatru iz srca Grčke, Delfa.


Lihadinisia - Grčki Sejšeli

Odlazak autobusom do mesta Sv. Đorđe, odakle je ukrcavanje na gliser. Zatim kreće obilazak 15 manjih vulkanskih ostrva, obilazak stare olipune iz II Svetskog rata. Slobodno vreme za sunčanje i kupanje, uz ručak na taverni na plaži.


Severna Evia

Obilazak primirskom mesta Orei, zatim banje edipsos. Poseta manastiru Svetog Jovana Rusa, posle Meterora najvažniji svetilišta u Grčkoj. Poseta manastiru Svetog Davida, zaštitnika ostrva.


Skiatos i Skopelos

Obilazak Skopelosa, slobodno vreme za odlazak na čuvene plaže u blizini grada. Krstarenje prema Skiatosu gde se provodi slobodno vreme.


Pefki noćni život i zabava leto 2019

Vila Akrotiri

Leto 2019

Vila Nick

Leto 2019

Vila Kerasioti

Leto 2019

Vila Drosia 1

Leto 2019

Vila Drosia 2

Leto 2019

Vila Meliti

Leto 2019

Vila Elleni

Leto 2019

Vila Papadioti

Leto 2019

Vila Rania

Leto 2019

Vila Stelios

Leto 2019

Vila Makris

Leto 2019

Vila Maltemia

Leto 2019

Vila Evi

Leto 2019

Vila Olga

Leto 2019

Vila Atina

Leto 2019